В Антарктика са открити живи организми под километров лед

[ad_1]

В Антарктика са открити живи организми под километров лед …

Експерти пробиват ледник в Антарктика (Antarctica), за да получат проби от морското дъно и правят невероятно откритие (HiddenTruth.site).

Под ледения шелф Филхнер-Рон (Filchner-Ronne Ice Shelf) са открити живи организми. Шелфът е с дебелина над 900 метра. В пробитата дупка е спусната видеокамера, която показва невероятна картина – живи организми на повърхността на подводен камък.

Изследователят Хю Грифитс (Huw Griffiths) заявява, че учените дори не могат да предполагат, че може да присъства живот на такава дълбочина и при такива условия.

Грифитс казва:

„Има най-различни причини те да не бъдат там.“

Струва си да се отбележи, че по-рано, по време на проучването на Антарктида, експертите са открили малки подвижни живи организми, подобни на жилки, под ледените пластове. Но, този път, учените намират „неподвижни“ организми.

Разликата е, че те растат и живеят на камък, така че могат да ядат само това, което плува. В тази област има достатъчно силно течение, което лесно носи храна за откритите организми. Най-вече планктон.

Четете още: Мистериозен източник на топлина, открит под Антарктида

Грифитс добавя, че към днешна дата, експертите все още не знаят дали това е нов тип микроорганизъм или науката се е срещала с него преди това.

Изследователят казва:

„Открихме, че това не е някакво „гробище“, където се придържат няколко мъртви „неща“, а е нещо много по-сложно, отколкото си мислехме.“

Ако животът го има на Земята при такива екстремни условия, тогава какво може да ни очаква на други планети във Вселената?

[ad_2]

Source link

Visited 12 times, 1 visit(s) today