Какво е значението на световните монолити?

[ad_1]

Като участник в програмата на Amazon Services LLC Associates, този сайт може да печели от квалифицирани покупки. Може да печелим комисионни и за покупки от други уебсайтове на дребно.

Днес много от нас се чудят, защо виждаме истории за монолити почти ежедневно?

След мъчителна година на политика на разделение и глобална пандемия, навлизането в нова година е облекчение. Сякаш за отбелязване на добре дошли промени, които предстоят, историите за метални монолити са леко отвличане на вниманието. По целия свят аномалиите се появяват и изчезват.

Монолитът от Юта

Започна на 18 ноември 2020 г. в Юта „Червената скала“ Страна. Държавен служител, преброяващ диви овце в хеликоптер, забеляза 3-страничен метален монолит, висок 10-12 фута висок в отдалечен район на обществени земи в югоизточната част на Юта. Към 27 ноември монолитът изчезва и остава само триъгълно парче метал, което е било на върха.

Вижте монолита в Юта през Пазителят По-долу:

По-късно видеоклип чрез Instagram показва, че четирима мъже са премахнали конструкцията, заявявайки, че искат да обезкуражат потока от трафик към района. Независимо от това, потребител на Reddit скоро определи вероятните координати на негостоприемното място в каньона. Използвайки Google Earth, изглежда, че неоторизираният монолит е можел да съществува от 2016 г.

Монолитите се появяват по целия свят

От самото начало хората в социалните медии сравниха историята с монолита във филма 2001: Космическа одисея. Оттам подобни монолити започнаха да се появяват по целия свят, започвайки от Румъния на 27 ноември. Има толкова много изяви, че проследяването на Monolith се превърна в нещо. Ежедневно има повече, но към 20 декември броят е бил 87 в световен мащаб.

Монолити в Юта
Червената скала Юта Монолит чрез YouTube

Като цяло случаите изглеждат несвързани копия. В някои случаи създателите се явиха да вземат кредит и журналистите посочиха, че това може да е част от схема за вирусен маркетинг.

Докато много монолити, като неотдавнашния висок 7 фута монолит „Gingerlith“ в Сан Франциско, са лудории, други остават загадъчни. Ядливата структура на меденки се появи на Коледа, забавно разсейване за празниците.

Разсейване на добре дошли в една мрачна година

Защо толкова много хора хванаха монолитната мания тази година? За група мъже в Австралия това беше начин да избягат от иначе мрачните новини.

„Помислихме си„ О, 2020 г. е толкова ужасна година “, затова решихме да направим нещо по въпроса“, каза шеговитият художник Алекс Аполонов.

Аполонов и група приятели наеха строители за монолита, който поставиха в Мелбърн.

Междувременно производителят на монолит Травис Кени от Калифорния създаде структурата в Атаскадеро, Калифорния. Те черпят вдъхновение от космическата одисея.

„Ако знаете„ 2001: Космическа одисея “, знаете, че имаше три монолита“, каза Кени пред Insider. „Аз съм като, знаеш ли, че ще има и трети. Това ще се случи. Е, защо да не го изградим? “

Монолитът беше забавен начин да предизвика вълнение.

“Всички са били просто в един скапан свят”, каза Кени. „Нашият град се развълнува супер.“

2001: Космическа одисея

Класическият филм от лятото на 1968 г. далеч изпревари времето си. Сега изведнъж отново е в светлината на прожекторите, благодарение на всички тези монолити. По този начин много от нас се чудят, какво представлява монолитът във филма на Стенли Кубрик?

Монолити, 2001: Космическа одисея
Сцена от 2001: Космическа одисея чрез YouTube

Предупреждение за спойлер: Ако не сте гледали филма, може да не искате да продължите.

Във филма монолитите са в центъра на историята. Първо, правителството на САЩ открива монолит на Луната през 2001 г. Той е намерен заровен на 40 фута под повърхността.

Монолитът, наречен Tycho Magnetic Anomaly One, или TMA-1, излъчва магнитно поле. След като група астронавти се опитаха да си направят селфи пред него в кратера Тихо, звънлив шум ги прогони.

Монолитът кара маймуните да се развиват

Когато хората откриха TMA-1, той предупреди извънземни, наречени Първородните, като ги уведоми, че сме напуснали Земята, предполага Фандом.

Преди четири милиона години Първородният провежда експерименти в много звездни системи. Сега те са предупредени, че хората са напреднали и са готови за космически пътувания.

След откритието се появяват четири монолита с различни функции.

В една сцена група шимпанзета се събира около извикания монолит „Ню Рок“. Смята се, че монолитът е катализаторът, който бързо развива интелигентността на човека.

Монолит, отбелязващ важен етап

След като слънчевата светлина докосна TMA-1, се състояха верига от събития. Хората откриха, че TMA-1 изпраща сигнал към монолит на „Биг Брадър“, който обикаля около Юпитер. Този масивен монолит е наречен Йовиан или Юпитер монолит.

