ЗЕЕВ ХЕРЦОГ: ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ НА ВЕЛИКИЯ ИЗРАЕЛ Е ЛЪЖА

В историята на Израел не е имало никакъв библейски период, не е имало Изход от Египет, нито странствания на евреите из Синай, нито великата империя на Давид и Соломон. Тази лъжа е построена на вавилонски източници и позволява на ционизма да държи в подчинение еврейските диаспори.
Това са твърденията на еврейския археолог и професор във факултета по археология и древни култури в Близкия изток в Телавивския университет Зеев Херцог, който рискува да се обяви против ционистката лъжа и публикува сензационните изводи от почти стогодишни археологически разкопки.
Науката твърди, че в историята на евреите и Израел не е имало никакъв библейски период, не е имало Изход от Египет, нито странствания из Синай, нито обсада на Йерихон от Исус Навин, нито великата империя на Давид и Соломон. Върху тези сюжети са изградени двете световни религии, но археологията не може да ги потвърди с никакви находки, макар че дори по-древни факти от историята на други народи имат мощно археологично потвърждение.
Например Йерусалим не може да бъде център на империята, тъй като хиляда години преди нашата ера, в него живеели само 3-4 хиляди души. Археолозите за дълги десетилетия разкопки така и не открили ни най-малки признаци на монументално строителство от това време. Това се отнася до прочутия библейски храм.
През 10 век пр.н.е. на тези земи съществувало само едно мизерно княжество, начело с династията на Давид.
Не се потвърждават и библейските сюжети и разкопки в непристъпния Йерихон, който войската на Исус Навин завзела само с небесна помощ. Йерихон е разкопаван осем пъти и сега археолозите твърдят, че в това време градът въобще не е съществувал.
Невъзможно е да се потвърди и непогрешимият Стар завет и това поставя под съмнение не само “богоизбраността” на почитащия го народ, но и разрушава връзката между времената, на която се гради идеологията на Държавата Израел.
Науката отдавна е подложила на съмнение тълкуването на Стария завет като строго исторически документ. В световна сензация се превърна клинописната библиотека на асирийския цар Ашурбанипал, която доказа на историците, че Старият завет е истинска компилация на документи от Вавилон.
Още по-голяма световна сензация се оказа откриването на каменния стълб, на който са изписани законите на най-древния вавилонски цар от 17 век пр. н.е. Хамурапи, съвпадащи със заветите, които дал на юдеите преди 2 хиляди години пророкът Мойсей. Само че Хамурапи ги получил от друг бог, наречен Шамаш…
Затова не е странно, че нападението на САЩ срещу Ирак толкова се проточи от сиономасонската власт в Америка, юдейските ортодокси и равината в Израел. Освен стратегическите задачи тази война решава и идеологическа – да се завземе прочутият археологически музей в Багдад и да бъдат иззети, т.е. откраднати, съхраняващите се там образци от клинописни доказателства за най-голямата юдейска лъжа и за тяхната “богоизбраност”. От тях много зависел статутат на цялата юдийста лъжа за историята на юдеите и Израел.
Не бива да се забравя стратегическата ценност на юдейската лъжеистория за световния ционизъм, който чрез равината и религиозната компонента на Стария завет и основаните върху тях Талмуд и Тора, държат в подчинение цялото еврейско паство. Защото опирайки се на еврейските диаспори, които живеят в почти всички държави в света, световната еврейска олигархия, ционизмът и юдеомасонството могат да покоряват другите страни, да ограбват богатствата им и да разлагат и деформират народите.
Зеев Херцог е един от най-активните привърженици на гледната точка, че “библейската археология вече не е ръководна парадигма в археологията и че археологията се превръща в независима дисциплина със свои собствени заключения и наблюдения, които ни представят реалността на Древния Израел съвършено не така, както е описано в библейските разкази”.
През 1999 г. статията на Херцог, публикувана в ежедневника “Хаарец”, “Деконструкция на стените на Йерихон”, предизвика широк обществен интерес и спорове. В нея той твърди, че израилтяните никога не са били в Египет, не са странствали из пустинята, не са завоювали страната по времето на военна кампания и не са били прадеди на 12 израилеви колена, че единната монархия на Давид и Соломон, която Библията описва като влиятелна регионална сила, е била само малко племенно царство, и че ранната израелска религия приела монотеизма само по времето на залеза на монархията, а не на планината Синай…
…… На Евреите родината е Етиопия…
…… Ерусалим е днешен Пловдив
……. Има разрушено тепе….
ЗАЩОЛЛИ Е РАЗРУШЕНО, ИЗРАВНЕНО СЪС ЗЕМЯТА
…… ПИТАТЕ ЛИ СЕ ЗАЩО УЧЕНИЦИТЕ НА ХРИСТОС СА С БЪЛГАРСКИ ИМЕНА…
…. ПИТАТЕ ЛИ СЕ ЗАЩО НИ ПРЪСКАТ КАТО ХЛЕБАРКИ И НИ ИЗБИВАТ
…. ЗАЩО НИ ДЪРЖАТ В КОНТРОЛИРАНА БЕДНОСТ И ХИПЕР ИНФЛАЦИЯ
…. ЗАЩО УПРАВНИЦИТЕ СА ВСЕ МАСОНИ, ТАМПЛИЕРИ, ИЛЮМИНАТИ И КЛОНИНГИ
….. НА КОГО ПРЕЧИМ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ…????
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.
СЛАВА И ВЕЛИЧИЕ

Visited 51 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *