5000-годишната перуанска пирамида дава ужасни улики за човешки жертви

[ad_1]

Като участник в програмата на Amazon Services LLC Associates, този сайт може да печели от квалифицирани покупки. Може да печелим комисионни и за покупки от други уебсайтове на дребно.

Когато наскоро откриха мистериозна пирамидална структура в Перу, археолозите знаеха, че са открили нещо с невероятно значение, но при по-внимателен оглед те осъзнаха, че тяхното откритие крие тъмна тайна, която изглежда сочи към древната практика на човешки жертвоприношения, която е била веднъж извършена в по-голямата част от Южна Америка.

Според Древен произход:

„Удивителното откритие е направено в археологическия проект Sechin, в северната провинция Casma в региона Ancash. Това историческо място датира отпреди 5000 години и се смята, че е било център на загадъчно праисторическо общество, известно като културата на Сечин.

„Малко се знае за тази култура, но тя е построила някои от първите монументални сгради в Америка. Много експерти вярват, че дори може да е първата известна цивилизация в Андите. “

Предварително открита висулка, направена от културата на Сечин. Вдясно: Новооткритата перуанска пирамида също е направена от хората на Сечин. (Чрез Ломбардския музей и Андина)
Доказателства за човешки жертви?

След като започнаха разкопките на обекта, изследователите на археологическия проект на Sechin започнаха да отбелязват, че трябва да изкопаят около 18 фута, за да намерят пирамидалната структура, и имаха много уникален дизайн:

„Тази конструкция се състои от поредица от стъпала, които са направени от плочи и камъни и са подобни на стъпаловидна пирамида. Очаква се 10 фута (3,05 метра) висок и 15 фута (4,57 метра) широк. “

Перуанската пирамида се състои от поредица от стъпала (Via Andina)

След спекулациите, че масивната пирамида вероятно е седалище на правителството в културата на Сечин, изследователите стигнаха до по-тъмното използване на структурата:

„Археологът Моника Суарес, координатор в Археологическия проект, заяви:„ Служеше церемониална цел, но трябва да направим допълнителен анализ “. Много култури в древните Анди са използвали подобни сгради за ритуали и жертвоприношения. Животът и пътуването в Перу съобщава, че стъпаловидните пирамиди са „насочени към постигане на по-високи или повишени нива на духовност“.

Вижте находките от Древни архитекти:

Мрачни открития

Близо до пирамидата членове на археологическия екип започнаха да откриват улики, които със сигурност насочват към кърваво минало, включително два черепа, единият от които е на възрастен, а другият – на малко дете.

Но това беше само едно от ужасяващите неща, открити от изследователите:

„Отстрани на конструкцията те откриха скелет, който изглежда е разчленен. Това е доказателство, че на човек може да са отрязани крайниците, докато е още жив или след смъртта.

Два черепа и разчленен скелет бяха открити от изследователи (Via Andia)

Намирането на черепите и разчленения скелет добавя доверие към теориите за човешки жертви, според Андина. Съществува също така възможността жертвоприношенията да са се извършвали на стъпаловидната конструкция и отдавна е известно, че човешките жертвоприношения са били често срещано явление в Андите преди пристигането на испанците.

Но има и алтернативни теории, които сочат към по-практична цел на структурата:

„Изследователите от археологическия парк вярват, че също е възможно„ стъпаловидната структура с форма на пирамида да е служила като стълба за излизане на по-високо ниво “. Естеството на стъпаловидната структура и нейното местоположение може да означава, че тя е била използвана за достъп до центъра на древния обект. Може да е позволило на жителите на масивния комплекс да се приближат до централната сграда. “

Сечински резби чрез YouTube
Сечински резби чрез YouTube
Мистериите на Сечин

Заедно с възможността за човешка жертва има и намеци, че хората, построили пирамидата, са се гордеели с работата си, дори са оставили някакъв подпис, който можем да видим от нас хиляди години по-късно:

„Изглежда, че когато калните тухли са били все още мокри, работниците умишлено са оставяли впечатления с пръсти. Тези пръстови отпечатъци могат да се разглеждат като работници, подписващи работата си. “

Висулки, изработени от хората на Sechin (музей Via Lombard)

Продължават изследванията на перуанската пирамидална структура и всички човешки останки са подложени на обширни тестове. Надяваме се, че това ще ни даде по-голяма представа за мистериозните хора на Сечин, които са населявали региона хиляди години преди.

Това видео има повече за хората Sechin и тяхната култура:


Препоръчано изображение: Снимки на екрана чрез YouTube

[ad_2]

Source link

Visited 17 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *