Обладана от три демона | Последен век

[ad_1]

Истории за хора, обладавани от демони, се разказват още от древни времена. За да бъдат освободени тези невинни души от пленничеството на злите сили, екзорсизмът често е единствената възможност. Всички големи световни вери имат някаква форма на ритуал това да се направи, въпреки че практикуването на екзорсизъм от масовите вероизповедания е рядко днес.

Тази история се случва в Уинипег, Манитоба, през 2011 г. Тя е въз основа на разказа от първа ръка на една млада канадка на име Дениел, чийто интерес към окултното я отвел на пътуване от благочестива християнка към самоопределящ се сатанист. В крайна сметка, Дениел била обладана не от един, а от три демона и само екзорсизъм можел да я спаси.

Невинно начало

Дениел била отгледана със силни религиозни вярвания и била деен член на голяма евангелистка църква в Уинипег. От младежко любопитство Дениел започнала да се съмнява в предупрежденията на църквата ѝ относно окултното и започнала да експериментира с масичка за спиритически сеанси „Уиджа” и да изследва демонологията. Не след дълго започнала да описва себе си като сатанист и казала на приятелките си, че се опитва да призовава демони.

В началото на април Дениел опитала отново. Използвайки масичката си „Уиджа”, тя се опитала да се свърже със своя демон-пазител. Поставяйки ръце на планшетата (дъска с формата на сърце на колелца, използвана за общуване с духове чрез масичката „Уиджа”), Дениел осъществила контакт с нещо не от този свят.

„Има ли някого другиго в тази стая с мен, който желае да говори с мен?”, извикала тя.

Планшетата се преместила от самосебе си до ъгъла на масичката, обозначен с „да”.

„Добър ли си или лош?”, попитала тя.

Планшетата отново се преместила, бавно изписвайки „л-о-ш”.

Даниел се поколебала, преди да зададе следващия си въпрос: „Добре, ще направиш нещо, с което да нараниш мен или някого?”

Известно време нищо не се случило, а след това планшетата отново започнала да се мести: „м-о-ж-е-б-и”.

Дениел бързо отвърнала: „Добре тогава, колко духа сте тук?”

Докато гледала масичката, планшетата спряла на числото три, а след това бавно изписала три имена: Велиал, Малфас, Легион.

Разтревожено, момичето решило да спре. Махнала масичката „Уиджа”, изгасила осветлението и тръгнала да излиза от стаята, когато чула странен звук. Съскане. Той идвал от никъде и от всякъде… и се усилвал.

Обладаване

Изплашена, Дениел излязла от стаята, а съскащият звук я последвал. Точно тогава звънецът на входната врата звъннал и съскането престанало. Отвън стояла най-добрата приятелка на Даниел – Кейтлин. Дениел я издърпала навътре и ѝ разказала какво се било случило току-що – масичката „Уиджа”, демоните, съскането, всичко. 

Момичетата разбрали, че им е нужна помощ, затова излезли в проливния дъжд и тръгнали с колата към младежката служба на тяхната църква. Докато шофирали, главата на Дениел пулсирала и тя постоянно виждала оранжеви аури. Дали това било главоболие от мигрена, или нещо по-зловещо? Докато приближавали църквата, времето сякаш спряло и тя изпаднала в безсъзнание.

Когато дошла на себе си, се намерила в църквата, а приятелката ѝ се молела до нея. Дениел започнала да се задушава, а тялото ѝ се гърчело в спазми.

„Усещах, че нещо се опитва да излезе от мен”, казва тя по-късно. „Задушаването ми беше толкова лошо, че не можех да чуя никого и нищо.”

Членовете на църквата помогнали да я преместят в уединена част на църквата, където щяла да има някакво уединение. През това време Дениел усетила внезапен порив на енергия да преминава през тялото ѝ. Оранжевите аури отново се появили и този път сякаш застинали. Задушавайки се, тя напразно сякаш цяла вечност се борела да проговори. И тогава, внезапно, намерила гласа си.

„Излезте от мен!”, изкрещяла тя. А след това Дениел отново изгубила съзнание.

Екзорсизъм

Дениел не знаела колко време е била в безсъзнание. Когато се свестила, Кейтлин ѝ казала, че е била преживяла извикване на демон и че злото вече било направено. Докато Дениел идвала на себе си, служителят на младежката църква започнал да чете на глас от Библията. Оранжевите аури се завърнали за трети път и Дениел казва, че не си спомня какво се е случило след това.

„Приятелката ми записала сесията, но когато я прослушах, не можех да чуя Джон, екзорсиста, да говори”, казва Дениел. „На записа чувах само моя глас и съскане”. По-късно един приятел на Дениел транскрибирал записа, част от който е както следва:

Джон: Кажи ми, демоне, как се казваш?

Дениел: Аз съм 28!

Джон: В името на светия син Иисус Христос, кажи ми името си!

Дениел: Ано 28!

Джон: В името на Иисус Христос, заповядвам ти да ми кажеш името си!

Дениел: Аз съм Велиал! Една от Четирите Корони и водач на 80 легиона духове!

Джон: (не се чува).

Дениел: Няма да се махна! Това момиче призова безполезния и зъл син!

Джон: (не се чува).

Дениел: Ако млъкнеш с религиозните ла*на за малко, ще я оставя!

Джон: Не, Велиал, ти нямаш никакво право да бъдеш в това момиче и Иисус Христос, Синът Божи ти заповядва да излезеш!

Дениел: „Излезте от мен!”

И изведнъж стаята застинала в тишина. След няколко мига приятелката на Дениел изключва записа.

Последствията

След няколко секунди Дениел престанала да се задушава и скоро дишането ѝ се нормализирало. През сълзи тя прегърнала Кейтлин, която я уверила, че всичко е наред. Но така ли било? Масичката „Уиджа” казала на Дениел, че е била обладана от три демона. Само Белиал бил проговорил по време на екзорсизма и нямало никакви признаци, че е бил прогонен. Било просто въпрос на време, преди той и другите демони да се проявят.

През следващите няколко дни Дениел преминала през още три екзорсизма, за да бъдат прогонени останалите демони и да е сигурно, че вече не е в хватката на злите сили. По време на всеки от тях момичето преживяло същите аури, загуба на паметта и пристъпи на пищене. Малфас накрая бил прогонен, но Легион и Велиал можело все още да се спотайват в душата на Дениел. Въпреки трите изтощителни екзорсизма, кошмарът не бил свършил.

 [ad_2]

Source link

Visited 21 times, 1 visit(s) today