Езерото Салантина, където понякога няма гравитация

Учените отдавна  се опитват да разберат тайната на езерото Салантина, което се намира близо до аржентинския град Чарата и където понякога спира гравитацията. Този необичаен  и тайнствен водоем,  според легендата  е аномална зона. Според свидетели, от време на време хората на брега на езерото, внезапно стават безтегловни и може да се вдигнат във въздуха на височина   три метра. Отчаяни смелчаци чакат по няколко  седмици докато настъпи дългоочаквания момент.

Състоянието на безтегловност може да продължи от двадесет секунди до половин час. Имало е случай, при който млад мъж се е вдигал във въздуха пет пъти. Така се оказва, че на това място в определен период от време не работят законите на гравитацията. Размерът на езерото не превишава 200 метра, а гравитацията се “изключва” на малка площ,  не повече от 50 метра от брега.

Това езеро се ползва с повишено внимание не само от  учените, но и от богослови. Учените все още не могат да обяснят факта, че в някакъв момент хората стават по-леки от въздуха. Точно да се определи времето за появата на тази аномалия  също   не е възможно. Така казва ученият Карлос Пенас, физик, който изучава аномалията от февруари 1999 г. Според Пенас е невъзможно да се определи кога ще се случи следващия път.

Например на 6-ти април 1999 г., това се случва три пъти, а може да не се случи в продължение на седмици. Томас Дебако от град Чарата, който е летял пет пъти, разказва следната история:

“Аз и приятелката ми отидохме до езерото да плуваме, и докато бяхме във водата, някаква тайнствена сила ни извади от езерото и увиснахме във въздуха. Той се чувствал така, сякаш е във вода, но може да диша. Ние бяхме ужасно уплашени. Летяхме  около пет минути, докато всичко свърши. ”

Опитите на учените от цял  свят да обяснят причините за гравитационната аномалия, засега  не дават резултати, макар и досега да не се правени  сериозни изследвания. Такива явления се наблюдават в още две области в света: Зоната Прайзер и Oкраханския път в Грузия.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Visited 1 803 times, 1 visit(s) today