Мотокар и 20 пожарникара вадят 611- килограмов дебелак от дома му (Видео)

Мотокар извади 611-килограмов мъж от дома му (ВИДЕО)

Акцията била спонсорирана лично от краля на Саудитска Арабия

611 килограмов човек

Тежащ 611 килограма саудитец беше изкаран от дома му с мотокар, за да може да бъде отведен в клиника за лечение, съобщи „Дейли Мейл“.

Акцията е осъществена по лично нареждане на краля на Саудитска Арабия Абдула. Той е платил разноските за полета на частен самолет, който да отведе свръхтежкия мъж към мястото за лечение.

20-годишният Халид Мошин Шаери страда от заболяване, довело до натрупването на огромно тегло. Заради него той не е напускал през последните две години и половина стаята си, която се намира на втория етаж на неговата къща. За да бъде изведен от нея, се е наложило част от дома му да бъде разрушена.

Крал Абдула поиска болният да бъде отведен в клиника още преди 6 месеца. Тогава обаче лечението бе отложено поради нуждата от конструиране на специално легло, което да издържи теглото на Халид, докато го пренасят. Саудитският министър на здравеопазването е работил заедно със Саудитския червен кръст (Red Cross Saudi Arabia – международна хуманитарна организация, която работи в страната) и силите за сигурност по организирането на евакуацията на Шаери.

Той е бил изведен от дома си чрез мотокар, като един от служителите по сигурността държал над главата му чадър, който да го предпази от необичайната за него силна слънчева светлина.  Впоследствие мъжът бе заведен в намираща се в родния му град Джизан болница, а оттам – откаран до местното летище, където го взел специално оборудван за случая самолет.

През последните години Шаери е бил подложен на серия от диети и програми за физически упражнения, но те не дали резултат. След като състоянието му започнало да се влошава, крал Абдула решил да спонсорира неговия превоз до Кралския медицински комплекс в саудитската столица Риад.

611-те килограма на Халид Шаери го правят втория най-тежък мъж, официално регистриран в историята. Единственият регистриран случай на човек, натрупал повече килограми от Шаери, е този на починалия през 1983 г. американец Джон Минох. Тогава той е тежал 635 килограма.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Visited 187 times, 1 visit(s) today