Вълшебните гъби – извънземен артефакт и средство за комуникация с висш разум

[ad_1]

pixabay.com

50 години от експеримента на братята Терънс и Денис Маккена в La Chorrera

На 4 март 1971 година, в едно забравено от Бога (или нарочно избрано от Него) място във влажните джунгли на Южна Америка, една малка група от страстни търсачи на силни усещания, след специален ритуал и употреба на халюциногенни гъби, отвари и треви, достигат до контакт с чужд разум или нечовешки интелект, както самите те разказват по-късно. Инициаторите на контакта са братята Терънс и Денис Маккена – легендарни имена в съвременната контракултура.

Терънс преминава в отвъдното през 2000 г., едва на 53 г. и оставя многобройни лекции, видеоклипове, научни трудове, както и с книгата си „Истински халюцинации“. Брат му Денис и до днес активно изповядва уверението си за осъществен контакт с извънземен разум през онази нощ в La Chorrera. Автор е на книгите „Братството на крещящата бездна“ и „Експериментът La Chorrera“. Ето как изглежда събитието на живота им през  техните очи.

„Това, което започна като търсене на екзотични халюциногени в джунглите на Амазонка през 1971 г., бързо се превърна в стремеж към любопитство и жажда за крайните истини на времето и живота и ума. Не знаехме какво ще открием, когато тръгнахме за La Chorrera през първите месеци на 1971 г . Това се оказа една голяма мистерия. Тайна, която щеше да промени нас и всичко, завинаги“ – пише Денис през 2017-а. Той вярва, че идеите, които завладяват групата ентусиасти през онези дни, са им телепатично предадени от гъбата. Според Денис се е случило нещо като „сливане на ума и материята, създадено от въртенето на четвъртото измерение на метаболизиращия се псилоцибин и неговата екстериоризация или „замразяване“ във физически обект“. Той нарича случилото се „върховен артефакт“, „философския камък, или машината за пространство-време на НЛО, или тялото на възкресението – всички тези неща са концептуализации на едно и също нещо“. Другото му определение е за „хипермерно превозно средство от 4D трансформацията на собствената ми ДНК, преплетена с ДНК на гъба“.

„Когато „експериментът“ ми стана ясен, разбрах, че звуците, които могат да се чуят след употреба на DMT или на гъби при високи дози, са причинени от „електронно-спиновия резонанс“ на триптамините, метаболизиращи се в нервната система. Електронно-спиновият резонанс (ESR), понякога наричан електронен парамагнитен резонанс, е явление, възникващо от определени вещества, които имат един или повече несдвоени електрони. За да изследват поведението на несдвоените електрони, учените прилагат външно магнитно поле към електроните и след това измерват промените в техните „спинови квантови числа“ и „магнитен момент“ – пише Денис Маккена.

С настъпване на нощта се развихря и буря. Групата изследователи са запасени с листа Virola, Ayahuasca и Оo-koo-he. Но това, на което наблягат, са гъбите Stropharia cubensis. Под въздействието на гъбите освен виденията, които трудно могат да бъдат описани с думи, братята чуват и някакъв музикален тон или по-скоро електрическо жужене в главите си – много често срещан факт, описван в паранормалните преживявания. Според техния водач, когото те наричат Учителя, това е звукът на „електронно-спиновия резонанс на молекулите на триптамин, които са се свързали химически с човешката ДНК“. Преди дни в подкаст, специално посветен на половинвековния юбилей от събитието, участници помолиха Денис Маккена да се опита да пресъздаде звука, чут през онази нощ, но той категорично отказа и се пошегува, че не иска да „дестабилизира пространствено-времевия континуум“.

По време на експеримента Денис се отделя напълно от реалността за няколко дни, загубен в хиперпространството, състоянието му прилича на шизофреничен епизод. Терънс остава свръхбдителен, тук и сега. След като се връща в САЩ, Денис се хвърля в науката като начин да „заземи“ психиката си и става известен психофармаколог и етноботаник, чиято работа през годините е принос в разбирането на фармакологията на Аяуаска.

Ето я и същността на тайното откритие, направено онази нощ: психоделиците са извънземни артефакти, посяти в биосферата.
Психоделиците, особено псилоцибинът и DMT, всъщност могат да бъдат извънземни артефакти, посяти в биосферата преди милиони години от супер биотехнологична цивилизация, която е овладяла изкуството и науката на планетарното биосферно инженерство. Нашата планета, нашата биосфера и нашият вид могат може би са резултат от научен експеримент с продължителност стотици милиони или дори милиарди години, експеримент, иницииран от висша технологична цивилизация, отчасти от любопитство (истинската мотивация зад цялата добра наука) и отчасти, бих предположил, от самота. Тази хипотетична цивилизация може би е искала да разговаря с някого и по този начин е създала интелигентен вид, с който да може да комуникира.
Днес псилоцибинът най-накрая започва да губи своята стигма. В момента се провеждат клинични изпитвания, за да се докаже, че тези вещества могат да помогнат за лечение на депресия и да облекчат силната тревога на терминални пациенти. Вместо научен експеримент, това, което младите търсачи извършват преди 50 години, е своеобразно шаманско посвещение – алхимичен ритуал в глобален мащаб.

„Ако гъбите са ни дали подарък – каза Денис Маккена по време на подкаста – това е, че те ни научиха как да използваме въображението си.“ Никой не може да разреши проблем, като се придържа към същото състояние на духа, което е причинило този проблем първоначално. Ако ние, хората, имаме шанса да спасим нашата цивилизация от собствените ни грешки, ще трябва да възприемаме света и себе си от различна гледна точка. Ние се превърнахме в доминиращ вид на тази планета, използвайки мозъчната си сила, за да огънем природните сили според нашата воля. Правейки това, ние си казахме, че съществуваме „извън“ Природата и че другите видове, съществуващи едновременно на Земята, имат право да живеят, стига да служат на определена цел в наша полза.“

Няма нищо, което растенията да обичат повече от това да се разпространяват в нови територии, а сред най-завладяващите идеи на Терънс Маккена е предположението, че гъбите са междузвездни емисари, използващи своите еластични спори, за да пътуват до най-отдалечените краища на галактиката. Халюциногенна гъба може да е интелигентен вид, пристигнал на Земята като спори, мигриращи през пространството. Вид, който се опитва да установи симбиотична връзка с хората. Той постулира, че „интелигентността, не животът, но интелигентността може да е дошла тук, на Земята, в тази спороносна форма на живот“.

Терънс казва:„ Мисля, че теорията вероятно ще бъде оправдана. Мисля, че след сто години, ако хората се занимават с биология, ще сметнат, че е било глупаво предците им да не са вярвали, че спорите могат да преминават от една звездна система в друга чрез космическо радиационно налягане“.

източник: spisanie8.bg

Вижте още:

Плеядианците: Древната раса, която бди над човечеството

Какво разкрива Слава Севрюкова за отвъдното?

Учени твърдят, че са открили портал към петото измерение

Най-бруталните ритуали

Mожете да ни подкрепите като купите продукт от нашия магазин ТУК.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

[ad_2]

Source link