Имало ли е динозаври преди 4000 години?

Археологическа находка разбива досегашното схващане за еволюцията и динозаврите. Професор Марк Армитидж е бил уволнен от Нортриджския калифорнийски университет, след като се предполага, че е открил фосил на динозавър, съдържащ мека тъкан, което означава, че няма как да е на милиони години.

Имало ли е динозаври преди 4000 години?

Армитидж има 30 години опит и е публикувал множество трудове и открития през кариерата си. Той се натъкнал на фосил на трицератопс, в който имало запазена мека тъкан. Откритието му е в противоречие с теорията за еволюцията, която университетът поддържа от десетилетия, поради което е бил уволнен.

Молекулярната палеонтоложка Мери Швейцер от университета в Северна Каролина предлага обяснение за откритието на Армитидж, макар то да е само теория. Според нея, желязото в кръвта на динозавъра е запазило меката тъкан във фосила. Това обаче не обяснява радиоактивния въглерод-14 във фосила. Наличието на този изотоп говори, че костите не може да са на възраст повече от 39 000 години, а Армитидж смята, че те са на около 4000 години.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

 Благодарим Ви! 

Visited 562 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *