`Вселената може да е холограма …`

[ad_1]

Учени от Фермилаб: „Вселената може да е холограма …

Конспиративните теории са стари колкото човечеството. За всяко странно или загадъчно явление има поне една теория, която предлага алтернативно обяснение (HiddenTruth.site).

Но, скептичните хора са склонни да отхвърлят неща, които не се вписват в тяхната система от вярвания.

Има изобилие от теории на конспирацията, всяка от които отговаря на специфичен аспект на реалността. Твърдението за социални и политически конспирации предлага алтернативни обяснения на статуквото и дава представа за световното господство чрез политиката.

Поради силната липса на текстове и артефакти, голяма част от историята е мъглява или направо неизвестна. Има много теории, които се опитват да запълнят тези пропуски, като предлагат нестандартни обяснения.

Скорошна теория, която учените изследват в момента, се отнася до всеки аспект на реалността и поставя под съмнение самата реалност.

Четете още: Ново изследване предупреждава, че бясът има потенциал да мутира в `зомби вирус`

Физици от Фермилаб (Fermilab, Националната ускорителна лаборатория „Енрико Ферми“) са се заели да разберат дали Вселената, която се наблюдава чрез телескопи, наистина е там или е само проекция.

Нашият триизмерен свят не е предмет на дебат и сетивата ни предоставят конкретна информация, която приемаме за даденост.

Изследователите твърдят, че информацията за всичко в нашата наблюдаема Вселена всъщност може да бъде кодирана в малки двумерни пакети, подобни на пиксели на екрана, като размерът им е много по-малък от отделния атом.

Те признават, че има вероятност да живеем затворени в 2D проекция, подобна на космическата версия на Шоуто на Труман (The Truman Show, 1998 г.).

За да се тества тази теория е изградено подземно съоръжение недалеч от Чикаго. Два интерферометра изпращат еднокиловат лазерен лъч, който се отразява и рекомбинира.

Учените измерват това, което те наричат ​​„холографско трептене“ на пространство-времето. Ако техните открития подкрепят тази теория, всички основи на реалността ще бъдат разклатени и всичко, което знаем за Вселената, ще бъде оспорено.

Те очакват до края на годината да съберат достатъчно данни, които да подкрепят или отхвърлят тази теория.

[ad_2]

Source link

Visited 16 times, 1 visit(s) today