НЛО в Австралия: отвличания, изчезвания и странни белези

[ad_1]

pixabay.com

Mutual UFO Network от години разследва близки срещи от третия вид

Водещият на подкаста за паранормални явления Aussie Believe – Kади Моир е разговарял с десетки хора, които са преживели срещи с извънземни и дори са били отвличани от инопланетяни. Всички тези хора са гостували на Моир през двете години, откакто съществува шоуто му. Някои от тях разказват за странни събития и близки срещи от трети вид, случили се съвсем неотдавна, а други – за шокиращи ситуации отпреди 10 и повече години.

В Австралия се случват толкова много странни неща, за които никой не говори официално. Смятам, че хората чувстват облекчение, когато могат да разкажат какво са преживели, казва водещият пред 7NEWS.com.au.

„Говорил съм с хора, които никога не са споделяли за преживяванията си отпреди 40 години и това наистина е тежест на раменете им“, обяснява Моир. Според него няма значение дали сте полицаи, шофьори на камиони, майки, лекари … ако сте на правилното място в точното време, можете да станете свидетели на необикновени неща.

Саша не иска да спомене фамилията си. Тя е имала много срещи със странни явления и обекти през своите 33 години. След като първо споделила своите истории с Believe, тя се съгласила да говори за 7NEWS.com.au и разказва едно от последните си преживявания.

„Беше през 2011 г., ясен ден в Аделаида. Видях метална топка, точно над Victoria Rd, която идваше от Норт Хейвън и се насочваше към Порт Аделаида. Бях с приятелка и нейните по-малки сестри“.

Очевидката не успяла от изумление да заснеме никакви кадри, но вярва, че видеоклип, публикуван в YouTube в същия ден от друг свидетел, е от същия НЛО. Местоположенията и часовете на деня варират значително, но Моир казва, че в различните райони на страната има повече наблюдения.

Неврологът д-р Роджър Станкович е дългогодишен изследовател в Университета в Сидни, преподавател по TAFE, и директор за Австралия и Нова Зеландия на Mutual UFO Network – американска международна организация, която изследва наблюдения на НЛО. През последните 20 години базата данни на MUFON регистрира около 1000 свидетелства в цяла Австралия, а Станкович лично проучил стотици от тях.

„Ние анализираме снимките и видеоклиповете, след което предоставяме повече информация. Не получаваме твърде много измами, ако се случи да е така – лъжите обикновено са много очевидни“ – казва Станкович за 7NEWS.com.au.

Разследването на сигнал за НЛО включва интервюта, анализ на снимки и видео, внимателен анализ на метеорологичните условия, кръстосани проверки с бази данни на траекторията на полета, сверка с извършваните полети по същото време от военната и гражданската авиация и дори сателитно проследяване.

Но въпреки цялата тази работа, голяма част от свидетелствата остават необяснени.„При около  5 до 10 процента не можем да разберем какво е това, което са видели хората“ казва Станкович.

Американската организация, която се опитва да обясни случващите се странни неща, разполага с огромна база данни, формирана от разказите, снимките и видео материалите на очевидци – край езерата Муни, Виктория, Сийфорд – Южна Австралия, западно от Бризбейн, Уестал, Мелбърн…

Ето само един случай от архивите:

Хребетите Данденонг, близо до Белгрейв, Виктория, 8 август 1993 г​​.: Кели Кейхил и съпругът й виждат голям обект, който витае над пътя. Отиват да погледнат и да се срещнат с други любопитковци от района, првлечени от НЛО. Всички очевидци са отвлечени от извънземни. След като се връщат, по телата им има малки странни следи и белези, причинени от нещо необяснимо. По-късно този сюжет се появява и сериала „Досиетата Х“ .

източник: spisanie8.bg

Вижте още:

Сваленото НЛО, ангелите на Монс и други загадки от Първата световна

Изтекла снимка показва НЛО – „неподвижно, с форма на куб“

Еуфория сред уфолозите: НЛО се зарежда от Слънцето (ВИДЕО)

Американският астронавт Лирой Чао за срещата си с НЛО в Космоса

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

[ad_2]

Source link

Visited 28 times, 1 visit(s) today