Дама от Акита: Японската статуя плаче, пролива кръв и извършва чудеса!

[ad_1]

Създадена през 60-те години на миналия век от будистки дърворезбар, дървената Дева Мария е живяла тихо години наред в параклиса на японски манастир в северозападния град Акита. И все пак днес статуята и нейният малък параклис са световно известни с чудодейни явления и изцеления. Започвайки през 1973 г., масивната дървена статуя беше видяна плачеща, изпотяваща се и кървяща. Според съобщенията тя също е излекувала глуха монахиня и е излекувала мозъчен тумор на посетител. Учените не са успели да обяснят тези явления. Католическите лидери одобряват чудесата на дамата от Акита, макар и колебливо.

Чудото на сестра Агнес

42-годишната Агнес Кацуко Сасагава е влязла в манастира „Дева Мария от Акита“ през май 1973 г. Неотдавна обърната от будизма сестра Агнес е прекарала последните няколко десетилетия в борба с множество здравословни проблеми, за които се смята, че произтичат от хирургична операция на апендикса. В продължение на години тя беше глуха за лявото си ухо и бавно способността й да чува от дясното ухо намаляваше.

Няколко месеца преди да влезе в манастира, изслушването й е официално загубено, както е документирано от нейното заявление и одобрение на държавни субсидии за инвалидност. Съгласно държавната политика нейната тотална и неизлечима глухота беше потвърдена от двама експерти (д-р Савада от болница Niigata Rosai в Джоецу, Niigata и д-р Arai от Очно-ушното отделение на болница Акита на Червения кръст), за да може тя да получи плащанията за инвалидност.

Сестра Агнес Кацуко Сасагава.

Сестра Агнес Кацуко Сасагава. ( ajoyly.blogspot.com)

След само няколко седмици, прекарани в Акита, сестра Агнес стана свидетел на първото чудо на статуята на Дева Мария. На 12 юни 1973 г. блестяща светлина грее около скинията на параклиса и привидение като дим или мъгла витае във въздуха над олтара. Сестра Агнес видя „множество същества, подобни на Ангели, които заобикаляха олтара в преклонение пред Войнството“.

Тя беше посетена и от привидение, за което вярваше, че е нейният ангел-пазител, когото тя описва като „кръгло лице, израз на сладост. . . човек, покрит с блестяща белота като сняг. “ Ангелът се помоли със сестра Агнес и й предложи съвети и напътствия. Монахинята довери чудодейните събития на католическия лидер в района, епископ Джон Шоджиро Ито, както и на директора на манастира, преподобни Тейдзи Ясуда.

Дева Мария от Акита. (Форос де ла Вирген)

Започвайки на 28 юни 1973 г., сестра Агнес започва да изпитва стигматични преживявания (рани или усещания за болка на китките и / или краката на местата, където Исус е прикован към кръста). На дланта на лявата й ръка се появи малка рана с кръстовидна форма и започна да кърви. Болката щеше да започне в четвъртък вечерта и да продължи през целия петък, като понякога ставаше почти твърде голяма за сестра Агнес. И все пак нейният Ангел-пазител дойде и я утеши, като каза: „Раните на Мария са много по-дълбоки и по-тъжни от вашите. Нека отидем да се помолим заедно в параклиса. ”

Сестра Сасагава се моли. ( La Croix Glorieuse )

След молитва сестра Агнес погледна към статуята на Дева Мария. Високата три фута статуя беше издълбана от парче твърда дървесина от дървото Юдея. На нея е изобразена Девата, застанала пред кръст с ръце, придържани леко напред от мерниците й, с длани нагоре, в знак на покана и добре дошъл. Богородица е изобразена изправена на глобус. На статуята все още няма фуги или пукнатини, на 6 юли 1973 г.,

„Изведнъж почувствах, че дървената статуя оживява и е на път да ми говори“, каза сестра Агнес. „Тя беше окъпана в блестяща светлина. . . и в същия момент глас с неописуема красота удари тотално глухите ми уши … [The Virgin said] „Глухотата ви ще бъде излекувана“

Дева Мария в Акита плаче.

Дева Мария в Акита плаче. ( ajoyly.blogspot.com)

На следващия ден, когато монахините се събират за молитви, те са шокирани, когато откриват кръв, която тече от дясната китка на статуята. Всеки петък през целия този юли раната се появяваше отново и от нея излизаше кръв за учудване на многобройните посетители.

