ЗАДАВА СЕ НЕЩО ГРАНДИОЗНО: УДУМБАРА ЦЪФТИ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ

буда 1Нашата Вселена е пълна с мистерии, които не се вместват в установената система от знания.

Според будистката легенда, цветчетата на удумбара цъфтят веднъж на всеки 3000 години.

Последният път, когато това се е случили е било преди раждането на Буда Шакямуни, а през последните 20 години цъфтенето му се наблюдава в цял свят.

Запознати казват, че това обозначава присъствието в човешкият свят на Велик Просветлен преподаващ Закона (Фа или Тао/Дао). Когато този период завърши предстоят Грандиозни събития. А злото и доброто ще бъдат овъзмездени.

Това малка ароматно цвете има много тънка, но изключително здрава дръжка. То изглежда расте на всичко, метал, дърво, пластмаса и може да се открие по стени, тавани, рамки и мрежи на прозорци. Хората, които са намирали удумбара през последните години, съобщиха, че то не увяхва с месеци, дори няколко години.

1

За първи път е открито на статуята на Буда в храм в Южна Корея през 1997 г. През 2010 г. китайските държавни медии съобщиха за появата на цветето, наричайки го небесно. Това е доста необичайно за китайските медии, защото китайският комунистически режим официално се придържа към теорията на атеизма и едва ли вярва в идването на Земята на голям духовен водач. Всички статии на тази тема в държавните медии бяха отстранени веднага след публикуването им, но те се разпространиха в китайския интернет.

Оттогава режимът твърди, че Удумбара – всъщност са личинки на насекомо. Думата „Удумбара“ произлиза от санскритски и означава „цвете от небето.“

Според будистката легенда, Удумбара възвестява пристигането на свещения крал, който „върти колелото, коригирайки дхармата в света“. Той ще приеме всеки човек, с милосърдие предлагайки спасение на всички.

В осмия том на будистките текстове „Фонетика и интерпретация на Хуйлин“ се казва: „Цветчето Удумбара е продукт на свръхестествени сили; небесно цвете, и то не съществува в този свят. Когато Татагата или Кралят със златното колело пристигне в човешкия свят, благодарение на голямата си добродетел и благословения разцъфва цветето Удумбара“.

info:http://svetovnizagadki.com/

Ако намирате тази публикация за интересна , помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Нека стигне до повече хора,любители на Тайни и Загадки ! 

От otvad.com Ви благодарим!

Visited 932 times, 1 visit(s) today