Продължава да се прикрива древен подземен град в Египет. Защо? (видео)

[ad_1]

Продължава да се прикрива древен подземен град в Египет. Защо …?

Под египетските пирамиди се крие изгубен подземен свят от катакомби, дялани камери и пещерни тунели, които остават неизследвани в продължение на стотици години.

Те се споменават в древни текстове и арабски легенди, но доскоро са непроучвани. Сега са преоткрити и изследвани за първи път. Какво точно ни казва това подземно царство за пирамидите, връзката им със звездите и митичния произход на египетската цивилизация?

През 2008 г., екип от изследователи се насочва към Хавара, Египет, на 88 км южно от Кайро, за да разследва този изгубен подземен лабиринт, описан от много класически автори като Херодот и Страбон.

Твърди се, че легендарният храм съдържа 3000 стаи, пълни с йероглифи и картини.

Белгийско-египетският експедиционен екип носи със себе си технология с най-високо ниво на проникване в земята, за да сканира пясъка на Хавара и да реши загадката.

Експедицията Матаха (Mataha – на арабски „лабиринт“) потвърждава присъствието на подземен храм, точно на юг от пирамидата на Аменемхет III.

Четете още: Гигантски пръст, открит в Египет – може да е доказателство за съществуването на Нефилимите

Много подходящо нареченият Египетски лабиринт е споменаван от много древни писатели, които твърдят, че той е наистина монументален по размери и вероятно ключът за доказване на съществуването на изгубена цивилизация, предшестваща древните култури, свързани с тази област днес.

Някои дори казват, че той съдържа някои от ключовете, които обясняват истинската история на човечеството.

Гледайте видеото.

Резултатите от експедицията Матаха са публикувани през есента на 2008 г. в научното списание на Националния изследователски институт по астрономия и геофизика и са обявени на публична лекция в Гентския университет.

Малко след това, д-р Захи Хауас, генерален секретар на Върховния съвет на антиките в Египет, иска спиране на съобщаването на резултатите, поради египетските санкции за национална сигурност. Изследователите изчакват търпеливо д-р Хауас да направи констатациите публично достояние.

Но, това никога не се случва … Затова, екипът създава уебсайт и там публикува своите проучвания.

Откритието на експедицията Матаха е изключително, но не са правени допълнителни опити за разследване на лабиринта.

Има статия, наречена „Египтологът, Сфинксът и прикриването“, която навлиза в нещата много по-задълбочено.

Накратко, ограничаването на разкопките на много археологически обекти в Египет и непоследователното отношение на д-р Захи Хауас към съществуването на тунели и кухини в платото Гиза предполагат, че се „играе скрита игра“.

Представяме Ви документалния филм, наречен „Забранена археология: Изгубените пещери в Гиза“, който изследва с големи подробности мистериите и противоречията около тези изгубени пещери.

Това поредният случай ли е, в който правителствата и елитът не искат да знаем истината за историята на света? Има толкова много въпроси, които остават без отговор … Какви тайни съдържа този легендарен гигантски подземен комплекс? Може ли това да е най-важното откритие в човешката история?

Реконструкция на египетския лабиринт от Атанасий Кирхер. Гравиране на медна плоча (50х41 см) „Turris Babel Sive Archontologia“, Амстердам, 1679 г.

По-долу гледайте анимацията, която е създадена, за да покаже как са изглеждали пещерите някога.

Необходимо е Лабиринтът да бъде „изведен на дневна светлина“ и представен на човечеството.

Отново ли ще бъде забравен той с всичките си тайни? Само информираната общественост може да промени това.

Ако достатъчно хора искат да знаят какво става в Египет и в тези древни пещери, тогава в крайна сметка правителството ще трябва да направи разкриване.

[ad_2]

Source link

Visited 22 times, 1 visit(s) today