Великите тайни на СССР

Човек е опасно същество. Единственото по-опасно от него е човекът с власт. Това, за жалост, е фактор, който не може да се пропусне.

Властта определя какво да слушаш, с какво да се храниш и какво да дишаш. Днес можеш да излезеш на протест, но по време на студената война се усмихваш, защото знаеш, че съветските болни са най-здравите болни. Съветският съюз има много тайни, които се пазят с години. В последствие излизат на бял свят и показват грешките, които са се правили във войната, която най-често се е водела срещу самите тях. Запознай се с част от по-известните грешки, които правят братушките в опитите си за мир.

Радиацията

Преди Чернобил руснаците имат още един грях с управлението на този вид ядрена енергия. Куштум е истинската издънка, която остава в тайна за много дълго време. Инцидентът се случва през 1957-а година. Атомната централа в близост до града е използвала почти същата система за охлаждане, която по-късно се използва и в Чернобил. Охладителната течност в един от реакторите започва да изтича, но техниците не обърнали внимание и я изключват. Реакторът работи цяла година без охлаждане. В Сибир не са необходими охладители, там е достатъчно студено. Единствената грешка е, че реакторът се нагрявал до 350 градуса по Целзий. В резултат на това 160-тонната бетонна плоча излита във въздуха. Същата се поставя на 8 метра под земята. Радиоактивни вещества политат във въздуха и се носят около 20 000 квадратни километра. Домовете на 11 000 души са унищожени, след като се евакуират 270 000 души. Целият случай се потулва и излиза на бял свят едва през 1976-та година. ЦРУ знае за този случай, но го потулва, защото не иска да плаши населението, което отдавна се радва на атомна енергия.

Човекът на Луната

През 60-те години на миналия век САЩ иска да изпрати човек на Луната, преди да бъдат изпреварени от конкурентите. Причината за тази битка е в това, че противникът води и то с голяма разлика. Руснаците изпращат първия обект, първото животно и първия човек в космоса. Нийл успява да сложи стъпката през 1969-а година и да натрие носа на руснаците. Разбира се, хората щяха да са ядосани, ако наистина са имали планове да ходят там. Факт е, че през 1981-ва година „Космос 434″ е обявен за експериментална лунна капсула. Същата е изстреляна през 1971-ва година. През 1976-та година, проектът пропада.

Игор Савитски

Човекът успял да запази огромно количество от произведения на изкуството. Той събрал доста от творбите на съветски художници, които били обявени за поклонници на буржоазното изкуство. Игор се свързал с повечето от тях и им обещал, че ще запази всяка една творба. Той събрал всички и ги скрил в град Нукус. Градът е обграден от пустиня, а Игор създава доста сериозен тайник, в който складира огромно количество от картини.

Първата космическа жертва

Съветският съюз печели космическата надпревара, но дава и първата жертва. Преди много години в галактика, която няма нищо общо със Star Wars. Валентин Бондаренко умира по време на тренировка в далечната 1961-ва година. Неговата смърт се пази в тайна до 1982-ра година. Бондаренко влиза в барокамерата , където провежда изпитите си и остава под наблюдение. В камерата се дезинфекцира със спирт и хвърля марлята към кошчето но не уцелва и тя пада върху котлонче, което се използва за приготвяне на чай. В последствие напоената марля се запалва, а космонавтът се опитва да потуши пламъка с ръкава на дрехата си. Единствената грешка е, че в среда наситена с кислород огънят гори твърде бързо. Същото се случва и с космонавта, който изгаря още по-бързо. Вратата се отваряла за няколко минути, но до тогава, Валентин има изгаряния от трета степен. Единственото място, което не е пострадало са стъпалата. Бъдещият космонавт е обезобразен и единственото, което успява да прошепне е „Твърде много болка… направи нещо, моля… Убий болката“. Бондаренко живее още само 16 часа.

