ЦРУ и мистериозния батальон от екстрасенси

[ad_1]

По време на Студената война конфронтацията между СССР и САЩ се случваше дори в най-отдалечените райони на двете държави. Всички проекти, които обещаваха превъзходство в нещо или отговор на идеологическия враг, бяха добре финансирани и от двете държави.

За да се борят помежду си и да докажат своето превъзходство, ЦРУ излезе със специален проект, при които бяха събрани най-добрите екстрасенси от всички кътчета на света, за да могат да разберат как да използват техните паранормални сили в конфронтацията. Така например Сергей Харламов е изучавал документите на известния проект „Звездна врата“, при който бяха отпуснати доста големи финанси в продължение на почти 30 години, като при него се целеше да бъде открит живот на Марс и Юпитер, както и да се следи СССР отдалеч.

ЦРУ и мистериозния батальон от екстрасенси

Отдел гадатели

Разбира се, че подобни случи съвсем не бяха единични в историята на човечеството. Така например 70-те години на миналия век не бяха най-доброто за време за американската армия. Така САЩ бяха изгонени от Виетнам, като света гледаше на това с неприкрито удоволствие. Въпреки това по време на Студената война беше съвсем непонятно как да воюват помежду си и какви сили да използват.

След всички тези събития на фронта и доклада, се ражда и самата идея да се използват екстрасенсите. През 1981 г. Алберт Стъбълбин е назначен за началник на тайното подразделение на екстрасенските войски във Форт Мийд, Мериленд. Така се получава, че вместо да бъдат назначени 16 000 агенти на чуждестранното външно разузнаване, които до този момент бяха под негово командване, той получава реално шест съмнително изглеждащи хора, които твърдят че са екстрасенси. Те обаче бяха считани за най-добрите ясновидци по онова време, които САЩ и ЦРУ по-конкретно успяват да намерят и да включат в екипа си.

Шесте медиуми седяха по цял ден над щабните карти, опитвайки се да видят координатите на този или онзи издирван враг. Уви, цялата тази дейност не донесе видим успех. Въпреки това през 2003 година генералът споделя в едно от интервютата си, че никога не е спирал да вярва в скритите способности на човека.

Въпреки това през 1984 година се стигна до разпускане на екстрасенсите от ЦРУ, но все пак те успяха да продължат кариерата си, като така всички откриха свои курсове по ясновидство, представяйки се за „тайни агенти на войските, работещи за чуждестранното разузнаване“. Хората не спираха да вярват на това и постоянно посещаваха тези техни курсове.

Телепати убийци

Между другото, генерал Алберт Стъбълбин е бил отчасти прав в твърденията и убежденията си. Приблизително по същото време, в друга военна база, последователите на Джим Чанън постигнаха огромен напредък в това отношение.

И така, нека започнем с бърз поглед върху историята на тайната лаборатория за кози във Форт Браг, Северна Каролина. Първоначално това е било кучешка лаборатория и е създадена за нечовешки военни експерименти с животните. С помощта на кучета войниците на американската армия и ЦРУ са искали да извършват обучения на така наречените спешни медицински служби на бойното поле. Това се е правило елементарно или поне според учените тогава, като за целта кучето е било простреляно, а след това войникът е трябвало да му окаже спешна помощ и да го лекува до пълното му възстановяване, учейки се така да оказва медицинска помощ.

Въпреки това повечето войници не са искали да стрелят по невинните кучета, като така те били заменени от козите. Като цяло нещата в това обучение се движеха доста добре, но тук се намесват защитниците на животните, които разбира се не са били съгласни с подобно отношение към тях. Именно затова военните се принудиха да сменят класификацията на лабораторията си, а на козите им бяха премахвани веднага гласните струни, за да не могат да издават никакъв звук.

