Дали тази подводна пирамида в Китай е била построена преди Великия потоп?

Винаги продължава спор за това колко са стари древните пирамиди. Основните археолози са склонни да следват договорения график, докато други непрекъснато поставят под въпрос датите. Възможно ли е египетските пирамиди наистина да датират от стотици хиляди години, както предполагат някои?

Ясно е едно: дебатът може никога да не приключи. Ако обаче погледнем общата картина, има основателна причина да продължим да задаваме въпроси. Пирамидите се появяват по целия свят с поразителни прилики, които предполагат възможна комуникация, планиране и модерни технологии в световен мащаб преди хиляди години.

И в един случай, девствена и сложно издълбана пирамида е намерена дълбоко под водата, което дава повече подкрепа на идеята, че тя е могла да бъде построена в далечното минало – преди Великия потоп, описан в древни световни текстове.

Далеч от Египет, в обширната и потайна нация Китай, има потънал град и голяма подводна пирамида. Местоположението: Fuxian Lake. Езерото е провинция Юнан, покриваща 100 квадратни мили с дълбочина 508 фута. Езерото е на 1720 метра надморска височина и е едно от най-големите сладководни езера в Китай.

Цифрова реконструкция на пирамида, потопена в езерото Фуксиан, Китай. (История / екранна снимка на YouTube)

Професионален водолаз Генг Вей открил издълбани плочи под мъх на дъното през 1992 г. По-нататъшните му проучвания, заедно с китайски археолози с подводница, открили потънали градски стълбища и стени, глинени съдове, подобна на арена конструкция и пътища.

Водолазът подозира, че градът може да е мястото на легендарния древен град Ююан, за когото се казва, че е изчезнал в далечното минало.

Липсващата пирамида

Следното е от китайски източник на новини, наречен China Daily:

„Генг Вей вярваше, че камъните може да са от далечно време. Защо обаче бяха под водата? Откъде са дошли? С тези въпроси Генг си спомни мистична легенда за езерото. Местните хора често казваха, че жителите могат да видят силует като град под езерото от близките планини в хубав, спокоен ден.
Дали това беше древният град, споменат в легендата? За да проучи тази загадка, Генг се гмурнал във водите около 38 пъти, за да извърши проучвания. Накрая той написа доклад, за да уведоми свързаните официални отдели и експерти в провинция Юнан за своите открития. „

Същият китайски източник на новини, който се следи отблизо от комунистическото правителство, открито разказва историята на подводния град. Те казват, че археолозите датират обекти от обекта на около 250 г. и първоначално подозирали, че потъналият град съвпада с легенди за изгубения град Ююан.

След по-внимателно проучване обаче археолозите установиха, че каменният град не може да бъде Ююан, тъй като е построен от дърво и глина, а не от камък. Освен това археолозите, опитващи се да датират материали по камъните, открили потъналия град, трябва да са далеч по-стари.

Най-забележителното е, че източникът напълно пропуска споменаването на всяка пирамида. От друга страна, китайските пътеводители подчертават пирамидата и дори сравняват откритията с пирамидите на маите.

От Пътеводител за Китай:

„През 2005 г. откритият древен град достигна площ от 2,4 кв. Км (1 кв. Мили) с 8 основни сгради. Най-удивителната е пирамидата на езерото Фуксиан. Тази 5-етажна сграда е висока 21 м (69 фута) и с формата е като пирамидата на Мая. Смята се, че сграда в сценичен стил с много бронзови катарами е жертвен олтар. Има много от 8 до 15 см (3 до 6 инча) дупки в подводните сгради като „Отпечатък на копита на морски кон (вид животно в легендата за езерото)“. Изследователите смятат, че те вероятно са били използвани за строеж на къщи. „

Цифрова реконструкция на пирамида, потопена в езерото Фуксиан, Китай. Екранна снимка на YouTube

Британски нов източник също направи сравнения със структурите на маите.

„Изследователите твърдят, че под водата са намерени осем основни сгради, включително кръгла сграда, подобна на Колизей, с 37-метрова основа и пролука на североизток и две големи високи сгради с подове, подобни на пирамидите на маите.“

Древен произход съобщава, че пирамидата изглежда е напреднала и описва загадъчни резби, намерени върху камъни. Открита е рядка резба с дълбочина във формата на слънце, която може да е на възраст 1800 години. Други резби приличат на маски с лица, които не са човешки, както и символи, които приличат на цифрите 0, 1 и буквата y.

„Резби, открити върху един от камъните в подводните руини в езерото Фуксиан“ през Древен произход (Sa Defenza)

За повече информация за това, както и история за евентуално най-голямата пирамида на Земята в Китай, вижте нашата свързана статия: Запознайте се със загадъчните пирамиди „Преди потопа“ под езерото Fuxian в Китай

Легенди за езерото Фуксиан

Според Чън Джанг Фу Джи, книга, написана по времето на император Даогуанг, описва летящо конско животно, което живее в езерото, описано като бяло с червени петна по гърба. По-късно е описан като подобен на Пегас след летящия кон на гръцки легенди.

На 24 октомври 1991 г. рибар на име Джан Юсян е бил на езерото в ясен ден. Натърти се плътна мъгла и рибарят и другите на лодката видяха как лъскав НЛО с форма на диск се издига от водата. Плавателното средство създаваше вълни, докато се издигаше, хвърляйки лодката на рибаря във водата. След това стреля бързо в небето. (вижте видеото по-долу)

China Daily съобщи, че хълм на запад от езерото, наречен Li Jiashan, е бил мястото на редовни армейски патрули, макар че никой не знае защо. Някога хълмът е бил мястото на древно бойно поле и там са открити хиляди бронзови отливки.

Известно е, че хълмът Li Jiashan привлича мълнии, според доклада.

„Имаше още едно странно явление, което се случи в Ли Джашан. Мълния е удряла там много пъти. Според експерти там трябва да се погребват огромни количества метали, което отчита привлекателността на електрическите разклащания. Има ли все още много бронзови отливки в Ли Джашан?

„Има много легенди, които местните хора си спомнят. В древна басня имаше описание на „хората, които са потънали заедно със стария град и сега живеят под вода“. И някои хора веднъж казаха, „когато се гмуркат, са забелязали мумии, стоящи в езерото.“

Вижте повече от Древни извънземни, Сезон 11, епизод 9, „Скритата империя“:


Fизядени изображения: Снимки на екрана чрез YouTube, Ancient Aliens, History Channel

[ad_2]

Source link

Visited 27 times, 1 visit(s) today