Зоната на мълчанието – Странният Бермудски триъгълник в Северно Мексико

[ad_1]

В рамките на биосферния резерват Mapimí, на място, известно като Trino Vertex, се намира парче пустиня, което е спечелило репутацията на странни събития. Известен като la Zona del SIlencio , или Зоната на тишината, това е място, където компасите излизат извън контрол и радио или сателитни сигнали просто не работят! Бермудският триъгълник на северно Мексико, така да се каже.

Туристи, посещаващи прочутата Зона на тишината в Северно Мексико.  (Джон Пасдън / CC BY-NC 2.0)

Туристи, посещаващи прочутата Зона на тишината в Северно Мексико. (Джон Пасдън / CC BY-NC 2.0 )

Озадачаващата репутация на Зоната на мълчанието

Първият инцидент, който се случи в така наречената Зона на тишината в Мексико, се случи през 30-те години на миналия век, когато пилот на име Франсиско Сарабия лети над района и твърди, че инструментите му са се развихрили и радиото му спря да работи. По-късно, през 70-те години, вниманието беше привлечено към района, когато дефектна американска ракета беше изстреляна от ракетната база White Sands в Ню Мексико и се разби — или може би беше изтеглена — в региона.

По това време мексиканското правителство позволи на служители на ВВС на САЩ да разследват катастрофата на мястото, когато причината стана ясна. Беше открито, че никакви сигнали от какъвто и да било вид не могат да проникнат в района – включително радио и сателитни сигнали – поради локални магнитни полета, които създават тъмна зона, вдъхновяваща популярното име на сайта.

Оттогава бяха направени изследвания в Зоната на мълчанието, област, граничеща с мексиканските щати Коауила, Дуранго и Чихуахуа, а мексиканското правителство построи изследователски комплекс, за който се твърди, че изучава необичайното местно местообитание и дивата природа. Теоретиците спекулират, че правителството изучава повече, отколкото признава, тъй като има много аномалии за изследване.

Имаше няколко наблюдения на НЛО и срещи с извънземни в Зоната на мълчанието в Мексико.  (aleciccotelli / Adobe Stock)

Имаше няколко наблюдения на НЛО и срещи с извънземни в Зоната на мълчанието в Мексико. ( aleciccotelli / Adobe Stock)

Научни открития и странни срещи в мексиканската зона на тишината

Едно от многото необичайни наблюдаеми свойства в тази област са високите нива на магнетит и уранови отлагания, на които учените приписват електромагнитни импулси, за които се твърди, че са източник на нарушените сигнали. Районът е и огнище на метеорити. Според Атлас Обскура , два метеорита дори са паднали на точно едно и също ранчо; един през 1938 г. и един през 1954 г. Учените предполагат, че останките от тези метеорити излъчват магнитни свойства, които могат да обяснят защо толкова много богати на желязо обекти от космоса се озовават тук.

Тук се съобщава за други, по-странни дейности от този характер, като репутацията на района за странни светлини, наблюдения на НЛО и срещи с извънземни. Някои дори вярват, че е бил използван в миналото – и настоящето – като портал за извънземни. Животновъдите цитират приказки за странни светлини и странни непознати, които се появяват от нищото и твърдят, че идват „отгоре“. Всъщност същите трима непознати руси често са били забелязани от множество свидетели.

Свидетели на необясними летящи обекти, често описвани като „подобни на диск“, дори съобщават, че са открили веществени доказателства в подкрепа на твърденията си. Някои са открили изгорени храсти и растителност на видимите места за приземяване. Независимо дали вярвате в техните наблюдения на НЛО и извънземни или не, предстои нещо странно.

Пустинята Чихуахуан близо до Зоната на мълчанието в Северно Мексико.  (kellyvandellen / Adobe Stock)

Пустинята Чихуахуан близо до Зоната на мълчанието в Северно Мексико. ( kellyvandellen / Adobe Stock)

Възможни обяснения за зоната на тишината

Любопитно е, че Зоната на тишината е географски успоредна с египетските пирамиди и Бермудския триъгълник и се намира на север от Тропика на Рака. Учени от мексиканския изследователски център са нарекли района морето на Тетида, тъй като е било на дъното на океан преди милиони години. Но може ли нещо от това всъщност да обясни многобройните странни инциденти, които се случиха тук?

Не са намерени конкретни доказателства в подкрепа на твърденията за извънземна дейност в тази област, въпреки че несъмнено има няколко събития, които не могат да бъдат обяснени. Ако Зоната на мълчанието изпитва рядко магнитно привличане, трябва да се спекулира степента на ефекта, който има върху събитията в района.

Може ли зоната на мексиканската зона на тишината да бъде друг Бермудски триъгълник на активност? Със сигурност проявява много от същото поведение. Добавете към това безбройните свидетелства за извънземни наблюдения и тази област със сигурност е огнище на дейност, която изисква научно внимание.

Горна снимка: Зоната на тишината в северно Мексико. Източник: Cryptocône / CC BY-SA 3.0

от Ейприл Холоуей

[ad_2]

Source link

Visited 12 times, 1 visit(s) today