Следи от огромни колела на 12 милиона години открити в Турция

Може ли тези мистериозни древни следи във Фригийската долина в Турция да са били направени от интелигентна раса? Да – казва един руски геолог.

Искам да повярвам, наистина, но има твърде много съмнение, примесено със свидетелствата, откритията и изображенията. Понякога се обезсърчавам.

Сякаш самите обекти на „Доказателство” са достатъчно доказателство. За съжаление, повечето си мислят, че докато не видят истината със собствените си очи, истината е лъжа.

следи от разумен древен живот

Тъй да е. Аз все още се осланям на надеждата си, която допълва огромните купчини от разкази, снимки и съмнителна история, и за това си има друга причина…

За да открием истината, или поне да съберем малко доказателства, понякога трябва да попътуваме назад във времето.

Например, древните бразди във Фригийската долина в Турция са удивили д-р Александър Колтипин, геолог от Националния център за научни изследвания в Москва.

Както изглежда, тези следи са били направени от интелигентна раса преди повече от 12 милиона години. Така мисли той.

Имайки предвид последователността от събития в историята, това е противоречиво, не мислите ли? На това място в Анадола, Колтипин разбира, че следите са били отпечатъци, останали в компресираната вулканична пепел, и втвърдили се с времето.

Истина е, че тези следи датират от периода на Хититската империя, между 1600 и 1178 г.пр.Хр. По-късно следи са били оставени от фригите, гърците  и Александър Велики и неговата армия. Всичките тези пътеки стават част от римската пътната мрежа.

Вярно е също така, че глетчерните води са оставили пътеки на много места по Земята. Има и други предположения, какво е създало тези бразди.

Ранните бразди във Фригийската долина са обстойно изследвани. Колтипин мисли, че вдлъбнатините са били направени от нещо много по-тежко от колесници или походни каруци.

Следите са били оставени от всъдеходи, подобни на тези, използвани в съвременното общество днес. Но как би могло следи отпреди повече от 12 милиона години да са направени от нещо, което доколкото ни е известно не е било изобретено все още?

И още, коя е била неизвестната цивилизация, която е управлявала такива превозни средства?

древна загадка

Колтипин казва в „Мейл Онлайн”:

„Всичките тези скалисти поля са покрити с бразди, останали отпреди милиони години… не говорим за човешки същества”.

 

Какво? Видяхте ли това?

Е, разбира се, че сте го видели. Хммм, обмислете тази идея. Първо се чудихме от какво са били направени ези следи, а сега е направено предположение, че те дори не са човешко дело.

Знаете какво има предвид. Аз знам. Ако все още се съмнявате, тоест… за възрастта на тези следи, чуйте това.

Колтипин също така казва:

„Този метод за определяне на възрастта на вулканичните скали е много добре проучен и отработен”.

 

Така, тук няма много съмнение. Също така са били направени измервания, за да се определи разстоянието между колелата.

Открито е, че е почти същото, както при съвременните превозни средства. Има обаче едно нещо, което не пасва, и което сочи към извода, че тези бразди са били направени от нещо много по-тежко от съвременно превозно средство.

Следите, в по-голямата си част, са 90 см дълбоки! Възможно е земята да е била по-мека по това време, така е. Както при другите теории, това също е просто научно мнение.

Също така, открити са хоризонтални вдлъбнатини по вътрешните стени на браздите. Възможно е тези вдлъбнатини да са били направени от някаква ос. Хммм, отново озадачени.

древни коли

Противоречиво? Мисля, че да. Колтипин е знаел, че това ще предизвика вълнение.

Той казва: „Мисля, че виждаме знаците на цивилизация, която е съществувала преди класическото сътворение на този свят. Може би съществата от тази пре-цивилизация не са били като съвременните човешки същества”.

 

И можете ли да познаете, това не е единственото място, белязано с тези древни следи. И на други места, като Малтийския архипелаг, има следи, които продължават от скали, и други, които водят към океана.

Тази следи в Малта имат също толкова противоречиви теории. Макар и далеч от академичното доказатлество, Колтипин продължава да разчита на тези противоречиви идеи.

Иска ми се да повярвам в теорията на Колтипин за произхода на следите във Фригийската долина в Турция. А на вас?

Visited 719 times, 1 visit(s) today