Така през далечната 1983 година животните макар и с превръзки по тялото, бяха живи или поне голяма част от тях. Тогава обаче се появява човек на име Гай Савели, като реално той е бил извикан от военните по съвсем друга причина, а именно да научи войниците на духовните аспекти на бойните изкуства, като например въздържание, смирение, медитация и други. Въпреки това на същата вечер при разговора на Гай с военните обсъждането им премина плавно в друга посока, а именно към козите.

В началото бе обсъждан психологичния аспект на борбата на бойното поле, а именно Гай твърдеше, че реално врагът може да бъде обезоръжен и свален без да се налага да бъде докосван и дори без да се налага да го поглеждат, което звучи меко казано впечатляващо и дори нереално. Разбира се, че Гай Савели веднага бе помолен да демонстрира това върху козите. И тъй като той вече не можеше да отстъпва от твърдението си, Савели седна удобно на един от столовете, докато една от козите беше отведена в другата стая, а на Гай бе дадена командата да обезоръжи животното.

Савели просто гледаше стената, зад която се намираше козата, като след известно време тя просто легна и застана неподвижна, като военните бяха меко казано удивени от резултата. В този момент те го помолиха да опита да спре сърцето на животното по този начин.

За да се докаже истинността на експеримента, на следващия ден бяха докарани 30 кози и те отново бяха отведени зад стената. Савели се съгласи да опита да спре по този начин телепатически сърцето на козата с номер 17. Гай дълго време се концентрираше и съсредоточаваше, като след известно време един от военните от другата стая дойде и възкликна, че една от козите изведнъж е паднала мъртва, макар че е била номер 16, а не 17.

Това е историята според самия Гай Савели, като има и документирани доказателства на експеримента, който е бил проведен. По-далеч обаче не се стига, тъй като Свали като разумен човек заявява, че не иска да си цапа кармата с такива убийства на живи същества в експериментални цели, но все пак може да съветва. Така полковник Джон Александър незабавно поема контрола над новосъздадения мистериозен батальон от екстрасенс, като веднага бяха отделени и доста солидни бюджети за тази цел, а също така лаборатория и животни, които да бъдат изследвани. Най-впечатляващият резултат, който успяват да постигнат, е забавяне на сърдечната честота с 5 до 10 удара в минута.

Зомбиране на населението

pixabay.com

В средата на 70-те години в САЩ и ЦРУ по-конкретно разбират за част от експериментите, които бяха проведени от професор Игор Смирнов в лабораторията за психокорекция. Така се стига до разработване на следния експеримент по така наречената „психокорекция“, а именно на пациента се дава да слуша приятна музика или неутрален текст. При него на ниски или високи честоти (на границата на чуваемостта на човек), многократно са записани и кодирани съобщения или команди от компютър, които е трябвало да въздействат на подсъзнанието на човека.

В интерес на истината такива кодирани съобщения лесно могат да бъдат добавени в речта по телевизора или дори в телефонен разговор. Така е възможно да бъдат създавани един вид ултразвукови оръжия, които да призовават врага да напусне или пък да опустоши бойното поле. Разбира се, че този експеримент е бил секретен и така реално никой не е знаел за него по онова време освен военните и ЦРУ.

Някои източници твърдят, че тези тактики са били прилагани и по време на войната в Персийския залив. Въпреки това като цяло резултатите от тези експерименти са били доста съмнителни, както и от локалната психокорекция, която се е провеждала тогава в лабораториите.

В резултат на всички тези експерименти ЦРУ натрупа доста богат опит що се отнася до човешката психология. Реално обаче и до днес не се знае кое от всичко това е мит и легенда, а кое е самата истината, така че избирът дали да вярвате или не си остава ваш.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Учебник по история обвини ЦРУ за атентатите от 11 септември

Програмата на ЦРУ за контрол на човешкото съзнание

Да пътуваш във времето и пространството: Докладът The Gateway на ЦРУ

Шпионажът на ЦРУ, разкрит от Едуард Сноудън

Mожете да ни подкрепите като купите продукт от нашия магазин ТУК.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

[ad_2]

Source link

Visited 13 times, 1 visit(s) today