Руският глад

Случва се през 1932-ра година и създава ужасяващата картина за милиони хора. По-късно ще се роди и канибалът Чикатило, който ще помни думите на майка си „Пази се, защото съседите ще те изядат!“. Този случай се потулва с гениалната идея на Сталин. Диктаторът посрещнал западните журналисти от Ню Йорк Таймс и ги разходил по определен маршрут, където магазините били заредени до горе с храна. Единственият проблем за месните е, че ако се доближиш до него, ще бъдеш арестуван. Улиците били почистени, а селяните в селата били заменени от членове на партията, които да показват охолния живот. Джордж Бърнард Шоу твърди, че историята за глада е измислена. Министър председателят на Франция посещава Украйна, за да каже на света, че всичко е заредено до пръсване. Едва след Холокоста гладът става престъпление срещу човечеството.

Екраноплан

Военното оръжие на съюза е нещо доста сериозно. Съседите имат достатъчно атомно оръжие, за да ни разрушат няколко пъти и им трябват само няколко луди човека, за да натиснат копчето. През 1966-та година, американски сателит снима недовършен хибрид в Каспийско море. Американските инженери го разглеждат и дават отрицателна оценка на този експеримент. Те смятат, че това нещо ще е невъзможно за пилотиране, а и крилата били прекалено големи. Още по-голямата мистерия се намира в изненадващото позициониране на двигателите върху крилата. Никой не разбира каква е целта на екраноплана. Проектът е разкрит след цели 25 години. Оказва се, че огромното чудовище е създадено, за да лети на 12-20 метра над морската повърхност. Развива скорост над 740 км/ч и може да пренася стотици хора и танкове под радара. Чудовището е много по-икономично от модерен 747 и много по-голямо от него (по-дълго от два самолета и половина). Последният произведен е въоръжен с шест ядрени бойни глави на покрива си. Теглото на такъв самолет е около 350 тона. И това е през 60-те години, а какво правят сега?

Хюстън, имаме проблем

… при това, доста голям! Руската армия постоянно се опитва да подобри качеството на далекобойното снаряжение. За жалост не успяват с R-16. На 23 октомври 1960-а година ракетата се подготвя за изстрелване, когато един от екипите установява изстичане на азотна киселина. При такова положение е редно да бягаш, но Митрофан Неделин е на друго мнение – той нарежда на всички екипи да отстранят дефекта. В последствие идва и взривът, който убива всички техници на място. Експлозията е била толкова мощна, че асфалтът се топи. Около 1 000 души умират в този „инцидент“. Свободата на словото веднага заработва в правилната посока и „убива“ Неделин в самолетна катастрофа. Целият случай се засекретява до 1989-та година.

Биологичното оръжие

Студената война не успя да сложи край на света, но всички експерименти ще успеят да свършат тази работа. Един от най-страшните опити на руската армия е създаването на смъртоносно био оръжие. Всичко започва на остров в Аралско море. Там се разработват антракс, бубонна чума и дори дребна шарка. В един от тестовете експериментът излиза от контрол и вирусът е пуснат свободно във въздуха. Десет души са заразени, трима умират, а властите ваксинират около 50 000 души за една вечер. Всичко остава в тайна до 2002-ра година.

Призрачните градове

Представи си, че един ден се събуждаш и нямаш интернет, обхват на телефона, а на изхода на града е разположен чисто нов пропусквателен пункт. Причината за тази огромна тайна е, че в подобни градове се преработва ядрено гориво. Какво става, когато фабриката избухне в пламъци? Властите прикриват инцидента и съобщават по-далечен град, за да може всичко да остане в тайна. Подобна ситуация се случва в Озьорск и много други градове. Те пазят тайната, а за сметка на това получават по-добра храна, по-луксозен живот и всичко необходимо, за да продължават да пазят тайната. Съществуват слухове, че подобни фантомни градове са около 57.

Катинското клане

През 1940-та година, руските военни екзекутират около 22 000 заловени полски затворници и ги екзекутират. Всичко е прикрито веднага и тайната се пази доста дълго време. За това престъпление руснаците обвиняват Германия и продължават да поддържат тази теория до 1990-а година. Истината е, че никой не иска да признае Съветския съюз за виновник, защото никой не иска да изгуби ценен съюзник. Балистичната експертиза доказва, че хората са били екзекутирани с руско оръжие, но следите се покриват бързо.

инфо:http://fresh-science.com/

Ако ви харесват побликаците споделяйте ги с бутончетата по долу. Така ще спомагате на сайта да се развива и давате възможност и на други да прочетат това което вас ви е впечатлило!

С благодарности otvad.com

Visited 650 times, 1 visit(s) today