Маите не са създавали календар

21-dekemvri-e-prosto-nachalo-na-nov-cikyl-pri-maite-tvyrdqt-specialisti-98654

Календарът на маите – това е най-тайнственото наследство, което е оставила на  съвременното човечество   невероятно развитата цивилизация на древните маи. Краят му е на  21 декември  2012 г. Този ден ще сложи край на великата ера  на Ягуара, която трае   пет хиляди години  и идва  края на света. Поне така твърдят множество учени, псевдоучени и изследователи. А древни документи твърдят, че след този ден ще настъпи великата ера на Белия Ягуар, започваща със  смърт  и разрушения , които ще продължат  дотогава, докато не приключи своеобразният ъпгрейд на  човечеството. Съвременните учени въз основа на множество изследвания стигат до извода, че  денят  21 декември 2012 г. е много важен  от гледна точка на астрономията  и следователно не е  избран  случайно.

Календарът  на маите и позициите на планетите

В деня на зимното противостояние – 22 декември, 2012 г. ще има астрономическо събитие, което се случва само веднъж на 25 800 години – нашето слънце в този ден ще влезе във взаимодействие с  мистериозния енергиен център на галактиката. С това явление съвременната човешка цивилизация ще се сблъска за първи, и вероятно,  за последен път.

Календарът на маите е с начало 13 август 3144 г. пр. Хр. –  2000 години преди възникването на тяхната цивилизация. Според древните легенди в този ден по волята на боговете започва  нова ера. Изследователите са събрали  и анализирали цялата историческа  информация, която се отнася до тази дата и техните констатации са просто умопомрачителни.
Началото на човешката цивилизация

От 3114 г. пр. Хр. започва отчитането на най-ранните династии египетските фараони, в Северна и Южна Америка започват да отглеждат царевица,   в Месопотамия се появява писменост, а в Стоунхендж е построено загадъчно съоръжение, което прилича на космически център. Всичко това създава впечатление, че в 3114 г. пр. Хр.  почти едновременно в различни части на света протича своеобразна глобална културна революция.

Тази културна революция не само дава на човечеството нови и  невиждани знания, но и сякаш има експлозия в развитието на цивилизацията. До този момент  развитието на човека върви бавно чрез естествена еволюция, и изведнъж се появяват нови идеи, нови знания. Хората започват да строят гигантски сгради, както и да  издигат огромни пирамиди. Естествено възниква въпросът: откъде се появяват тези нови умения?

Различни  версии  

Такъв невероятен  качествен скок в човешката еволюция не е останал без вниманието на учените. Предложени са много различни хипотези по този въпрос, има дори напълно невероятни. Но общо  мнение, откъде и как се е появил календара на маите,  не съществува.

Една от най-правдоподобните версии е, че този календар маите са наследили от друга, по-развита и по-древна цивилизация на олмеките. Възможно е  той да е създаден през 1300 г. пр. Хр, когато олмекската  култура е   в периода на своя най-голям разцвет.

Друга версия, потвърждения на която могат да бъдат открити в древни документи твърди, че при народа на маите дошъл мъдър владетел с бяла лъскава кожа и  с  висок ръст, който измислил писмеността и дал на хората  този календар. Въпреки това, всяка версия има твърде много въпроси,  на които не съществува един единствен отговор.

Главната мистерия на календара на маите, заключаваща се в  датата на завършването му, може да бъде разгадана доста скоро, защото не е остава много време до 21 декември  2012 г. Както твърдят  самите  маи, в този ден ще настъпи краят на ерата на Четвъртото  слънце  и ще започне епохата на Петото Слънце. Човечеството го чакат трудни времена, но епохата на Петото Слънце, наречено епохата на Белия Ягуар, ще възстанови естествения баланс на Земята и ще  способства за обновлението  на човечеството.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Visited 773 times, 1 visit(s) today