10 случая с хора като от филми на ужасите

Почти всички обичаме страшните истории, нали? Онези, от които побиват тръпки. Истории за хора , оцелели след среща със смъртта. Обикновено, обаче, това са измислици… или поне в повечето случаи.

Що се отнася до хората, които ще видите в тази класация… е, те определено не смята, че случилото им се е поредната фантасмагория. Оцелили след най-реалните кошмари, те са все още сред нас днес и имат да ви разкажат някои страховити истории.

10. Микелина Левандоска

Оцеляла, след като била  погребана жива

Микелина Левандоска е полска емигрантка в САЩ, която е бил погребана жива в земята в картонена кутия, със завързани ръце и крака… задушавайки се бавно.

„Докато лежах в гроба, се страхувах ужасно много, че това е краят и ще умра. Молех се на Господ да ми помогне да оцелея, за да мога да се грижа за сина си . „

Грижите за малкото момченце тя споделяла с годеника си Марчин Каспрзак – мъжът, който я заровил. Всъщност, какво ли се е случило? Ами, просто Марчин се отегчил от Микелина, затова изготвил план с приятеля си Патрик Борис да се отърват от нея. Марчин я нападнал и ударил силно с пистолет, тя изпаднала в безсъзнание и през това време двамата мъже завързали глезените и китките й. Дълго време се чудели какво да я правят, докато накрая просто я напъхали в картонена кутия, завели я навътре в гората и я заровили.

Парадоксалното е, че Микелина използвала годежния си пръстен, за да пререже връзките на ръцете и краката си, а после успяла да се измъкне от гроба си.

След атаката, жената имала затруднено дишане и ходела трудно седмици наред. Има ли нужда да споменаваме кошмарите и колко дълго са я преследвали.

Слред показанията в съда, двамата нападатели били осъдени на 20 години затвор.

9. Холи Дън

Оцеляла след нападение на сериен убиец

975650_520_.jpg

Когато Холи Дън и приятелят й Крис Майър били застигнати от странник, молещ ги за пари късно през нощта на 23 август 1997 г., те били малко шокирани и изплашени… и определено имало защо.

Името на мъжът било Ангел Резендиц – сериен убиец, който вече отнел живота на 6 души и се готвел да продължи.

Психопатът намерил двойката на железопътни линии, само на няколко пресечки от партито, от което се прибирали. Нападнал ги с шило за лед, след което ги завързал и набутал в канавка, за да не ги види никой. След като се уверил, че никой не го е видял, нападателят пребил Крис до смърт с 22-килограмова скала. След това изнасилил Холи, намушил шишът във врата й и я пребил толкова брутално, че тя едва била разпозната след това.

След като се събудила и видяла, че нападателят й си е отишъл, Холи буквално се довлачила до най-близката къща, а после била отведена в болница с разбита очна орбита, счупена челюст и още много други наранявания.

За щастие, тя се възстановила и свидетелствала срещу Резендиц в съда. Той бил признат за виновен и осъден на смърт – присъда, изпълнена през 2006 г. Ангел Резендиц, „Железопътния убиец” погубил поне 15 живота за 13 години и Холи Дън е единствената оцеляла.

8. Алчидес Морено

Оцелял след падане от 47-мия етаж на жилищна сграда

975657_520_.jpg

Алчидес Морено и брат му Едгар били чистачи на прозорци и работили в Манхатън от години. Очевидно, работата има своите рискове, но те не се страхували, докато през декември 2007г. тези рискове не станали реалност, след като платформата, на която работили се изхлузила и те паднали от 47-мия етаж – почти 152 метра височина – право на пешеходната алея.  Когато пожарникарите пристигнали намерили Едгар мъртъв, а брат му Алчидес жив, в съзнание и седнал.

След изследванията докторите забелязали, че Алчидес не наранил главата нито таза си – двете най-често срещани травми след такъв инцидент. Мъжът бил откаран в спешното отделение с наранявания на гръбнака и мозъка, счупени крайници, пукнати ребра – накратко, всичко, което се очаква да се случи на паднал от 152 метра на тротоара, освен… загубата на пулс.

