Най-лютата чушка на света

Със своите 1,17 милиона по Сковил – официалната скала, за измерване на лютивостта, чушката Infinity (Безкрайност) е толкова изгаряща, че върви със сериозно предупреждение за здравето.
Публикувано изображение
Освен като родното място на бившия британски премиер Маргарет Тачър, градчето Грантъм, графство Линкълншир се прослави и с най-лютата чушка в света, която вече е включена в Книгата на Гинес.
Заслугата е на 39-годишния Ник Уудс, който отгледал лютото чудовище в оранжерия, подобрявайки предишния рекорд на Бхут Джолокия от Индия, която е толкова люта, че се използва като химическо оръжие в гранати от индийската армия.
За сравнение, индийската чушка е 1 041 427 единици, докато нормалната чушка е 2500 – 5000 единици по скалата на Сковил.
Ник Уудс твърди, че това е станало по чиста случайност, а не е плод на умишлена селекция. „Не съм си поставял подобна цел, чушките лесно се кръстосват в оранжерията и един ден просто видях тази нова чушка да расте“.
Когато първоначално опитал чушлето, то било приятно на вкус, но… ефектът настъпил по-късно. „Просто ме удари, изведнъж почувствах изгаряне в задната част на гърлото си, беше толкова люто, че не можех да говоря. Започнах да се треса неконтролируемо, трябваше да седна, почувствах се физически много зле“, разказва той пред в. „Дейли телеграф“.
Макар че има любители на силни усещания (подправки), от които би могъл да вземе доста пари, Уудс признава, че не би препоръчал на никого да яде подобна сурова чушка. 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

 Благодарим Ви! 

Visited 244 times, 1 visit(s) today