Едно интервю на покойния Проф. Божидар Димитров в което разкрива всички загадки около Босненските Пирамиди

Извадка от едно интервю на което попаднах с големия Българин и историк Проф.Божидар Димитров в което разкрива “особености” около Босненските пирамиди.

На 30 км от Сараево се издигат странни хълмове с геометрична форма, провъзгласени за най-старите пирамиди в света. „Откритието” им раздели обществото на ентусиасти-лаици и специалисти-скептици. В хълмовете са прокопани галерии с дължина около 10 км, а енергията, измерена вътре в тях, няма еквивалент в майката природа. За Босненските пирамиди и чудесата по българските земи разговаряме с директора на НИМ проф. Божидар Димитров.

Интервю на Румяна Стефанова

– Напоследък много се говори за космическата сила на т. нар. Босненски пирамиди. Древни или извънземни са творците на това чудо, г-н Димитров?

– Нито едното, нито другото. На това място няма никакви пирамиди. Това, което един босненски мошеник показва на света, са най-обикновени хълмове. В тях той сам копае галерии и признава, че няма никакви артефакти. Извън хълмовете показва някакви остатъци, най-вероятно от римски пътища. Лошото е, че наистина в последно време много неспециалисти и мошеници, възползвайки се от свободата на словото, започнаха да плещат какви ли не неща в медиите. Някои от тях са в прослава и лично обогатяване на човека, който го прави. Въпросният босненски „археолог” Семир Османагич дойде в България, но не се срещна с нито един от нашите археолози, а с подобни на него шамани.

Преди години тук дойде д-р Робърт Балард и ни направи на луди, най-вече вас журналистите, които му посветихте цели статии как той ще намери Ноевия ковчег в България. Никой обаче не попита, ако Ноевият ковчег наистина е потънал, то сега как ще разговаряме с вас. А Балард всъщност правеше „археологически” експедиции с 30 супер специалисти по газ и нефт. Нито един от тях не беше археолог. Целта му очевидно беше да не плаща големите суми за проучване в акваторията на Черно море, където всеки периметър струва 15-16 млн. долара. А той с 1 млн. долара, дадени като наем за кораба на БАН, проучи 20 периметъра в служба на някоя от газовите или нефтените компании. След това отиде в Турция да продава същите номера, но там го изгониха бързо-бързо. Т. е. има много такива фокусници, които се оправдават с археологически открития, а свъщност целят собствено облагодетелстване.

 

Източник:ТУК 

 

Visited 174 times, 1 visit(s) today