Земната мрежа: Дали древните паметници са в резултат от глобално съзнание?

[ad_1]

Освен факта, че Земята засега е единствената планета, способна да подслонява живот, още много мистерии обграждат родния ни свят.

През хилядолетията древни цивилизации по земното кълбо са оставили своя отпечатък върху историята. Построявайки свръхмасивни структури, които не могат да бъдат обяснени, предците ни убедително остават вечно присъстващи в учебниците по история.

Днес ние се възхищаваме и изследваме зашеметяващи паметници, построени преди хиляди години, опитвайки се да отговорим на някои от най-важните исторически въпроси: как се е развила цивилизацията, как са успели да транспортират масивни камъни, тежащи до сто тона и защо толкова много паметници си приличат по дизайна.

Дали пък тези древни структури не са имали по-висша цел?

Но вероятно най-критичният въпрос, който не успяваме да зададем, е: Възможно ли е древните паметници да са били построени с по-висша цел? И дали пък тези изумителни структури не са били конструирани произволно, а са били стратегически позиционирани по земното кълбо?

Забелязвали ли сте, че някои древни паметници сякаш са свързани? Ако погледнем картата на света и потърсим позицията на древните паметници, ще забележим, че някои от тях лесно могат да се свържат с прави линии, сякаш древните строители са използвали напреднала форма на геометрията и математически уравнения, изваяни в камъка, правейки изумителните вече паметници още по-мистериозни.

Много автори питат и не успяват да отговорят на въпроса за Пирамидите в Египет са били построени?

Освен това, не успяваме да отговорим тези масивни паметници са били издигнати и не успяваме да разберем как древните египтяни са успели да поставят Великата пирамида в Гиза в точния център на цялата земна маса на Земята.

Знаете ли, че източният/западен паралел, който пресича повечето земя, и северно/южният меридиан, който пресича повечето земя, се пресичат на две места на Земята – едното в океана, а другото при Великата пирамида?

Не се ли чудите как е било възможно това без способността за летене?

Как древните са постигнали това, без да знаят как е изглеждала земната маса по онова време?

Пирамидите, особено тези, намерени в Гиза, за удивително постижение на няколко науки едновременно: геометрия, физика и математика, съчетани за да оформят паметници, устояли на изпитанието на времето.

Например, тежестта на Великата пирамида в Гиза е изчислена на 5 955 000 тона.

Умножено по 108, това дава разумна оценка на земната маса.

Ако трябва да пресъздадем Великата пирамида в Гиза днес, ще се затрудним да го направим, въпреки познанията и машините ни.

Дори само този факт прави Великата пирамида в Гиза едно истинско древно чудо.

Не искаме да отнемаме заслугата на древния човек, построил невероятни структури, като Пирамидите, но дали са постигнали това с пръчки и камъни? Или пък, както някои автори предполагат, са притежавали много по-напреднала технология, отколкото сме склонни да приемем?

Не мога да не се зачудя, дали е имало поне малък шанс древните култури по целия свят да са били свързани, било то чрез глобално съзнание, или друг глобален феномен, който им помогнал да се насочат в една посока, което довело до построяването на безброй древни обекти, които си приличат, сякаш това е било строителен процес в глобален мащаб.

Сякаш почти всяка култура на нашата планета е изпитвала нужда да постави паметници, като пирамидите, Стоунхендж, Теотихуакан и други невероятни места на специфични местоположения.

Това, което тези древни цивилизации направили, било да създадат шаблон – шаблон, който ние днес разпознаваме и свързваме – оформящ масивен пъзел, парче по парче.

Много автори се чудят, дали е възможно много от древните паметници да не са били поставени произволно.

Някои автори са убедени, че положен в тези мегалитни конструкции, се намира древен код, който може да обясни как, защо и кой е построил и организирал тези невероятни паметници, които са пръснати по планетата.

Колкото повече изследваме древните цивилизации и тяхната история, култура и познание, толкова повече се изненадаме.

Колкото повече откриваме, толкова повече разбираме колко малко знаем.

Дали пък древните египтяни не са поставили Пирамидите произволно? Дали пък Пирамидите, храмовете и гробниците не маркират специфично географско местоположение? И дали пък други цивилизации по земното кълбо не са направили същото? Дали пък цивилизациите в Америките и Азия не са направили същото? Дали пък всички древни места не са били построени по план?

Изследователите откриват връзки между свещените структури и мощно заредени области, където се натрупва електромагнитната енергия на Земята.

Тези местоположения били важни и от значение за древните. Но как са знаели древните за тези географски местоположения?

Теориите за Древния астронавт сочат към т.нар. „световна мрежа” или „земна мрежа”. Тази теория твърди, че древните цивилизации по земното кълбо нарочно са построили паметниците си върху енергийни линии, които като се картографират, се свързват и създават забележителен шаблон – сякаш като се свържат, оформят нещо като енергийна мрежа.

Цялата идея за „световна мрежа” е, че Земята е като един огромен кристал, в който енергията протича през възелчета.

Енергийните пътеки се пресичат и се движат по целия свят.

В действителност, преди да се появи теорията за древния астронавт, преди хиляди години, един древногръцки философ прави първите стъпки да идентифицира специфични местоположения на Земята.

Платон бил един от първите, които предположили, че основният строеж на Земята се е развил от геометрични форми, известни днес като Платонови тела.

Това, което Платон направил, било изключително интересно, понеже той описвал Земята като направена от 12 петоъгълни лица и 20 вихъра на повърхността.

Когато ги вземете всичките и ги съедините и ги отбележите върху картата, разбирате, че има геометрични образувания, които се появяват сред тях.

Всичко става свързано.

Всъщност, Платон пише, че има световна душа, която той описва като сфера, съставена от 120 равни идентични триъгълника.

Някои изследователи и учени днес вярват, че това може да се приложи за Земята.

Възможно ли е в тези шаблони да се крие таен енергиен източник?

Вид технология, която може би е помогнала на древните цивилизации да построят паметниците си?

Доказателство, че Земната мрежа действително съществува и че можем да впрегнем енергия от нея?

Благодарение на напредналата ни наука и технологии днес знаем за електромагнитното поле и определени енергии, които се намират в земята.

Но преди хиляди години как биха могли да знаят древните за това? И ако наистина са знаели за определени честоти и енергии, наистина ли са строили паметници, за да „впрегнат” може би определени енергии?

Това, което виждаме днес, е доказателство за едно по-висше съзнание у древните цивилизации.

Сякаш древните цивилизации са знаели, че ако поставят паметниците си на определени местоположения, биха могли да свържат т.нар. енергийна мрежа. Много древни култури вярвали, че всичко ще потече, ако поставели паметниците си на определени, планирани местоположения.

Това било практикувано от почти всички древни култури, за които знаем – от маите, древните египтяни до цивлизации в Месопотамия и Азия.

 [ad_2]

Source link

Visited 15 times, 1 visit(s) today