Докторите очаквали възстановяването му да отнеме поне година или повече, но той бил значително по-добре и вече ходел по телевизионни предавания само след 5-6 месеца. Дните на този човек като чистач на прозорци са приключили, но останалите му дни от живота трябва да са за удивление както на самия него, така и на узналите историята му, защото това наистина е чудо.

7. Кен Хендерсън

Оцелял след потъване на лодка в морето

975653_520_.jpg

Дългогодишните приятели Кен Хендерсън и Ед Коен били на риболовно пътешествие в Мексико през март 2012г. , когато тяхната 9-метрова лодка изведнъж започнала да се пълни с вода. Хендерсън опитал да изпомпа част от водата, но им отнело прекалено дълго, преди да забележат – солената вода вече била навсякъде, повреждайки тотално помпите.

По радиото нямало отговор на техния зов за помощ, телефонът на Хендерсън бил без обхват. Успели да грабнат няколко якета и малко храна преди лодката да потъне под краката им в леденостудената вода.

Стояли така повече от 30 часа. Говорили си, за да запазят умовете си будни и концентрирани, прегърнали се, за да запазят температурата на тялото и да преборят умората, дехидратацията и студа колкото се може по-дълго. Хендерсън направил последен опит – плувал до отдалечена нефтена платформа, когато станало ясно, че Коен има сериозен проблем.

За малко Кен да не успее – отклонил се на няколко пъти и започнал да халюцинира, че вижда дървета под ледената вода.
След като най-после стигнал до платформата, той успял след ден и половина във водата и 80км от мястото, където първоначално потънала лодката, Кен намерил стая с телефон на нефтената платформа, обадил се на жена си и тя повикала бреговата охрана.

Открили безжизненото тяло на Ед Коен не много след като спасили Кен Хендерсън.

6. Ричард Мойер

Оцелял след атака на мечка в дома му

975645_520_.jpg

Ричард Мойер започнал сутринта на 3 октомври 2011г. както всяка друга. Станал и пуснал кучето си Бринди, което хукнало през горите на Пенсилвания, където бил домът им. Но докато мъжът се прибирал вкъщи, кучето му ненадейно се прибрало, тичайки изплашено. Бонусът била гигантска черна мечка, тичаща след кучето. И, очевидно, мечката мразела Бринди и всичко свързано с нея.

Огромното животно нападнало Ричард и шумът събудил жена му Анджела. Тя се втурнала да помогне, но скоро разбрала, че да се опиташ да спреш мечка е нож с две остриета. Уви, било късно, защото мечката се обърнала и нападнала Анджела.

Това накарало кучето да се хвърли върху атакуващото животно, а Ричард  Мойер да направи каквото всеки съпруг би направил: да пренебрегне себе си и да започне борба с мечката: „Какво бихте направили вие? Просто наведох глава и се хвърлих върху мечката”, казва той. Е, това наистина успяло да вбеси горското животно.

Мечката дъвчела главата му за малко, удряла го и после изведнъж спряла, отишла на верандата и седнала. Ричард трябвало да изтърпи 37 скоби, за да бъде затворена раната на главата му. Важното било, че са живи и нямали търпение да се приберат и да разкажат за случилото се на 10-годишния си син, който проспал инцидента.

5. Феликс

Оцелял след отвличане и изтезание от мексикански наркокартел

975654_520_.jpg

Дейността на мексиканските наркокартели са известни с това, че човешкия живот при тях няма особена стойност. Безброй хора са загивали при боевете между картелите Зета и Гълф, много невинни журналисти, блогъри, полицаи, мигранти също са намирали смъртта си при случайно попадане в обсега на боевете. В много райони на Мексико няма закон, има само силата на картелите, затова няма безопасност.

Точно в един от тези региони 20-годишнен мъж, идентифицащ себе си пред пресата като „Феликс” бил  застигнат от полицай докато бродел сам през нощта… началото на дълъг и брутален кошмар.

Офицерът оставил Феликс в къща на картела Зета и през следващата седмица мъжът бил пребиван, удрян с пистолет и изтезаван. През това време семейството му получавало постоянно обаждания за откуп.

За няколко месеца Феликс бил местен в различни къщи, понякога делял стая с поне дузина други затворници.

