Слънчевото затъмнение август 2017 – по-различен анализ! ЕНТУСИАСТИТЕ

[ad_1]

Авторски анализ – мисли и данни около Слънчевото затъмнение в САЩ 2017

Слънчево Затъмнение – КАК И КОГА?

Точно при фазата на Луната – Новолуние е единствената възможност да се случи слънчево затъмнение, като най – редки са ПЪЛНИТЕ слънчеви затъмнения.

Съществува така наречения цикъл на Сарос – период от приблизително 223 синодични месеца (около 6585,3211 дни, или 18 години, 11 дни, 8 часа), който може и е бил използван от дълбока древност за да се предсказват затъмнения на Слънцето и Луната.

https://en.wikipedia.org/wiki/Saros_(astronomy)

След такъв период след ПЪЛНО слънчево затъмнение Слънцето, Луната и Земята се връщат в почти идентична геометрия и почти идентично ПЪЛНО слънчево затъмнение ще се случи, но ще се наблюдава на друго място – видимостта СЕ ИЗМЕСТВА СЪС 120о на запад.

По тези причини има отделни серии от такива цикли, в които СЕ РЕДУВАТ пълни слънчеви затъмнения.

В нашия разглеждан случай със затъмнението в САЩ август 2017 , това е серията Сарос 145:

Подробна информация и Пълен Точен Път на Пълното Слънчево Затъмнение –  Сайт на НАСА – https://eclipse.gsfc.nasa.gov/SEsaros/SEsaros145.html

В момента обаче тази връзка заради цялата еуфория Ви прехвърля към сайта на НАСА за ЗАТЪМНЕНИЕТО на 21 август 2017, но след него би трябвало да е ок – данните, които Ви посочвам са оттам!

Например тази поредица от цикъла:

  • ПЪЛНО ЗАТЪМНЕНИЕ на 31 юли 1981 / видимо в Азия /
  • Следващото е било ПЪЛНО ЗАТЪМНЕНИЕ на 11 август 1999
  • Следващото ще е ПЪЛНО ЗАТЪМНЕНИЕ на 21 август 2017
  • Следващото ще е ПЪЛНО ЗАТЪМНЕНИЕ на 02 септември 2035 и т.н до невъзможността за ПЪЛНО затъмнение в рамките на този текущ цикъл Сарос – в случая тази серия е почнала 1639 година и ще свърши 2342 година с общо 39 пълни затъмнения с еднаква позиция между Слънцето, Луната и Земята.

Кое е интересното на този САРОС 145 и неговите затъмнения?

ПЪЛНОТО ЗАТЪМНЕНИЕ от 31 юли 1981 е било видимо на територията на бившата СССР и Турция е и наблюдавано от огромен брой хора.

ПЪЛНОТО ЗАТЪМНЕНИЕ от 11 август 1999 е УНИКАЛНО видимо от територията на България и Европа, като линията на наблюдение минаваше в района на град Варна. Линията на перфектна видимост минаваше през Индия, Иран, Турция и ЦЯЛА Европа и е наблюдавано от огромен брой хора.

ПЪЛНОТО ЗАТЪМНЕНИЕ от 21 август 2017 ще е видимо САМО и ЕДИНСТВЕНО на  територията на САЩ и ОТНОВО ще се наблюдава от огромен брой хора.

ПЪЛНОТО ЗАТЪМНЕНИЕ от 02 септември 2035 ще е видимо на територията на КИТАЙ, КОРЕЯ и ЯПОНИЯ  линията на перфектна видимост минава ТОЧНО през СТОЛИЦИТЕ Пекин, Сеул и Токио – ОТНОВО ще се наблюдава от огромен брой хора.

ПЪЛНОТО ЗАТЪМНЕНИЕ от 12 септември 2053 ще е видимо в древната долина на Нил в Египет / Луксор / и линията на перфектна видимост минава ТОЧНО в средата на Гибралтарския проток / Средиземно море /.

МИСЛЯ, ЧЕ ТАЗИ ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ ОТ СЛЪНЧЕВИ ЗАТЪМНЕНИЯ СИ Е ДОСТА ВПЕЧАТЛЯВАЩА И ИНТЕРЕСНА!

[ad_2]

Source link