Новини от космоса: Мистерията околко звездата KIC 8462852

[ad_1]

За много години скъпи читатели! Днес стана ясно, че Космическият кораб „Дракон“  на SpaceX ще напусне Международната космическа станция (МКС) на 13 януари, съобщават от НАСА. Корабът пристигна в МКС на 17 декември. За капсулата на кораба това е вторият полет в орбита, днес той е единственият безпилотен товарен кораб, който може да доставя товари от МКС на Земята. Но по-интересната космическа новина днес е за мистерията около звездата KIC 8462852 в съзвездието Cygnus, която мистериозно как е била подмината от земната космическа сонда „Дисон“, която не е пратила никакви материяли от преминаването около нея!Так художник представил себе рой комет у звезды KIC 8462852

А обяснението е:

„Най-вероятно потъмняването и увеличаването на яркостта на тази звезда са свързани с наличието на облаци прах в орбитата й. Новите данни, които събрахме, показват, че този прах блокира различни количества светлина при различни дължини на вълните. Поради тази причина можем уверено можем да кажем, че този въпрос не е непрозрачен като планета или например мегаструктура на чужда раса „, казва Табета Бояджиян от университета „Йейл“(САЩ).

А ние да ви припомним:

В средата на месец октомври не далечната 2015 година, същата тази Бояджиян заедно със свои колеги  описаха необичайни колебания в яркостта на същата тази звезда KIC 8462852 в съзвездието Cygnus, което може да показва присъствието на супер структура създадена от супер-развита цивилизация на извънземна раса. Обяснението тогава беше това явление е причинено от рояк от комети, които затвориха светлината си от наблюдатели на Земята, но през януари 2016 г. американският астроном Брадли Шефер установи, че яркостта на KIC 8462852 необяснимо е намаляла с 0,16 мащаби за последната половина на века, което поставя под съмнение тази теория.Межзвездное облако в созвездии Лебедя. Архивное фото

Първоначално редица скептици се опитаха да отрекат самият факт, че в краткосрочен и дългосрочен план се е намалявала светлината на KIC 8462852, но по-късно учени, работещи с телескопа Кеплер, както и руски астрономи от Обсерваторията на Пулково потвърдиха, че яркостта на тази звезда е паднала и в миналото.

Според Бойджиан, първото потъмняване на „извънземната звезда“ всъщност е случайно открито и поради това астрономите не са готови да търсят причините за това явление, което е причинило намаляването на яркоста на KIC 8462852.

Но Бойджиан и нейния екип не са се отказали, те чакат новото потъмняване на тайнственото светило, както се надяват, че то ще помогне да разберем как са възникнали облаците прах и къде изчезват през останалото време.

[ad_2]

Source link