Японски учени със зловеща теория относно Бермудският Триъгълник

Бермудският триъгълник, известен още като Дяволския триъгълник, е слабо познат регион в Северния Атлантически океан, където редица кораби и самолети са изчезнали.

В близост до този т. нар. Триъгълник е един от най-търсените корабоплавателни маршрути в света, който често се използва за пристанищата в Америка, Европа и Карибите.

Изчезванията са били  приписвани на огромни вълни, паранормални явления и дори гигантски октоподи – легенди, които моряците разказват стотици години.

бермудски триъгълник

Може обаче да не е твърде грешно. През 2005 г. морските биолози Цунами Кубодера и Киоичи Морае заснеха гигантски калмари в тези води, които агресивно атакуват плячката си.

„През октомври 2005 г. японски учени откриха шокиращо откритие край бреговете на Токио, близо до остров Бонини.

Учените от Японския национален музея за наука идентифицираха това същество като Архотетеус – рядък вид, който напада плячката си с изключителна сила и настървеност „.

Изследователят на Бермудите Роб Саймън смята, че откритието доказва, че нещо подобно може да се е случило във водите на Бермудите.

Той каза през 2007 г.: „Легендата за гигантските калмари не е легенда – те съществуват – някои от тях са дълги повече от 150 метра, ако можете да си представите.

Може би неговият източник на храна е там, ние не знаем, но това би могло да обясни мистериозното изчезване на някои кораби.“

 

 

 

Др. Джеф Марлиав, експерт по октоподите в Аквариума във Ванкувър, обясни защо октоподът не може да живее в тази вода.

Той обаче не изключи възможността за гигантски калмари и добави: „Гигантски октоподи се срещат само в североизточния Тихи океан. Видът октопод, който би могъл да се появи в Бермудския триъгълник, би бил много малък и би бил близо до брега“.

Обаче със сигурност не в централната част на Бермудския триъгълник, който в основата си има пясъчно дъно.

„Сега, когато хората говорят за гигантски октоподи, които атакуват лодки, вероятно идва от онези много стари истории от времето на първите моряци“, казва той.

„Най-вероятно това не е октопод. Единственият вид, който би могъл да атакува малка лодка, е гигантски калмар“, заключава той.

Инфо:simunbg.bg7.eu

Дори и да предположим че учените наистина са учени и са прави в хипотезата си, въпросът който ни остава е как тия водни създания свалят и самолети?

Visited 171 times, 1 visit(s) today