10 – те най – страховити и мистериозни места в света

Катакомбите на ПарижФранция
Катакомбите представляват виещи се коридори около 300км, чиито стени са покрити с човешки кости и черепи. Малка част от тези катакомби са отворени за туристи. Там има също и груби графити, написани по време на френската революция, свързани с краля и благородниците. Самите катакомби датират от римската ера, но през 1785г. когато гробището на Париж било препълнено вече, хората намерили алтернативно решение. През нощта изравяли гробовете и пренасяли костите в катакомбите, като изпълнявали определен ритуал. До 1814г. катакомбите били запълнени. Когато минавате по коридорите на катакомбите хладния въздух ви смразява още повече. Неслучайно парижките катакомби присъстват в творбите на творци като Виктор Юго и Ан Райс.

Лагуна Трук – Микронезия
http://www.nasamnata…=635&h=780&zc=1

Лагуната Трук е разположена във вулканична долина в Микронезия, която е част от Каролинските острови. Намира се на около 5200км от Хавай. Тук ще се сблъскате с призраците на миналото. Днес това място е истински дълбоководен водолазен рай, в който имате възможност да разгледате, потопените през Втората Световна война, повече от 60 военни кораба и самолетоносачи. Повечето от екипажите им са загинали, при потапянето им. Докато плувате ще се сблъскате с части от противогази, чаши за саке или останки от човешки тела. Корабите корозират много бързо и повечето от тях са се превърнали в коралови рифове. Лагуната Трук е истинско доказателство за разрушителната и опустошителна сила на войната.


Собор парк – Будапеща, Унгария

http://www.nasamnata…=635&h=400&zc=1
Паркът Собор в Будапеща ни показва колекция на остарели, останали от съветската ера паметници. Това била прекрасно решение за назрелият въпрос – къде да се поставят всички съветски паметници. След освобождението паметниците на Ленин и други, били събрани и организирани в парка Собор. След 30 – 40 минутна разходка сред каменните погледи в парка ви обзема странно чувство, че някой ви наблюдава.

Приютът „Мери Кинг“ – Единбург, Шотландия.

http://www.nasamnata…=635&h=780&zc=1
Скрити под средновековния стар град на Единбург съществува плетеница от подземни улици. Именно там се намира и приютът „Мери Кинг“. Това е било мястото, където много хора са станали жертви на чумата през XVII век, и са намерили смъртта си там. Докато се разхождате може да почувствате леко подръпване на ръка или крак от сила, която не виждате. Смята се, че това е Ани, малко момиченце, което е било изоставено от родителите си през 1645г. Има организирани турове до там. Дори можете да отидете до стаята на малката Ани, където ще добиете представа за предишния живот на това място. И помнете, ако усетите внезапна хладина около себе си, не спирайте да вървите.

Пазар за вещици Сонора – Мексико сити, Мексико

http://www.nasamnata…=635&h=400&zc=1
В този магазин ще намерите съвети и заклинания за около 10-тина долара за прекратяване на бедността или на нечия изневяра. Имате възможност да закупите екзотични животни в клетка като игуани, жаби или диви птици. Пазарът Сонора представлява лабиринт от сергии и магазинчета, които покриват територия от няколко пресечки. Той е извор на различни „духовни“ вещи като се започне от ацтекски рецепти и се стигне до статуи на Буда. По – сериозните ентусиасти във вещерството купуват от пазара кръв от гърмящи змии или изсушено колибри. Имайте предвид, че в Мексико вещерството се приема доста сериозно.

Чернобил, Припят, Украйна

http://www.nasamnata…=635&h=400&zc=1
Разхождайки се в изоставеният град Припят в Украйна ще ви обземе странно чувство. Особено когато видите празните детски ясли, пълни с детски обувчици, или жилищни сгради с вестници от дата 28 април 1986г., отворени върху масата за закуска. Властите разполагали с два дни за да евакуират населението на града, преди да се случи най – голямата ядрена злополука в света. Днес нивата на радиация са безопасни и дори Чернобил е отворен за туристически посещения от 2002г. Въпреки това, призраците на Припят все още бродят из града.

Абатството на Телем – Сицилия, Италия

http://www.nasamnata…=635&h=400&zc=1
Алистър Кроули може би е един от най – опозорените и мразени окултисти в света. Днес неговата приличаща на ранчо къща в миналото е била световно известен център на неговите сатанински оргии. Поне така се говорело през 1920г. Кроули става популярен благодарение на негови поклонници като Джими Пейдж и Мерилин Менсън. Абатството на Телем е създадено именно от Алистър Кроули с крайбрежния град Чефалу на о.Сицилия. Това място се превърнало в светилище на комуна на свободната любов, свързана с тъмните сили. Новодошлите в тази комуна били карани да прекарат една нощ в килията на кошмарите, като преди това им давали хашиш или други опиати. Там те цяла нощ се взирали във атеистки фрески на земята, рая и ада. Днес абатството на Телем е полуразрушено и официални турове не се организират до там.

Къщата Уинчестър – Калифорния, САЩ

http://www.nasamnata…=635&h=400&zc=1
Мистериозната къща Уинчестър е колосална конструкция, построена на основата на суеверия. Легендите разказват за Сара Уинчестър, която наследила компания за оръжия. Гадател я предупредил, че ако не се премести от Кънектикът, всички призраци на убити с пушките Уинчестър хора, ще я преследват до края на живота й. Трябвало също да построи къща, която така и не бива да завършва до смъртта си. Така и станало, Сара Уинчестър се преместила в Сан Хосе, Калифорния и цели 38 години не могла да довърши къщата си. Днес къщата притежава 160 стаи, но е обитавана именно от духа на Сара. Случвали с е странни неща – чували се стъпки, предмети се премествали сами, или мистериозно се затваряли и отваряли врати.

Блато Манчак – Луизиана, САЩ

http://www.nasamnata…=635&h=400&zc=1

Докато навлизате в блатото на светлината на факла, древните кипариси и испански мъх се надвесват злокобно над водата, и някъде там се чува далечен вой на сова. Именно това представлява блатото Манчак, нар. още призрачното блато. То се намира близо до Ню Орлиънс. Легенди разказват за проклятието на хвърлената в затвора вуду кралица, която предизвикала ураган през 1915г., който довел до изчезването на три селца, намиращи с на мястото на страховитото блато. Хората казват, че през нощта понякога на повърхността се показвали телата на загиналите селяни. Организират се нощни разходни с лодки в блатото Манчак, но имайте предвид, че природата не винаги е благосклонна. Пазете се от червените очи на алигаторите, които обитават местността.


Музея Мютер – Филаделфия, САЩ

http://www.nasamnata…=635&h=780&zc=1

В музея Мютер ще намерите експонати от разрязани глави в стъкленици, в стил Деймиън Хърст, до ужасяващи колекции на запазени президентски тумори или отливка от сиамските близнаци Чанг и Енг, чиито черни дробове са свързани. В самият музей се съхраняват и част от експонати на колежа по медицина във Филаделфия (най – стария медицински комплекс в Северна Америка), които включват патологични обекти, хирургически инструменти и анатомични чудатости. В Мютер се намира и най – високият скелет в Северна Америка, а също и колекция от около 2000 предмета, извадени от гърлата на хора, като всеки от тях е със собствена история на случая. Ужасяваща е и восъчната колекция от лица с различни очни заболявания и наранявания. 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Visited 1 555 times, 1 visit(s) today