Легендата на Ant People за индианците хопи и връзки с Анунаки

[ad_1]

Като участник в програмата на Amazon Services LLC Associates, този сайт може да печели от квалифицирани покупки. Може да печелим комисионни и за покупки от други уебсайтове на дребно.

Колкото повече разглеждате древни текстове и истории от цял ​​свят, няма как да не видите изненадващи модели. Някои са толкова яростни, че са необходими реални усилия, за да ги игнорирате, но това правят много хора. Един пример е от племето индианци Хопи и техните вярвания в „Мравите хора“. Хопи от американския югозапад понякога се наричат ​​„най-старите от хората“ от други индиански племена.

След като научите за хората на мравките, няма как да не ги сравните с древните шумерски текстове на Анунаки. Защо? Нека погледнем опростено, като спазваме истината, която само членовете на племето Надежда биха могли да обяснят напълно.

В древните култури има обща нишка за поклонение на извънземни същества от звездите, които един ден ще се върнат. Животните, символични за тези вярвания, се появяват често в древното изкуство.

Хопи изпитват благоговение към мравките, подобно на начина, по който египтяните, шумерите и други култури са имали специално благоговение към кравите. Кравите може да са представлявали нашата галактика Млечен път и в случая с мравките са описвали същества от звездите, известни като Мравите.

Думите на Хопи за хората на мравките или приятелите на мравките (Ану Сином) създават пряка връзка към историите на Анунаки. Може да е случайно, но е доста поразително. Вавилонският бог на небето беше кръстен Ану, което е думата на хопи за мравка. Думата, Наки се превежда на „приятели“. По този начин, Ану-Наки в превод означава „приятели на мравки“ в хопи. И на двата езика те описват извънземни същества, но хопи казват, че тези Мравки са дошли изпод земята.

Друга поразително подобна дума е думата Хопи соху, което означава „звезда“ и египетската дума саху означава „звезди от Орион“. Това съзвездие се вижда многократно по целия свят. Теоретиците на древните астронавти наблюдават Орион и други системи като Плеядите, които се появяват отново и отново в оформлението на пирамидите и древните структури. Още едно съвпадение?

В легендата за Хопи тези хора на мравките са били техните спасители, отвеждали са ги под земята и са ги учили как да оцелеят след два екстремни катаклизма. За пореден път виждаме истории за голям потоп като този, описан в шумерските текстове и Библията.

Оцелявайки под земята с хората на мравките, предците на хопи се научили как да отглеждат храна с малко вода и да строят жилища в скалите. Те научиха за звездите и математиката и щяха да използват тези умения, когато основаха нова цивилизация.

Когато беше безопасно да се върнем на повърхността, хората на мравките инструктираха изграждането на невероятно сложни жилища като това, което се вижда днес в каньона Чако. Отгоре те могат да изглеждат като гигантска могилна могила. Структурите включваха Кивас, дума на хопи за кръгли полуподземни церемониални помещения, в които се влизаше от стълби отгоре.

Според службата на Националния парк:

„По време на церемониите днес, ритуалното излизане на участниците от кивата на площада по-горе представлява първоначалното появяване от групи Пуеблоан от подземния свят в настоящия свят.“

Петроглифите, изобразяващи хората на мравките, се появяват и днес, а хопи продължават да разказват историята в танци и ритуали.

По-долу има няколко интригуващи изображения на церемонии Хопи, които се провеждат в кива.

