Sunken City Cuba

9 от най голямите загадки на човечеството скрити под вода

 

Подводният град наречен „Структорите на Закинтос“

 Structure Zakynthos

 

Геолози от Великобритания и Гърция са направили проучвания за произхода на намерения през 2014 година във водите край остров Закинтос в Йонийско море (Гърция) “изчезнал град”. Резултатите от изследването им са публикувани в списание Marine and Petroleum Geology.

 

Zakintos Struktore

Structore of Zakintos

Подводните структори от Закинтос Стават известни през 2013 година ,когато гръцки архиелог съобщава за откриването на античен подводен град в подводната пропас Алеканас.Открити са каменни стълбове изписани с живопис ,огромни обществени каменни сгради и калдаръмени улици.

 

Японската подводна гробница която е на повече от 5 000 години

Japanese Accident Pyramid

Твърди се че е на повече от 5000 години и никой не може да каже точно какво е или какво е било нейното предназначение.Предполага се че е била крайбрежен храм потънал под водата.

Аномалията на дното на Балтийско Море

Baltic mistery

През 2011 година шведският национален отбор по гмуркане които се забавлявани като търсели останки от корабокрушения правят изненадващо откритие.открили са каменен масив с големина над 60 метра.Има много теорий какъв е материал от който е изградена структурата.Структурата е покрита със строителни линий ,които се държат от стълб с височина 8 метра.Най-мистериозното е че всички електрически уреди над структурата спират да работят.

Прочетете още: Мистериозното „Балтийско НЛО“ е на път да се окаже, че е бил секретен обект на нацистите

Загадката от Галилейско море

Огромен, конусообразни паметник е открит от екип от израелски археолози, провеждащи геофизично изследване на южния край Галилейското езеро.

Mystery Of Galilea

Според доклад, публикуван в International Journal на морската археология , структурата е била построена преди няколко хиляди години и по-късно е потопена под водата.

Паметника  е над 230 фута (70 м) в диаметър и около 39 фута (12 м) височина. Очакваната маса на паметника е над 60 000 тона.

„Обектът наподобява ранните гробници в Европа и е вероятно построен в началото на бронзовата епоха. Възможно е да има връзка към близкия древен град Бейт Yerah, най-големият и укрепен град в района „, обясни д-р Ицхак Paz от Бен-Гурионският университет.

„Камъните, които изграждат структурата, най-вероятно са били докарани  от повече от една миля  (1.67км) и подредени според определен план за застрояване“, добавя проф Шмуел Marco от университета в Тел Авив.

Mystery In Galilea

 

Екипът първоначално е имал за цел да разкрие произхода на наносните камъчета, открити в тази област на Галилейското езеро, за които те предполагат, че са били докарани от древния  Yavniel Крийк, предшественик на река Йордан южно от Галилейското езеро. При използване на сонарна технология за изследване на дъното на езерото, те наблюдават масивна купчина камъни в средата на иначе гладкото дъно.

За да се изчисли възрастта на структурата, археолозите се обърна към натрупването на пясък около неговата основа. Поради физическо натрупване на пясък през годините, на база сега е от 6 до 10 фута под дъното на Галилейското езеро. Като се има предвид височината на пясъка и скоростта на натрупване, те заключи, че паметникът е на няколко хиляди години.

Ако приемем, че един процент натрупване на 1-4 мм / год, строителството можело да се направи някъде между 2000 и 12000 години, е написал екипът в документа.

Accident Structure

„Основата на структурата – който някога е бил над сушата – е по-ниска, отколкото който и да е над нивото на водата, което знаем от в древнното Галилейското море. Но това не означава непременно, че водното ниво са постоянно се е повишавало „, каза проф. Марко.

„Тъй като раьона на Галилейското езеро е тектонски активен район, на дъното на езерото, и следователно структурата, може да се изместила с течение на времето. Планира се да се направи задълбочено изследване  на последните тектонски движения ,натрупване на утайка и наноси.За да се видят промените на водното равнище през всички години назад. “

Археологическият екип  планира също да организира подводни разкопки, за да научи повече за произхода на структурата, включително изследване на повърхността на която е построена структурата. 

Има предположение че структурата е от преди времето на „Великия Потоп“ от времето на Атлантите.

Подводният град в Куба

Sunken City Cuba

Преди десетилетие , екип от изследователи които са работили върху  проучване и изследване на западния бряг на Куба когато радарното им оборудване засича сложна поредица от каменни структури лежащи на 2460 м под морската повърхност.Структурите се появили посредата на напълно равно и пустинно морско дъно.

