Метеоролози с теория за изчезванията в Бермудския триъгълник

[ad_1]

Ураганът Никол наближава Бермуда на 12 окт. 2016. Снимка: НАСА


Мистерията зад прочутия Бермудски триъгълник може вече да е разгадана. Нова теория предполага, че облаците може да са причина за безследното изчезване през годините на толкова много кораби и самолети в западната част на северния Атлантик.

Облаците с формата на хексагон са наричани „въздушни бомби“. Те могат да достигнат скорост от 270 километра в част, а големината им е 30 до 75 километра в диаметър. Тази стихия може да вдигне вълни с височина над 15 метра. Силата може да помете различни обекти, намиращи се на специфични локации в района между Бермуда, Маями, Флорида и Сан Хуан, Пуерто Рико.

Метеоролози обсъждаха тази възможност в последния епизод на шоуто What on Earth?

„Обикновено не виждаме остри ръбове на облаци, в повечето случаи облаците са заоблени„, каза д-р Стив Милнър от Щатския Университет Колорадо.

Те (въздушните бомби) са формирани от това, което наричаме микровзривове. Избухват във въздуха като въздушната струя идва от дъното на облака, удря океана и създава вълни, които могат да са огромни и да започнат интеракция помежду си,

допълви д-р Ранди Цервени от Университета Аризона.

Кораби и самолети изчезват в Бермудския триъгълник от началото на 17 век, твърди историята. Последният случай е от миналата година, когато американският товарен кораб Ел Фаро изчезна с 28 души на борда по време на урагана Хоакин.
[ad_2]

Source link

Visited 10 times, 1 visit(s) today