Откритието принуди съвместни американско-съветски мисии да се впуснат дълбоко в космоса. Космическото пътуване на дълги разстояния стана рутина с „хибернакулумни шушулки“ за хибернация на пътниците.

Докато екипажът спи, говорещият суперкомпютър, HAL 9000, поема кормилото, като в крайна сметка включва човешкия екипаж.

Свързани: Кой е сложил мистериозния монолит на Фобос?

Монолитите включват хората

Сега самовъзпроизвеждащите се монолити започнаха да образуват огромни облаци, за да създадат Луцифер, малко слънце. TMA-2 функционира като звездна врата, привличайки хиляди други монолити, които в крайна сметка се сливат с Юпитер, за да образуват слънцето.

Веднъж създаден, Луцифер ще поддържа нов живот на луната на Юпитер, Европа. По-късно обаче монолитите се замислят да унищожат човешката раса, за да защитят живота в Европа.

След 1000 години монолитите се върнаха и бяха готови да нанесат смъртния удар. Те образували два облака, за да блокират светлината от Слънцето на Земята и от Луцифер до човешка база на Ганимед. В отговор хората отприщиха компютърен вирус, за да унищожат монолитите.

Хората, преодоляващи монолитите с вирус, изглеждат като любопитна връзка днес. През 2020 г. хората виждат смъртоносна вирусна пандемия, тъй като монолитите се появяват по целия свят.

Какво означава всичко това?

И така, какво означават всички монолити през 2020 г., ако изобщо?

Ако погледнем 2001: Космическа одисея, това е урок за създаването на Вселената, което не е ограничено от никоя религия. Монолитите в крайна сметка представляват божествена фигура, дело на неразбираемо напреднали същества.

Филмът на Кубрик беше шедьовър с мистериозен, провокиращ мисли и двусмислен край. Възбуждащият филм трябваше да предизвиква и „отваря“ и вдъхновява ума, а не да дава категорични отговори.

Единственият оцелял човек от пътуването до Юпитер, Дейв Боуман, преодоля опасния ИИ на HAL. След това той стига до Юпитер и влиза в Звездната врата.

Оттам Боуман се пази в нещо като „човешки зоопарк“ от богоподобни същества с чиста енергия и дух. След смъртта той се превръща в свръхчовешко Звездно дете.

Веднъж Кубрик каза, че напредналите извънземни във филма ще изглеждат като богове за хората, както ние можем да изглеждаме като богове на мравка.

Докато Звездното дете се връща на Земята, може да започне нова просветлена ера.

Вижте повече в резюмето от Вземете По-долу:

Промяна в мирогледа

През 2018 г. компютърният учен Стивън Волфрам описа как филмът на Кубрик правилно е предсказал някои аспекти на бъдещето половин век по-рано. Днес развитието на напредналите AI и рутинните космически пътувания изглежда са на хоризонта.

За Wolfram монолитите биха могли да вдъхновят еволюцията сами по себе си.

„Никоя маймуна преди 4 милиона години не е виждала съвършен черен монолит с прецизна геометрична форма. Но щом видяха такъв, те можеха да разберат, че е възможно нещо, което никога не са си представяли. И резултатът беше, че мирогледът им бе променен завинаги. И – малко като появата на съвременната наука в резултат на това, че Галилей видя луните на Юпитер – това им позволи да започнат да конструират това, което се превърна в модерна цивилизация “, пише Волфрам.

Хората са станали извънземните

За американския журналист Джоди Росен монолитите сигнализират за надгробната плоча на ужасна година. Те обаче са символи на нашето отчуждение от света поради пандемията. Докато гледаме новата година напред, всички ние се надяваме да навлезем в нова, по-просветена ера.

„Рано е да се знае дали самоделните монолити, издигащи се по улиците и парковете по света, са тотеми на преминаваща лудост или трайни забележителности в процес на създаване. Но със сигурност не е трудно да се прочете символичното значение в тяхното разпространение в края на най-страшната година в живата памет: колективно желание да отбележим преход, да публикуваме фигурални надгробни паметници, отбелязващи гибелта на 2020 г. “, пише Росен.

Както във филма на Кубрик, хората в крайна сметка стават извънземни.

„Или може би по-добрата метафора идва от филма за Кубрик. Годината ни превърна, земяните, в извънземни, странници на непозната планета. Кой от нас не иска да остави това място зад себе си и да премине през пространството-време, в нова година и обратно в друг свят? ” пише Росен.

В крайна сметка отбелязването на края на 2020 г. с наблюдение на вдъхновени от Кубрик монолити изглежда обнадеждаващо. Те сигнализират, че никога не сме били по-колективно готови за промяна, прогрес и еволюция. Влизаме в кръстопът, където можем да изберем своя път.

Може би само монолитният външен вид е всичко, което е необходимо, за да вдъхнови нов мироглед? Такъв, който ще ни помогне да реализираме нови възможности, тъй като сме изправени пред много нови предизвикателства напред?[ad_2]

Source link

Visited 16 times, 1 visit(s) today