Някои от най-търсените реликви в историята

[ad_1]

Много хора са посветили живота си в търсенето на реликви или дори отдавна изгубени древни градове, за които се казва, че съдържат безгранично познание, невероятно богатство и божествени технологии. Няколко такива легенди продължават да са мистерия за човечеството.

Легендарни обекти, гробници с величествени съкровища са считани за най-търсените реликви с историята.

Много хора са посветили целия си живот в търсене на легендарни обекти, които след като бъдат намерени, ще им помогнат да запечатат името си в учебниците по история завинаги.

Най-търсеното съкровище от всичките вероятно е Светият Граал – чашата, която Иисус Христос използвал на Тайната вечеря.

Въпреки че някои изследователи твърдят, че Светият Граал се намира в църквата Сан Исидоро де Леон, легендата казва, че след като преминал през ръцете на първоначалните апостоли и Свети Петър, той бил предаван на 23 Папи и че последният – Папа Сикст II – изпратил Светия Граал в Испания, за да го скрие от римските гонения.

Освен Светия Граал, още една религиозна реликва – Кивотът на Завета – трябва да бъде включена в тази статия.

Кивотът на Завета, наричан още Кивотът на Свидетелството, е покрит със злато дървен сандък, описан в книга Изход като кутията, в която се съхранявали двете каменни плочи с Десетте Божи заповеди.

Никой никога не е успял да определи местонахождението на Кивота, а някои изследователи твърдят, че той никога не е съществувал.

Етиопската православна църква твърди, че притежава Кивота на Завета. Само че тези твърдения никога не са били потвърдени.

Освен древните реликви, като Светия Граал и Кивота на Завета, хората прекарват живота си и в търсене на легендарни гробници.

Известен исторически факт е, че в древни времена царете и владетелите били погребвани с всичките си скъпоценности и притежания.

Поради това, и разбира се заради историческата стойност, археолозите са прекарали векове в търсене на легендарни гробници и покойни места на царе, царици и императори.

Например, гробницата на Чингиз Хан – воинът, покорителят и основателят на първата Монголска империя – е една от най-търсените древни гробници. Никой все още не я е намерил.

Освен това, вечното покойно място на царица Нефертити – великата египетска царица от XVIII династия и съпруга на цар Ехнатон – подлудява египтолозите, тъй като никой никога не е успял да определи местонахождението, където почива Царицата.

Но гробниците и религиозните артефакти не са единственото нещо, което хората се надяват на открият един ден.

Още един артефакт, който е по-малко вероятно да съществува, но си заслужава да се спомене, е Философският камък.

Въпреки факта, че може да е само легенда, много хора са го търсили, а някои дори са се опитвали да го изработят. Философският камък е мечтата на алхимиците.

Обектът – легендарна субстанция, за която се предполага, че има способността да превръща евтини метали в злато.

Усилията да се намери философският камък са известни като Magnum Opus, или Великото дело.

Изгубените градове също са нещо, което подлудява изследователите, търсачите на съкровища и дори археолозите.

Атлантида е един от най-известните изгубени градове, споменавани в историческите записи.

Наскоро учени от Мерлин Бъроус – частна компания за сателитни изображения – съобщиха, че са намерили местонахождението на останките от Атлантида до бреговете на Испания.[ad_2]

Source link

Visited 17 times, 1 visit(s) today