Мистерии и загадки около взрива в Архангелска област (сателитна снимка)

Интерактивната виртуална платформа Google Earth (Гугъл Земя) показва сателитна снимка, направена точно 79 дененощия преди датата на взрива, при който загинаха петима специалисти от държавната корпорация Росатом. На снимката се виждат две атомни подводници, от най-мощния клас „Тайфун“ (по системата за обозначаване на НАТО). За по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката, ако трябва и втори път:

атомна авария

В долният десен ъгъл на голямата снимка се вижда датата на която е направена, географските координати на мястото, в случай че искате сами да си проверите нейната достоверност, а също така и височината на погледа, от който се виждат подводниците.

В момента на снимането им те са се намирали в непосредствена близост до град Северодвинск, практически на неговото пристанище. Взривът на 8-ми август се е случил на около 30 – 40 километра северо-западно от същия град. Вероятността взривът да се е случил на някоя или около някоя от тези подводници е много голяма.

И още една мистерия около случая. Държавната корпорация Росатом е премахнала от интернет сайта си първото съобщение за гибелта на своите сътрудници, което аз предвидливо си заснех и сега ще ви припомня:

ние за атомна авария

Защо Росатом, бъдещият „инвеститор“ в АЕЦ „Белене“ изтрива от сайта си толкова важно съобщение? Може би, защото то е с невярно съдържание, макар да е изключително кратко и постно? Не е изключен и варианта, че жертвите не са само пет, както пишеше в него?

Любопитен факт! Обърнете внимание, в долният ляв ъгъл на втората снимка, броячът на прочелите съобщението показва НУЛА, което означава, че аз съм първият човек, който го е видял, прочел и запазил за вас.

Долното видео показва първата официална лъжа на служители в Росатом, за степента на радиоактивно замърсяване след аварията. Тя беше опровергана часове след тиражирането и.

Инфо:Източник

Да го споделим с приятели 🙂

Visited 118 times, 1 visit(s) today