Млечният път е пълен с планети с океани и континенти, точно както на Земята

[ad_1]

Учени: „Млечният път е пълен с планети с океани и континенти, точно както на Земята …

Последните изследвания на специалисти показват, че водата присъства на планетата дори по време на нейното формиране (HiddenTruth.site).

Астрономите отдавна изучават нашата Вселена и се опитват да открият следи от извънземни цивилизации. Но, предпоставка за съществуването на живота е наличието на вода на планетата.

Преди това изглеждаше като фантазия, защото се смяташе, че планети, подобни на Земята, могат да получават вода само след сблъсък с леден астероид.

Експерти от Университета в Копенхаген (University of Copenhagen) са установили, че водата присъства на планетата по време на нейното образуване. Нещо повече …, това се отнася не само за нашата планета, но и за Марс и Венера.

Четете още: Proxima b – потенциално обитаема планета недалеч от Земята

Андерс Йохансен (Anders Johansen) добавя, че молекулата на водата е доста често срещана, така че това може да се приложи към всяка от планетите в Млечния път (Milky Way).

Млечният път е пълен с планети с океани и континенти, точно както на Земята

По време на изследването е използван специален компютърен модел, който показва колко бързо се образуват планети в Галактиката и какви градивни елементи са необходими за това.

Изследването показва, че ледът и въглеродът участват в образуването на планетата, чиито частици не надвишават 1 милиметър.

Експертите стигат до заключението, че всички планети могат да се образуват от едни и същи градивни елементи, така че всяка от тях може първоначално да има вода.

Респективно, условия за зараждане на живот. Вероятно извънземните са много по-близо отколкото предполагаме …

[ad_2]

Source link

Visited 14 times, 1 visit(s) today