Учени предричат срив на цивилизацията

земя

Учени от Сибир алармират и  предлагат да се започне подготовка за евентуален катаклизъм – смяна на полюсите на Земята. Това се случва веднъж на  един милион години, а последната  е била  преди 800 хиляди години. Инверсията на магнитното поле е стохастичен феномен, т.е. случаен.

Според учените  вече е време да се  мисли за живота след смяна на полюсите, тъй като точно да се предвиди случайно явление не е възможно.
Инверсията  на магнитните полюси се случва рядко, обаче е с катастрофални последици. Най-вероятно, това ще доведе до срив на световната цивилизация, а в допълнение ще пострада техниката.

Ще  започнат проблеми с комуникациите и Интернет, двигателите с вътрешно горене едва ли ще могат да работят, генераторите за  електроенергия ще спрат. Човечеството ще пострада и от разрушаването на  йоносферата, в резултат на което космическите лъчи ще достигнат до повърхността на Земята.

Учените от Сибирското отделение на Руската академия на науките смятат, че е необходимо да се установи засилено наблюдение на магнитното поле на Земята и промените в него. Това се отнася особено  за Антарктида.

Освен това трябва да да се мисли и за изобретяването на технологии, които работят при слабо  магнитно поле. Експертите твърдят, че проблемът ще засегне цялата планета, така че трябва всички да предприемат конкретни мерки, за да може да оцелее в такава ситуация цялото човечество.

Ако Ви харесват публикациите ни моля помогнете ни да ги популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Visited 289 times, 1 visit(s) today