Открит в България предполагаем череп на минотавър

Малко на север от Гърция, в планина  Родопи, в република  България, през май 2001 г. е открит друг странен череп. Открит е от Роман Генчев, изследовател на метеорити. Медиите, които обичат големите имена, веднага дават на мистериозната находка гръмкото име „Мистичният череп“.

Фронтален Изглед

Изглед от ляво

Тази находка, разбира се, е многократно изследвана от учени, извършен е анализ на изолираната ДНК и възрастта на мистичните останки е определена чрез радиовъглеродно датиране. Но данните не се появяват в пресата – вероятно е имало от какво да се страхуват. В дигиталната ера обаче информацията е много трудна за скриване – така информацията изтича в мрежата, а след това и в печатните медии.

Ако се опитате да възстановите вида на съществото от черепа, открит от Генчев, се получава доста неприятен „портрет” – нещо като човек-бик. Съществото би трябвало да е доста голямо по размер. Веднага се появява предположение, че не е възрастен.

Разбира се, излизат и по-екзотични версии. Например местни уфолози казват, че създанието е извънземно – биоробот, който използва енергия, извлечена от човешка кръв. Други версии, разбира се, са много по-малко фантастични: черепът може да принадлежи на животно, все още неизвестно на науката.

 

 

Visited 31 times, 1 visit(s) today