4 мрачни тайни за Антарктида, които никой не иска да знаем (ВИДЕО)

 

 

Студен, далечен и негостоприемен – този континент, чиято повърхност е колкото САЩ и половината Канада заедно, е една от най-големите мистерии на Земята, пише

Първите изследователи идват на ледения континент преди около 00 години в търсене на китове и оттогава Антарктида се превръща в истинска съкровищница на знания – някои от които са оповестени публично, а други не.

Този най-студен континент на Земята със средна температура от -55°C е място с най-малко валежи, но е има поривист вятър от 37 километра в час.

Древен град и цивилизация

Слоевете от лед крият много тайни и се твърди, че под него в Антарктида са открити руините на древен град. През 00 г. цял телевизионен екип от Калифорния изчезва на този безмилостен континент. Въпреки че телата не са открити, след тях остава странна следа – кадри и разказ за древни руини. По-късно мисията е проведена от американските морски пехотинци. Джонатан Грей, археолог от Worl Euction Reserch Lt, казва, че флотът умишлено не публикува намерените кадри.

Обектът е на около 60 километра западно от гара Восток, военноморски източници твърдят, че това не е древен град, а изоставена дупка за доставки. Наскоро операцията на НАСА IceBrige в Антарктида откри това, което според някои експерти е доказателство за съществуването на древен град, разположен на около ,3 километра под леда. Структурата е с пирамидална форма.

Подземни бази

Два големи входа могат да се видят на Google Erth, които се простират под повърхността на Антарктида и ледовете край брега. Руски учени се заемат да ги изследват и откриват на ледения континент останки от това, което смятат за тайна нацистка база, построена през 94 г. Тя се намира на остров lexnr Ln, където откриват 500 артефакта като боеприпаси, резервоари за гориво и документи. Това, разбира се, веднага повдигна на крак почитателите на конспиративните теории, които от десетилетия твърдят, че нацистите са имали тайни бази в Антарктида, за да развиват суперсили с извънземни технологии или че дори Адолф Хитлер се крие там след войната.

Според една от тези теории, нацистите изпращат голям екип от учени, войници и строители в Антарктида през 938 г. Тяхната дестинация е Queen Mu Ln , където според слуховете откриват огромна мрежа от топли подземни реки и пещери. В най-голямата от тях нацистите построяват „База “, известна още като „Нов Берлин“. Освен учените, работещи върху мистериозното супероръжие, се споменават и редица тайни общества, имащи достъп до тези подземия, включително и масоните е илюминатите. Някои дори твърдят, че базата действа и днес, а тайните общества все още чакат подходящия момент да установят т.нар. „Нов световен ред“.

Катастрофа на НЛО

Тъй като континентът е доста изолиран, за всеки, който иска да бъде незабелязан, това е идеално място за кацане. Валентин Дегтерев твърди, че е открил НЛО на ледения континент чрез Google Erth. Изображението, качено там, показва нещо, което изглежда като четири танка и Дегтерев предполага, че това е извънземен космически кораб, който е кацнал там, или свалено НЛО, охранявано от четири танка.

На снимката това, което трябва да бъде НЛО, е само малко стърчащо нещо от леда, а теоретиците на конспирацията твърдят, че е във формата на диск с размери около 60 метра.

Операция Highjump

Времето на действие е 947 г. и около 00 кораба от германския флот, както и високопоставени представители на SS изчезват безследно. Къде са избягали, скри ли са се, какво се е случило с тях? През същата 947 г. американският адмирал Ричард Е. Бърд ръководи около 4000 войници, самолетоносач, подводници и т.н. в операция за висок скок, един вид нахлуване в Антарктида.

След два месеца операцията е отменена, уж поради многобройни смъртни случаи и нечовешки условия, но теоретиците на конспирацията смятат, че това е само извинение, а войниците са били добре подготвени и обучени. Те твърдят, че адмиралът всъщност е срещнал силна съпротива от нацистките „летящи чинии“. Най-много противоречия предизвиква изявлението на адмирала пред чилийския вестник, в което той предупреждава, че САЩ трябва да вземат мерки за защита срещу възможността за нахлуване в страната на вражески самолети, идващи от полярните райони.

Адмиралът обяснява, че не иска да плаши никого, но има жестока реалност в случай на нова война, Съединените щати да бъдат атакувани от самолети, летящи от единия или двата полюса. „Трябва да предупредя моите съграждани, че настъпи край на времето, когато можехме да намерим убежище в нашата изолация, защото чувствахме, че сме на безопасно разстояние от опасностите на океаните около нас и географските разстояния, и че полюсите не са гаранция за нашите безопасност“, казва Бърд тогава.

източник: https://blitz.bg/svyt/4-mrchni-tyni-z-ntrkti-koito-nikoy-ne-isk–znem-vieonews8668.html

 

Visited 22 times, 1 visit(s) today