Кой? Как? Кога? – Неизвестните отговори на Пума Пунку

[ad_1]

Трудно е да се повярва на конвенционалната история, че аймара – примитивните обитатели на земите, биха могли да създадат тези гладки и безупречни правилни ъгли и кръгови дупки в Пума Пунку с груби чукове и длета. Дори и днес, обработката на тези мегалити може да се осъществи само с високотехнологични триони с диамант и бормашини.

Каменните блокове, разпръснати на това място, тежат средно между 100 и 150 тона. Дължината на повечето от тях е около 7 – 8 m, широчината 5 – 6 m и са с дебелина около 1 – 2 m. Предполагаемата каменоломната се намира на около 15 km от мястото. Изработени са от гранит и диорит, като само диамантът е по – твърд от този вид материали.

Австрийският археолог Артур Познански, който десетилетия наред е работил на мястото, смята, че Пума Пунку е далеч по-стар от твърденията на академиците. Преглеждайки руините и връзката им със звездите, той датира този невероятен обект на поне 17 000 години. Това гласят и преданията на местното население.

Автор на снимките по – долу и на цитирания текст: Christian Paulsson
Instagram: @xpertxplorers

Можете да прочете и друга статия от нашия сайт: Да разхвърляш каменни блокове наоколо 

Ето и малко актуални авторски снимки с прекрасно качество:

Загадъчен инженерен дизайн …

Прецизни срезове и пробити отвори …
Свръх гладка повърхност …
Следи от метални стеги, които може би са били изливани на място с преносима леярна.

Забележителнa характеристикa на Пума Пунку са I-образните архитектурни стеги. Проучванията показват, че са били направени са от уникална бронзова сплав, съдържаща мед – арсен – никел. I-стегите на снимката са с неизвестен състав и са били използвани за задържане на масивните плочи, образуващи четирите големи платформи на Пума Пунку.
Да пробиеш отвор в супер твърд камък … и то – МНОГО отвори …

Очквайте още любопитни материали на нашия сайт!

@Ентусиастите 2020

[ad_2]

Source link

Visited 35 times, 1 visit(s) today