Експериментът Филаделфия – невидимият кораб, пътувал във времето

Историята на кораба Елдридж и до днес остава една от най-големите мистерии, за която никой не е успявал напълно да потвърди или отрече версията, че плавателното средство е пътувало във времето.

Експериментът с кодовото име Филаделфия според легендите е стартиран от Военноморските сили на САЩ през лятото на 1943 година. Целта на американците била да осъществят успешна телепортация във времето.

На 22 юли се създава електрическо поле, чрез което корабът Елдридж става невидим, а на 28 октомври 1943 година той е изпратен за няколко секунди в миналото. Корабът е пропътувал разстоянието между Филаделфия и Норфолк.

За телепортацията свидетелства едно писмо на Карл Мередит Алън, който бил един от пасажерите на парахода Андрю Фурусет, станали очевидци на материализацията на Елдридж във водите на Норфолк.

Подписал се като Карлос Мигел Аленде, свидетелят изпраща поредица от писма до астронома и писател Морис Джесъп, в които разказва как американският кораб се появил от нищото, след което отново изчезнал.

Айнщайн

За твърденията си обаче той не оставя никакви доказателства, заради което думите му не се приемат като факт. Четири години по-късно човекът, до когото са изпратени писмата, се самоубил.

Сигурно е, че в началото на 40-те години на миналия век американските власти провеждали серия от експериментив корабостроителниците на Филаделфия, опитвайки се да направят плавателните средства невидими.

При тези експерименти учените пускали ток по стотици метри кабели около кораби, за да видят дали те ще станат невидими за подводните мини.

Опитите се основавали на Общата теория за полетата наАйнщайн, според която електромагнитното излъчване и гравитацията могат успешно да манипулират светлината, така че да направят един обект невидим за човешкото око.

Говори се, че част от екипажа, който е пътувал на кораба Елдридж, е изчезнал, други били напълно дезориентирани, а трети отказвали да общуват.

Така и до ден днешен остава пълна мистерия дали е съществувал таен проект под името Филаделфия или това е добре съчинена измислица.