Човекът, чиито дарби съвременната наука не успя да разгадае

Януш Квалежек

Когато става въпрос за мистериозния феномен телепортация, неизменно бива споменавано името на един необикновен човек – Януш Квалежек, чиито мистериозни способности конвенционалната наука така и не е успяла да разгадае досега

Квалежек е роден през 1880 година в Полша и още съвсем млад предизвиква всеобщото изумление, успявайки да се измъкне от най-строго охраняваните затвори в страната. Историята му започва обаче още по-рано, на около 10-годишна възраст, когато един ден той играе футбол недалеч от железопътната линия и топката неочаквано се озовава на релсите, само на няколко метра от приближаващия се влак.

Януш Квалежек
Впоследствие обаче става ясно, че за необикновения дар, с който се сдобива, Януш плаща скъпо и прескъпо през целия си живот – той постоянно е арестуван по обвинения в кражби и джебчийство, озовавайки се в различни затвори, където неизменно предизвиква всеобщото изумление, изчезвайки необяснимо дори и от най-добре охраняваните килии и карцери.Януш се затичва след нея, без да се замисля особено за смъртоносната опасност, но вместо да загине намясто под огромния локомотив, той по необясним начин изчезва сред облак пара, появявайки се отново само на няколко метра встрани от линията.

Именно в затвора Януш среща през 1922 година и физика теоретик Хенрих Шоколски, който е изумен от необикновените му способности и решава да ги изследва, документирайки впоследствие редица демонстрации на телепортация, които така и не успява да обясни от гледна точка на съвременната наука. Шоколски все пак излага хипотезата, че около Януш възниква някакво особено енергийно поле, което приборите така и не успяват да регистрират, благодарение на което или тялото му губи обичайните си материални свойства, или пък това се случва със самите стени, през които той минава.

Изследванията на способностите му приключват неочаквано, след като един ден Януш изчезва през една стена, но така и не се появява отново от другата ѝ страна. Впоследствие самата стена е разрушена, но той така и не е намерен вътре, без да се появи отново никога вече, превръщайки се в един от най-необяснимите феномени, чиито мистериозни тайни конвенционалната наука така и не е успяла да разгадае досега.

Ако ви хареса побликацията подкрепете ни като я споделите с  бутончетата  отдолу.

Благодарим Ви!

Visited 2 985 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *