Бермудски триъгълник без излаз на море: Мексиканската зона на мълчанието

[ad_1]

От всички необясними сайтове Бермудският триъгълник обикновено е първият, който ми идва на ум. Разположен в Карибите, той е известен с корабите и радиосигналите, които са изчезнали без обяснение през последните години. И все пак има и друг, може би по-малко известен регион, в който се появява необяснимото. Това място често се нарича съвсем просто като Мексиканската зона на мълчанието.

Земята беше радиосигналите умират

Разположена в пустинята Чихуахуан (не е озаглавена за необясним брой кучета), Мексиканската зона на мълчанието е точно това, което звучи: джоб земя, в който радиосигналите умират, предотвратявайки комуникацията към и от района, а насочеността губи всички значение. Според съобщения от посетители на района, който е известен още като Тихата зона на Mapimí, ако някой донесе компас като резервен инструмент, този човек няма късмет – стрелката на компаса ще се върти неконтролируемо, обърквайки всяко чувство за посока . Помислете за въртящия се компас на Disney’s Покахонтас… просто без мъдрата стара баба Уилоу да разгадае значението на компаса.

Един от най-видните следователи на Зоната е човек на име Бенджамин Паласиос, известен със своя туристически дом и обиколките на Зоната, които той предлага на посетителите в региона. Изглежда обаче, че загадките на този сайт не винаги са били известни.

Мрачна фигура в мексиканската зона на мълчанието. ( Екранна снимка на YouTube )

Съществуват слухове, че мексиканското правителство е скрило необяснимите събития, вероятно доказано от липсата на туристически обекти, хотели и др. В близост до пустинята. Предполага се, че сайтът е бил изложен на обществеността само като необичаен, когато американска ракета по погрешка се е разбила в Зоната на мълчанието. Докато изтегляли ракетата, агентите на САЩ били изложени на необясними.

Предполага се, че сайтът е бил изложен на обществеността само като необичаен, когато американска тестова ракета Athena RTV по погрешка се разби в Зоната на мълчанието. ( Публичен домейн )

Статия относно изявлението на правителството на САЩ твърди, че

„На 11 юли 1970 г. военновъздушните сили на САЩ изстреляха ракета ATHENA V-123-D от стартовия комплекс Грийн Ривър в Юта. Докато целта му беше ракетната полигон Уайт Сандс в Ню Мексико, тя въздейства на 180-200 мили южно от мексиканската граница „, според неотдавна издадения меморандум, изпратен от бюрото на Хенри Кисинджър, който тогава е бил съветник по националната сигурност на президента Никсън.“

Изглежда, ако този цитат е точен, че технологична грешка разкри Зоната на мълчанието като необясним, вероятно извънземен сайт.

Както е случаят с повечето местоположения, описани като необясними, продължава „проучване“, за да се определи какви други фактори могат да играят роля в странната активност на сайта. Докладите за проучвания на растения и животни са изобилни, както и изследване на геоложкия състав на региона.

Пейзаж на Zona del Silencio (Зона на мълчанието) в Мексико.

Пейзаж на Zona del Silencio (Зона на мълчанието) в Мексико. ( CC BY SA 3.0 )

Истории за извънземни наблюдения в зоната на мълчанието

И, разбира се, както при всички места, на които думите „необясними“ или „необясними“ са прикрепени към имената им, слуховете за извънземни разследвания са също толкова обширни.

Изглежда, че много хора са съобщавали за НЛО в региона, странни светлини и горящи храсти, за разлика от описаните някъде близо до Розуел, Ню Мексико или зона 51. Също така е интригуващо за теоретиците да посочат, че Зоната на мълчанието пада върху същия координира като Бермудския триъгълник, което само наскоро (вероятно) беше обяснено.

Представяне на НЛО и извънземни в пустиня.

Представяне на НЛО и извънземни в пустиня. ( CC0)

Още земни обяснения

И все пак, освен многобройните теории за НЛО и извънземното влияние в радиуса на зоната на петдесет километра (31 мили), необяснимите събития всъщност могат да имат обяснения. Учените са открили подземни находища на метеоритни отломки, наречени магнетит. По същество магнетиците под повърхността на пустинята са това, което нарушава радиовълните и металната стрела на компасите.

Тази теория допълнително обяснява загадъчното място, когато човек осъзнава, че метеоритите, удрящи пустинята Чихуахуан, не са били необичайни през 1900-те; съобщава се, че трима са нападнали пустинята между 1938 и 1969 г. Тези, които предпочитат теорията за извънземните, вероятно нямат много запаси в претенциите за метеорит. Може би тези хора предпочитат да настояват за прикриване на правителството или за извънземен трик.

Независимо от това, изглежда, че Зоната на мълчанието остава сред списъка на необяснимите, повече от вероятно, защото е много по-полезна за туристическите приходи от заглавието „Зоната на не толкова необяснимата тишина“.

Горно изображение: Мексиканската зона на мълчанието (Zona del Silencio). Източник: Визуални доказателства за висш интелект от древността

От Райли Уинтърс

Актуализирано на 16 март 2021 г.

[ad_2]

Source link

Visited 15 times, 1 visit(s) today