Свещеници от Обществото с два рога чрез Уикипедия, Снимка на двама „свещеници“ от Обществото с два рога, седнали вътре в кива. Снимка от HR Voth, както се вижда в Книга на Хопи от Франк Уотърс, Ню Йорк: Пингвин, 1963.
Изображение на общество с два рога чрез История на САЩ, Fewkes, Walter. „Огнено поклонение на индианците хопи.“ Годишен доклад на Смитсоновия институт. Вашингтон, окръг Колумбия: Правителствена печатница, 1920. Images.com, публично достояние

Древен произход доразвива легендата:

„Една от най-интригуващите легенди за хопи включва хората на мравките, които са били от решаващо значение за оцеляването на хопи – не само веднъж, но и два пъти. Така нареченият „Първи свят“ (или световна епоха) очевидно е бил унищожен от огън – вероятно някакъв вулканизъм, удар на астероиди или изхвърляне на коронална маса от слънцето. Вторият свят беше унищожен от лед – ледници от ледниковия период или смяна на полюсите. По време на тези два глобални катаклизма, добродетелните членове на племето Хопи бяха водени от странен облак през деня и движеща се звезда през нощта, която ги доведе до небесния бог на име Сотукнанг, който накрая ги отведе при хората на мравките – в Хопи, Ану Сином . След това хората на мравките придружиха хопи в подземни пещери, където намериха убежище и препитание. „

Истории, че гиганти и други странни същества са живели дълбоко в Земята, се виждат по целия свят. В легендата за Хопи тези същества са били доброжелателни и са помагали на племето дори в своя вреда.

„В тази легенда хората на мравките са представени като щедри и трудолюбиви, като дават на хопи храна, когато запасите им свършат, и ги учи на достойнствата на съхранението на храните. Всъщност друга легенда казва, че причината, поради която мравките имат толкова тънка талия днес, е, че някога са се лишавали от провизии, за да нахранят хопи. „

Мравките с тънка талия с удължени глави и антени наподобяват някои от древните петроглифи. По целия свят африкански вид Мравка, наречен Фараон Мравка, напомня на малка версия на Фараа Ехнатон, известен със странния си външен вид.

Pharoah Ant, Monomorium фараонис чрез Wikimedia Commons CC BY 4.0 от www.AntWeb.org

Историческия канал Древни извънземни серията обхваща тази тема в Серия 4, епизод 9 (Вижте клип по-долу). В допълнение към изображенията на хората на мравките има стенни картини, които показват несъмнено сходство с клинописни символи от древна Шумерия. Тези символи са свързани с „WingMakers“, според шоуто.

Точно както в древен Египет е имало матриархални династии, откритията на ДНК от каньона Чако показват възможна майчина династия, управлявала стотици години между 800 и 1250 г. сл. Н. Е. Научен американски публикува история за това през 2017 г., след като изследователите изследваха останките на 14 души, открили погребална крипта, която се оказа в Американския природонаучен музей в Ню Йорк.

Свързани: Ще публикува ли Природонаучният музей някога резултатите от ДНК тестове за кралица Пуаби?

В селището на каньона Чако имаше хиляди жители на Анасази, които вярваха в защитата на Майката Земя. Древните пуеблоани обаче мистериозно изчезнали, заедно с каквито и да било знаци на хората от мравките. Днес изследователите вярват, че изменението на климата ги е прогонило, тъй като нарастващото население не може да се издържа.

Анасазите се интегрираха с племена като хопи, зуни и Рио Гранде Пуебло. Тъй като съвременният свят днес е изправен пред екстремни предизвикателства от изменението на климата, ученията на тези племена са по-важни от всякога. Можем ли да се научим да уважаваме природния свят и да живеем в хармония с Майката Земя? Или се насочваме към неизбежни бедствия, като описаните в легендите за Хопи?

Теоретиците на древните астронавти често предполагат дали извънземните същества биха могли да играят роля в подпомагането на хората да преодолеят предстоящите бъдещи бедствия. В случая с легендите за Хопи изглежда, че те са направили точно това. Можели ли са хората от мравките да се върнат от дълбоко в Земята или от дома си на звездите в наше време на нужда?

За още една история за произхода на Хопи гледайте това красиво видео от PBS:


Препоръчано изображение: Екранна снимка през YouTube с изображение чрез Wikipedia

[ad_2]

Source link

Visited 142 times, 1 visit(s) today