9 суеверия, които са действително магическо познание

[ad_1]

„Суеверието” по дефиниция е вярване, което не се основава върху разума или научното мислене и обяснява причините за събитията по начини, които са свързани с магията.

Извинете, но голяма част от днешното познание някога е било суеверно, магическо и следователно забранено. Не е тайна, че някои суеверия идват от богатите предания на световното Вещерство.

Суеверията – Изгубено тайно познание

Макар и повечето да са погрешно представени или погрешно разбрани, някои суеверия отразяват Древната мъдрост, която светът някога е притежавал, а след това отхвърлил. В тази статия ще се опитаме да разгадаем значението на 10 много популярни суеверия и техните истински магически корени.

Освен това, трябва да ви припомним, че старите Вещици винаги са се опитвали да крият истинската си идентичност. Знейки това, трябва да се опитаме да разберем, че суеверията понякога могат да са скрити тайни учения. Много наследствени Вещици се опитват да „подготвят” учениците си със суеверия.

И тъй, да разгледаме 10 много популярни суеверия и откъде идват:

1. Чукането на дърво при лошо знамение

Може би най-популярното суеверие е това. Чукането на дърво всеки път, когато се предрича лоша съдба. Всъщност правим това, когато са налични носители на лош късмет или когато някой говори лошо за вас или някого, когото обичате.

Скритата истина: Чукането на дърво всъщност идва от вярването, че във всяко дърво живее дух, известен като Хамадриада или Дриада. Чукането било практикувано от древните жреци, за да призоват веднага този дух, за да помага на жреца или жрицата да отблъсне зло или дори да изпълни желание.

Тъй че следващия път, когато почукате на дърво, спомнете си, че всъщност призовавате духовете на дървото.

2. Чесън за отблъскване на злото

Това е много популярно по цялото Средиземноморие, Средния изток, Индия и Америка. Защо окачваме чесън? За да прогоним лошия късмет и дори да поканим добър късмет.

Скритата истина: Малко хора знаят, че Чесънът всъщност е едно от най-мощните растения, свързвани с Марс. Енергиите на тази планета се свързват с преборването на лошия късмет, отблъскването на злите духове и хазарта!

Дори само наличието на чесън създава защитна аура, отблъскваща злосторни същества. Освен това, той приканва  добрия късмет и ни помага да разчупим лошата карма.

3. Черните котки са знак за лош късмет

Не ми казвайте, че не сте се питали как ли ще се обърнат нещата, когато видите черна котка. Според повечето места по света, да видиш черна котка е поличба за лош късмет. Само че, знаете ли, че точно обратното се вярва в Обединеното кралство? В Британия вярват, че черната котка е щастливо знамение!

Скритата истина: Черните котки всъщност са знак за промяна на късмета. Нищо повече, нищо по-малко. Черните котки са тук, за да ни уведомят, че предстои промяна и че трябва да сме готови за нея.

4. Покриване на огледалата преди лягане

Отново, това суеверие е доста популярно. Хората се боят от огледалата и обичат да ги покриват в спалнята. Ако попитате защо, вероятно ще ви кажат някакви глупави неща. Страхът от непознатото е най-добрият отговор. Но вещиците знаят по-добре…

Скритата истина:  Докато спим, може да проектираме в астралното поле. В този случай, ако се случи да видим отражението си, може да се уплашим и грубо да се върнем в материалното си тяло. Ето защо вещиците покриват огледалата си. Понеже знаят, че сънят е просто портал!

5. Хвърляне на сол за отблъскване на зло

Много хора вярват, че хвърлянето  на сол зад гърба, или към източника на лошия късмет, може да промени нещата. Най-често хората хвърлят сол зад лявото си рамо, където се предполага, че е дяволът.

Скритата истина: Солта е могъщо средство за прогонване. Хвърлянето на сол с прогонващо намерение върши работа. Нищо сложно – Вещиците обичат да носят сол у себе си „в случай на духовна спешност”.

Освен това, те обичат да хвърлят сол зад лявото си рамо, където се вземат себичните решения, независимо от Закона за Свободната воля.

6. Числото 13 се свързва с Лош късмет

Почти всеки, когото познавам, избягва това число. Обширно се вярва, че това число е портал на лошия късмет. Никой не иска да седи на този номер в самолета и затова много компании умишлено са „изтрили” тази последователност.

Скритата истина: Много древни религии вярват, че 13 разваля съвършения баланс на 12. Също както Рагнарок в скандинавската религия, проблемът започнал, когато боговете станали 13.

Освен това, в древна Гърция, Хадес (Плутон) е трябвало да се премести в Подземния свят, за да запази хармонията на 12 богове на Олимп. В нумерологията числото 13 се свързва с енергиите на Марс, които са непредсказуеми и се свързват с войни и инциденти.

7. Намирането на четирилистна детелина носи късмет

Благодарение на Ирландия, четирилистната детелина е едно от най-популярните суеверия по цял свят. Хората се опитват да намерят такава, за да бъдат благословени с добър късмет. Дори нещо, което изобразява четирилистна детелина, се вярва, че носи късмет.

Скритата истина: Във Вещерството четирилистната детелина е могъщо средство на растителната магия. Има много книги на сенките и гримоари, които изискват такава. Тя се използва като талисман за привличане, използван със заклинания за успех, любов и здраве. Използва се дори за заклинания за прогонване или призоваване!

8. Хвърляне на монети в река, езеро или фонтан за късмет

Действително има реки, езера или фонтани, за които се вярва, че са извънредно силни. Например, „Фонтана ди Треви” в Рим е изключително популярна дестинация за пожелания.

Скритата истина: Според Стария път, старите фонтани, реки и езера са населявани от духове на водата. Хвърлянето на монети е възлияние към тези духове, за да ви помогнат в това, което искате. Вещиците всъщност зареждат монетата със своите намерения и след това я хвърлят, призовавайки боговете или духовете на водата.

9. Пожелания с глухарчета

Много хора вярват, че семената на глухарчето отнасят мечтите в небесата, когато ги духнете във въздуха. Като дете често го правих и дори се опитвах да хвана „летящо семенце”, за да си пожелая още нещо.

Скритата истина: Вярва се, че глухарчетата са изключително мощни във Вещерството. Глухарчетата могат да направят невъзможното възможно! Използват се в заклинания за промяна на късмета и желания. Те са безценни растения за всички вещици!

 [ad_2]

Source link

Visited 18 times, 1 visit(s) today