800-тонен монолит от Япония и приликата му с приказките за странни посетители отвъден свят

[ad_1]

Като участник в програмата на Amazon Services LLC Associates, този сайт може да печели от квалифицирани покупки. Може да печелим комисионни и за покупки от други уебсайтове на дребно.

Когато човек мисли за извънземни, Япония вероятно не е първото място, което му идва на ум. Но Япония е дом на завладяващи и странни истории за необясними посетители. Той е бил и сайтът за известен акаунт на USO (Неидентифициран потопен обект) и мистериозен пътник. Също така Япония е домът на един от най-необичайните монолитни камъни, които сме виждали, както и пирамидите. (Има ли място без пирамиди?)

На източния бряг на провинция Хитачи в Япония, странен закръглен USO е извлечен на брега от рибарите през 1803 г. Три подобни текста описват кръглата „Utsuro-Bune“ (куха кораб) и жена-обитател, намерена жива вътре.

Кухият кораб, който беше широк шест метра и висок почти четири метра, имаше метални плочи и решетки със стъклени прозорци. Говореше се, че прилича на голяма тамянка. Отвори се люк и млада жена, която изглеждаше на 18-20 години, излезе. В западните кръгове я наричат ​​„Бялата принцеса“ и тя стискаше странна квадратна кутия.

Тя говореше до неузнаваем език и носеше дрехи от тъкани, които селяните никога не бяха виждали. Вътре в „кораба“ имаше странно писане и по-уникални материали, които оприличаваха на чаршафи или килими. Въпреки че беше приятелски настроена, тя говореше на непознат език.

Според Как нещата работят:

„Металните ленти и прозорците от твърдо стъкло не бяха нищо, което рибарите бяха виждали преди. И писането на кораба беше в сравнение с подобни извънземни символи намерени по корпусите на занаятите от Розуел, Ню Мексико и Инцидент в гората Rendlesham. „

Сравнение на символите Utsuro-Bune с тези от RAF Bentwaters и Roswell чрез Mysterious Universe

Можете да слушате подкаст, обсъждащ тази среща от Тайнствена Вселена По-долу:

Жената стоеше на височина около метър и девет инча с бледа кожа и червена коса и вежди. Косата й беше изкуствено удължена с нишки от бяла козина или фин плат. Рисунките ѝ в текстовете обаче показват жена, която не отговаря на описанията по неизвестна причина.

Utsuro-bune чрез YouTube (вижте видеото по-долу)

Един историк, Янагида Кунио, предполага, че жената може да е била пусната в морето с кръгла лодка, което по това време не е било нечувано. Обектът никога не е летял, а просто се е носил във водата. Текстът Toen shōsetsu предполага, че тя може да е била дъщеря на крал в чужда страна. Може би е била нарушила брачните си обети и обектът в кутията е отсечената глава на нейния любим.

Въпреки че текстът отбелязва жестокостта на нейното положение, селяните решават да я върнат обратно в плавателния съд и я изтласкват обратно в морето.

„От хуманитарна гледна точка това отношение е твърде жестоко за нея. Това лечение обаче ще бъде нейната съдба. „

Това е обезпокоителна, завладяваща и необяснима история от началото до края.

По-на юг в парк Asuka има 800-тонен монолитен гранит, който наподобява описанието на Utsuro-Bune. Нарича се Masuda-no-iwafune („скалният кораб на Masuda“). Монолитът е 36 фута дължина, 26 фута ширина и над 15 фута височина. Смята се, че решетъчните дърворезби в основата показват някакъв непознат процес за оформяне на скалата. Има и две квадратни дупки от три фута, изсечени в твърдата скала.

Masuda-no-Iwafune чрез Wikimedia, публично достояние

Древен произход предполага, че структурата може да е била създадена в памет на създаването на езерото Масуда, което по-късно е било източено.

Други теории са, че монолитът е бил древна астрономическа наблюдателна станция или гробница за кралско семейство, въпреки че не са открити тела. Къде сме го чували преди? * Кашлица * Египет.

Друг изглед на същия Masuda-no-iwafune от 8-hachiro чрез Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Теоретиците на древните астронавти Такехару Миками и Джорджо А. Цукалос пътуват да посетят сайта през 2017 г. Те вярват, че Масуда-но-ивафун може да представлява Небесна лодка, разказана в японската митология. Дали тази структура е предназначена да представлява НЛО или нещо друго? Никой не знае със сигурност, но външният вид несъмнено е на външен вид.

Вижте повече от Исторически канал:


Препоръчано изображение: Masuda Iwafune от 8-hachiro чрез Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

[ad_2]

Source link

Visited 124 times, 1 visit(s) today