Астронавтът в Саламанка от 16 век!

Катедралата в Саламанка е построена през 16-ти век. Има версия, че масоните , които са построили тази катедрала , са знаели за тайните на полетите в космоса в бъдеще, а може би и в миналото, и са „информирали“ за това своите  последователи .

Тълпи от туристи се насочват към Саламанка, за да видят с очите си съществуване на този астронавт на стената на катедралата.

Настоятелят на катедралата Родригес Соланелес, с цялата си отговорност заявява, че този астронавт е невъзможно да бъде изваян като шега, защото епархията стриктно следи всички дейности  по стените на катедралата.

Свещеникът казва също, че храмовете са украсявани с всички познати чудовища по това време. Те символизират опасността и греховността на този свят . Вътре в катедралата няма нито едно такова чудовище,   което означава вселенска защита в рамките на стените на храма.

Вдясно от фигурата със скафандъра наистина се намира едно от  чудовищата в  митологията. А какво прави сред  чудовищата съвременен астронавт с цялата си екипировка  за оцеляване в космоса,  си остава загадка . И ако се вгледате внимателно , можете да видите дори и пръстените на маркуча за кислород и гофрираната повърхност на тежките  ботуши, пригодени за  космическа разходка .

Търсейки в  библиотечните архиви на Университета в Саламанка, учените са открили гравюрата, която е  направена  в началото на XIX век с пълната картина на всички скулптурни украси на катедралата. Представете си изненадата им , когато на  гравюрата видели изобразен и този астронавт .

Катедралата е под закрилата на ЮНЕСКО, така че всички мисли за фалшифициране трябва да се отхвърлят.

undefined

Но тогава остава въпросът – къде биха могли да видят астронавт през 16 век?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Visited 348 times, 1 visit(s) today