„Изглеждаше наистина нарязано на плът“, каза друга монахиня от завета. „Краят на кръста имаше вид на човешка плът и човек дори видя зърната на кожата като пръстов отпечатък. В този момент си казах, че раната е истинска. “ В края на юли раните на сестра Агнес изчезнаха; раните на Дева Мария ще останат до 29 септември, макар и да не кървят.

Като цяло Дева Мария се появи да говори със сестра Агнес три пъти. При третото посещение статуята провъзгласява съобщение, изключително подобно на Третата тайна на Дева Мария от Фатима. Дева Мария от Акита каза:

„Скъпа моя дъще, слушай добре какво имам да ти кажа. Вие ще информирате своя началник. Както ви казах, ако хората не се покаят и се подобрят, Отец ще нанесе ужасно наказание на цялото човечество. Това ще бъде наказание, по-голямо от потопа, какъвто никога не е виждал досега. Огън ще падне от небето и ще унищожи голяма част от човечеството … както добрите, така и лошите, като не щади нито свещениците, нито верните. Оцелелите ще се окажат толкова пусти, че ще завиждат на мъртвите. Единствените оръжия, които ще останат за вас, ще бъдат Розариумът и Знакът, оставени от Сина Ми. Всеки ден четете молитвата на Розария. С Розариума се молете за папата, епископите и свещениците. Работата на дявола ще проникне дори в Църквата по такъв начин, че човек ще види кардинали да се противопоставят на кардинали и епископи срещу други епископи. Свещениците, които ме почитат, ще бъдат презирани и ще им се противопоставят събратята им … уволнени църкви и олтари; църквата ще бъде пълна с онези, които приемат компромиси и демонът ще притисне много свещеници и посветени души да напуснат службата на Господ. Демонът ще бъде особено непримирим срещу души, посветени на Бог. Мисълта за загубата на толкова много души е причината за моята тъга. Ако греховете се увеличат по брой и гравитация, вече няма да има прошка за тях. С смелост говорете с началника си. Той ще знае как да насърчи всеки един от вас да се моли и да извърши възстановителни дела. Епископ Ито е този, който ръководи вашата общност. Все още има какво да попитате? Днес е последният път, когато ще ви говоря с жив глас. Отсега нататък ще се подчинявате на изпратения до вас и вашия началник. Молете се много с молитвите на Розария. Само аз все още мога да те спася от бедствията, които се приближават. Тези, които ми се доверят, ще бъдат спасени. ”

Мери обеща да излекува слуха на сестра Агнес и до 1982 г. някога глухата Агнес отново имаше перфектен слух, въпреки че беше обявена за нелечима. През 1981 г. южнокорейска жена на име Тереза ​​Чун Сун Хо имаше видения за дамата от Акита, докато е в кома. Чун страда от мозъчен тумор и не се очаква да се възстанови. След като се събуди, тя пътува до Япония и се моли в светилището на Дева Мария от Акита. Когато се върна в Южна Корея, нейните лекари бяха изумени да я открият напълно излекувана.

Дамата от Акита плачеше, изпотяваше се или кървеше 101 пъти!

В допълнение към кървящите длани, статуята е била видяна да се поти от сладък парфюм и да плаче няколко пъти, някои от които са били уловени на филм от местни репортери. Всичко казано, статуята плачеше, изпотяваше се или кървеше 101 пъти.

Смята се, че броят им е значителен: първият 1 представлява греха, който една жена е донесла на света (Ева хапе ябълката); втората 1 представлява спасението, което друга жена е донесла на света (Мария ражда Исус Христос); 0 между тях представлява вечността на Светия Дух.

Некатолически специалисти изследвали течностите на статуята и установили, че те са човешки течности. Първоначално архиепископът на Токио отхвърли чудодейните твърдения, без дори да посети Акита. Обаче епископ Ито, който бил свидетел на чудесата, настоял римските чиновници да създадат комисия. Докато Светият престол никога не е потвърдил официално легендата за Дева Мария от Акита, кардинал Ратцингер (по-късно папа Бенедикт XVI) одобрява достоверността на посланията от Дева Мария, които са дошли на хората в Акита.

Горно изображение: Дева Мария от Акита, Япония. Снимка Източник: ( CC BY-SA 4.0 )

От Кери Съливан

Актуализирано на 18 май 2021 г.

[ad_2]

Source link

Visited 62 times, 1 visit(s) today