3 годишно момче си спомни минал живот

3-godishno-momche-si-spomni-minal-zhivot

3 годишно момче от Голан,  в граничната зона между Израел и Сирия, заяви че е било убито с брадва в предишния си живот. То показало къде убиецът е скрил тялото и там наистина намерили човешки скелет . То също така показало къде е скрито оръжието на убийството. Там разкопали и намерили брадва.

Момчето принадлежи към етническата група Друзи, а в тази култура съществуването на прераждането се приема като факт. Но в днешното общество се възприема като мит. Въпреки това, неговата история, с последващо  откриване на реални доказателства, изненада дори скептиците .

Момчето е родено с дълъг, червен белег на главата. Друзите вярват, че рождените белези са свързани с предишния живот и смърт. Когато момчето започнало да говори, казало на семейството си, че е било убито от удар по главата с брадва.

Старейшините помолили момчето да ги заведе в  къщата на предишния си живот, ако го помни. Момчето знаело, че е живяло в близкото село и те отишли там. Когато пристигнали в селото, момчето си спомнило името, което имало в предишния си живот.

Когато пристигнали в това село и разпитали неговите жители, било установено, че преди 4 години там е  изчезнал човек. Местните хора казали, че той е изчезнал безследно.

Момчето си спомнило и името и името на убиеца. Когато  се сблъскало с този човек, предполагаемият убиец пребледнял, но не признал за убийството. После момчето казало, че може да покаже на старейшините и мястото, където е погребано тялото. На същото място бил намерен скелет на мъж с рана на главата. Те също така намерили и оръдието на убийството.

Сблъсквайки се с тези доказателства , убиецът признал за престъплението.

Visited 527 times, 1 visit(s) today