подземни цивилизаций

Неразгадана мистерия при пробиване на най-дълбоката дупка в света

недрата на земята

 

Интересна, а и обхваната в мистерия история за най – дълбоката дупка изкопана от човек някога. Кое ли е истина и кое не е, сигурно на тези въпроси няма скоро да получим отговор, но в крайна сметка историята на тази дупка е наистина повече от интересна.

Работата по този проект започва на 24-ти Май 1970г. като датата е избрана неслучайно, именно тогава се навършвали 100 години от рождението на Ленин. Този проект бил една от гордостите на съветите по онова време наред с космическата им програма и до известна степен подводният им флот. Твърди се, че хората работещи на този обект били избирани много стриктно и не било никак лесно да започнеш работа там. Като възнаграждение освен апартамент в центъра на Москва, те получавали и месечна заплата, която по това време се равнявала на годишната заплата на който и да било преподавател в университет.

центъра на земята

Проекта се намира на полуостров Кола в Русия от където идва и името му. Общо работещи са били 16 отделни лаборатории работещи едновременно, като най–дълбокото място прокопано от тях била така наречената дупка СГ-3 (СГ идва от сверхглобокая или свръх дълбока). Както вече казахме работата започва през 1970 и през следващото малко повече от десетилетие кипи неуморен труд по изкопаването на дупката. Официално проекта е замразен през 1994г., а през 1983г. учените там достигат дълбочина от 12 хиляди метра, когато решили да спрат с копаенето, а след още 262 метра проекта бил тотално спрян. В случая странностите са много, като една от е, че по план учените трябвало да стигнат до дълбочина от 15 хиляди метра, която както разбираме никога не е била достигната.

Според различни източници работата по проекта е спряна, защото учените започнали да се натъкват на много свръхестествени феномени по време на копаенето на дупката, а също така и заради невъзможността да охлаждат главата на копаещата дрелка. Според някои източници на дълбочина след 8 хиляди метра учените се натъкнали на скали съдържащи огромно количество злато от около 80 грама на тон, а според днешните минни стандарти за да се започне златодобив, са нужни едва 4 грама на тон. Според други източници когато достигнали 12-те хиляди метра температурата в земните недра започнала да достига порядъци от рода на над 150 градуса по целзии, много над очакваните около 100.

 

подземни цивилизаций

При такава температура, а и при огромните налягания там долу камъните и скалите вече не били с твърда и солидна структура, а били по–скоро пластични.

Най–странното от цялата тази история е, че според някои учени, когато достигнали 12262-я метър устройствата започнали да отчитат странни звуци. Заинтригувани от тези звуци учените спуснали специален микрофон до дъното и според тях тогава те чули човешки писъци там долу.

Инфо:ТУК