Cuba Mystery

Карта, показваща местоположението на Предпологаемият древен град, открит от Пол Weinzweig и Полин Zalitzki

Откривателите  предполагат че най вероятната възраст на откритието е над 50 000 години . Световните медий изпадат в суматоха и го обявяват като „Атлантида открита в Куба“ и „Изгубения град на Карибите е иткрит“.Правителството също проявява огромен интерс към находката.Националния музей на Куба, и National Geographic, дават твърдото обещание за  изследване на  странните сонарни образи. Сега, десет години по-късно зялата тази сензация е потънала в забвение и неисвестнот. Какво се е случило с потъналите „руини“ на Куба? Дали те някога напълно са  Изследвани? И защо  медиите тотално са замлъкнали относно това грандиозно откритие? Надяваме се един ден загадката да се разкрие.

Пътят „Бимини“ в Бахамите

Bimini Road

В Бахамите край бреговете на Бимини лежи древно образуване на камъни потопени под кристално сините води. Мистериознията пътека сякаш води до загадъчният изчезнал град Атнантида.

Изследователите, геолози, археолози и учени,  са посетили и изследвали огромните, плоски камъни край бреговете на Бимини, известен като Бимини път . Те са изследвали в продължение на години, да се разбере дали варовиковите блокове са природен феномен, или доказателство за древна загубила се цивилизация.

Бимини е остров на Бахамите, част от верига от острови на 50 мили източно от Маями, Флорида. А само 20 фута надолу в сините води край бреговете, каменната пътека може да се намери; големи, плоски скали отрязани под прав ъгъл, на пръв поглед, определени целенасочено в прави линии. Тази впечатляваща формация простираща се на половин миля заедно, с ясно изразена кука в единия край.

Кръговите аномалий по целия свят

По целия свят по бреговете са открити кръгови аномалий за които учените нямат и дея как са се образували и защо.Ние от otvad.com отдавна следим тази тема ето част от някои наши стари публикаций.

Ice Rings

Въпреки че са изключително рядко срещано явление, ледените кръгове са известни отдавна. Например особен интерес те предизвикват през 1993 г., когато през февруари в Бостън, щата Масачузетс, на повърхността на река Чарлз се появяват десетки ледени концентрични кръгове с всевъзможни размери.

Още за ледените кръгове може да прочетете тук: Тайната на мистериозните ледени кръгове

Водните кръгове открити в Дания

Ice Rings

За кръговете в Дания може да прочетете още тук:Тайната зад подводните кръгове

Живите вълшебни кръгове на Намибия

Mystery Rings Of Nanibia

В пясъчните пустини на Намибия, в южната част на Африка съществуват тайнствени голи петна, известни като „вълшебните кръгове“, които се образуват и изчезват в течение на няколко години по неизвестни причини. И въпреки, че учените още не са разгадали мистерията на вълшебните кръгове, заявяват едно нещо – те са „живи“! Местните жители смятат, че десетките хиляди образувания върху голата почва (от 2 до 12 метра в диаметър), обкръжени от трева са един вид следи от боговете.

Още за кръговете в Намибия може да прочетете тук: Живите вълшебни кръгове на Намибия

Водните кръгове във водите на Хърватска

Water Rings

Мистериозни кръгове са се появили във водите на Адриатическо море. Те са точно 28 на брой и са забелязани по бреговете на Хърватия – все още не е установено как са възникнали точно на това място.

Още по темата за Хърватска тук: Странни кръгове се появиха във водите на Хърватска

 

Мистерията на огромните каменни кръгове

Stone Rings

Мистериозни  гигантски каменни структури  са открити от учени в Близкия изток. Хиляди символи, подобни на известните рисунки в пустинята Наска в Перу, се простират от Сирия до  Саудитска Арабия.
В същото време да бъдат видяни като едно цяло и да се оценят мащабите им,  е възможно само от въздуха.

Още за каменните ръгове може да прочетете тук:Откриха на планетата ни огромни древни кръгове

Структорите от езерото Макдоналд

Macdonald Lake Structures

През 2005 година гмуркачи  случайно откриват на 12м дълбочина гигандска структура на дъното на езерото Макдоналд.Структурите са от масивна продълговата скала лежажа върху гигандска каменна плоча.Учените първоначално правят предположения че е природно образувание но в последствие разбират че е създадено от човешка ръка.

 

Стоунхендж в езерото Мичигън САЩ

Lake Michigan Stonehenge

Езерото в Мичиган Stonehenge- „На дъното на  езерото Мичиган е имало доста голяма изненада, когато на 13 м дълбочина те открили нещо, което изглеждало като един древен Стоунхендж . Някои от камъните са подредени в кръг и като на един от тях има издъбан образ намастодонт. Формирането може да бъде колкото е 10.000 години или повече, което съвпада с годините след ледниковата епоха когато хората и мастодонти са живяли заедно в раьона. “

Ако Ви хареса публикацията моля помогнете ни да я популяризираме като я споделите.

otvad.com Ви благодари!

 

Visited 1 655 times, 1 visit(s) today