Експерти показаха последиците от спирането на въртенето на Земята (видео)

[ad_1]

Експерти показаха последиците от спирането на въртенето на Земята …

Мнозина, дори и без да са учени, разбират, че ако Земята спре да се върти, това ще е с катастрофални последици за всички живи същества.

Експерти, публикуваха видео (ще го гледате по-долу), което ясно показва какво очаква човечеството в случай на развитие на горепосоченото събитие.

Известно е, че нашата планета се върти по оста си със скорост над 465 метра в секунда. Изследователският екип на Tech Insider решава да разбере какво ще се случи на повърхността, ако внезапно Земята спре да се върти.

За тази цел е разработен специален компютърен модел, който демонстрира нагледно последиците от това.

Четете още: Макс Ходак от Neuralink: Ако искаме, можем да построим Джурасик парк!

Например, всички обекти на Земята по инерция ще продължат да се движат със скорост 465 м/с (повече от 1600 км/ ч). По цялата планета ще се появи ураганен вятър и ще настъпи огромно цунами.

Смяната на деня на планетата ще настъпи само след една година. В продължение на шест месеца слънцето ще „изпържи“ една част от Земята, а за същото време в другите части ще бъде тъмно и невероятно студено.

Гледайте видеото.

Експерти показаха последиците от спирането на въртенето на Земята

Земята ще започне своето „движение“ към екватора и океаните в света ще се изместят към полюсите на планетата.

Ако някои от хората успеят да оцелеят във всички тези чудовищни ​​трансформации, което е малко вероятно, то тогава те мъчително ще загинат, поради силната слънчева радиация.

За сега това е само хипотеза и се надяваме никога да не се случи подобно нещо …

[ad_2]

Source link

Visited 11 times, 1 visit(s) today