Изобилие от течен живак, слюда и пирит, намерени в тунели под пирамидите

[ad_1]

Като участник в програмата на Amazon Services LLC Associates, този сайт може да печели от квалифицирани покупки. Може да печелим комисионни и за покупки от други уебсайтове на дребно.

Това е част първа от изследването на Древни извънземни епизод, „Градът на боговете“.

За втора част вижте: Античният град Теотиуакан ли е бил изоставен при експлозия на електромагнитна електроцентрала?

Като фенове на Древни извънземни сериали на канала History, някои епизоди наистина се открояват. Сезон 12, епизод 7, озаглавен „Градът на боговете“, е един такъв пример. Въпреки че дори феновете може да имат съмнения относно често дивите идеи и въпроси за извънземните, това шоу беше зашеметяващо. Беше толкова очарователно, че тази статия ще бъде съставена от две части.

Епизодът обхваща мезоамериканския град преди ацтеките Теотиуакан (произнася се tay-oh-tee-wah-KAHN), основан някъде около 400 г. пр. Н. Е. Теотиуакан се превежда като „мястото, където хората стават богове“ в Nahuatl, езикът на ацтеките. Името също се превежда като „родно място на боговете“ или „мястото, където са се родили боговете“.

Никой не знае със сигурност кой е построил града, дори ацтеките, които са кръстили мястото. Това е мистерия, която, разбира се, кара шоуто да посочва възможни древни извънземни. В този случай изглежда по-вероятно, след като научите повече.

Имайте предвид, че Теотиуакан препъва основните археолози. Според Смитсониън:

„Те взеха своите тайни със себе си. Днес, дори след повече от век разкопки на мястото, има изключително количество, което не знаем за Теотиуаканос. Те наистина имаха някакъв квази-йероглифичен писмен език, но ние не сме го провалили; не знаем какъв език се говореше в града, нито дори как местните хора наричаха мястото. Ние имаме представа за религията, която са изповядвали, но не знаем много за свещеническата класа, нито за относителното благочестие на гражданите на града, нито за съдилищата или военните. “

„Не знаем точно какво е довело до основаването на града, нито кой е управлявал над него през неговото половин хилядолетие на господство, нито какво точно е причинило падането му. Както Матю Роб, уредникът на мезоамериканското изкуство в музея de Young в Сан Франциско, ми каза: „Този ​​град не е създаден, за да отговори на нашите въпроси“.

Най-големият град в западното полукълбо преди 15 век, Теотиуакан е град с осем квадратни мили. По времето си той функционира като съвременен Манхатън, с хиляди семейни жилища, подобни на апартаменти, построени около центъра.

Този древен мезоамерикански мегаполис сякаш изникна от нищото. С около 100 000 до 200 000 жители в своя връх, градът се нуждаеше от значителна инфраструктура и ресурси. Тя обаче изобщо не е имала военни структури, което може би е отчасти причината да се срине по-късно след 700 години.

Древният град Теотиуакан чрез YouTube

Теорията предполага, че по-бедните класи се изправиха срещу елита. По това време има доказателства за голям пожар и теоретиците на древните астронавти подозират, че това се дължи на експлозия в главната пирамида и Авенюто на мъртвите. Те подозират, че едновременно е служила като електромагнитна електроцентрала, която се включва в резонансната сила на Земята.

Бил ли е живакът част от технологията за космически кораби в Теотиуакан? Като се има предвид, че елементът се споменава в древноиндийските текстове като неразделна част от летящи кораби, наречени Vimanas, остава възможността.

„И така, тук имаме идеята, че този живак, открит на археологически обекти, наистина е част от задвижването на някои от плавателните съдове, които извънземните са използвали тук на Земята“, казва авторът Дейвид Чайлдрес

Във втора част ще разгледаме по-отблизо тези открития в Теотиуакан и гигантския пожар, за който древните астронавти теоретици смятат, че е избухнал от „електроцентралата“.

Вижте: Изоставен ли е древният град Теотиуакан при експлозия на електромагнитна електроцентрала?

Вижте клипа от предаването по-долу:


Препоръчани изображения: Препоръчано изображение: Изображение от Ахмед Риязи Мохамед чрез Flickr (CC BY-ND 2.0)

[ad_2]

Source link

Visited 29 times, 1 visit(s) today