Побоят бил нещо обичайно, смъртните случаи също. Феликс преживял жесток терор и възстановяването му отнело месеци, но важното е, че е оцелял, за да разкаже за случилото се… за разлика от стотиците други незнайни жертви, които изчезнали от мексиканските улици безследно и никога не се върнали.

4. Бая Бакари

Оцеляла в самолетна катастрофа над Индийския океан

975651_520_.jpg

Ако най-големият ви кошмар не е да сте на борда на самолет, когато катастрофира в мрачните нощни часове по средата на океана, очевидно не сте гледали „Корабокрушенецът”. Е, направете го и после пак прочетете тази статия.

Трудно е да си представи човек по-ужасяващо преживяване, а много малко са тези, които оцеляват, за да разкажат. Но едно 14-годишно момиче е оживяло, когато 152-ма други пътници, не са имали този късмет.

Полет Yemenia 626 паднал в океана в 2ч.сутринта на 30 юни 2009г. Младата Бая Бакари била буквално изтласкана от самолета и, макар да не е имала спасителна жилетка и да не е добра плувкиня, тя успяла да се задържи да повърхността като се покатерила на останка от самолета. Тя си спомня, че е чувала писъците на другите оцелели, но с часовете прекарани във водата, те постепенно заглъхвали.

Момичето осъзнало, че е само, когато слънцето започнало да изгрява. Тя била открита към 23ч. сутринта от лодка с доброволци, които тръгнали да търсят оцелели.

Бая била единствената, която успели да открият. Сред мъртвите била и майка й (бащата не е бил на борда с тях). Момичето имало наранявания по таза и счупена ключица, както и доста други наранявания. Тя била изписана от болницата след 3-седмичен престой.

3. Пол Лесард

Оцелял след 20 часа прекарани в замръзнала река

975655_520_.jpg

64-годишния Пол Лесард бил сам в гората на Мейн със своя снегоход, когато машината изведнъж се преобърнала. Главата му се заклещила под тежката екипировка и той не можел да мърда, освен ако не искал да си счупи врата.

Макар че било по средата на деня, времето било много студено, а за да е пълна картинката ще уточним, че по-голямата част от тялото му било в замръзнала река. А после… слънцето започнало да залязва и температурата наистина започнала да става най-основният фактор за оцеляването на Пол.

Към 20:30ч. същата вечер той бил обявен за изчезнал, но издирването започнало едва към 2:30 сутринта, заради обилните снеговалежи и силния вятър, които както се досещате Пол е трябвало да изтърпи.

Когато започнало търсенето, собственикът на местната автокъща „Полярна Котка” и синът му забелязали преобърнатия снегоход малко преди 8ч. сутринта. Пол бил спасен след 20ч. в капан на тези смъртоносни условия. Мъжът страдал от хипотермия и имал части от тялото, които били замръзнали, но след известно време в болницата, той напълно се възстановил.

2. Джейк Финкбоунър

Оцелял след инфекция от бактерия, разяждаща плътта

975656_520_.jpg

През февруари 2006 г. 5-годишният Джейк Финкбоунър играел в последния баскетболен мач за сезона, когато в последната минута от играта той бил блъснат, паднал и разцепил устната си. Можело да бъде просто контузия, но се оказало, че повърхността на тази била покрита с бактерия Strep A. През следващите няколко дни ужасените родители слушали как докторите им обясняват, че вероятно синът им ще умре.

Стреп А е бактерия, която разяжда плътта и влиза през отворени рани – в случая на Джейк през разцепената устна. Тя буквално е започнала да яде лицето му. Докторите описали процеса като „да запалиш единия край на пергаментова хартия и просто да наблюдаваш как бързо пламъкът се разпространява… и ти го запушваш от едната страна, но то гори от друга”. Семейството на Джейк са католици и апелирали всички приятели да се молят за сина им.

За удивление на всички инфекцията затихнала, а после спряла изцяло. Трябвало да бъдат направени няколко пластични операции, за да бъде възстановени лицето на детето, но тази инфекция определено не е нещо, което просто така само си отива, освен ако болният не е вече мъртъв. Много пациенти умират само 24 часа след диагностицирането на инфекцията.

1. Тимъти Браун

Оцелял след почти 90% заразяване със СПИН (първият излекуван пациент)

975649_520_.jpg

В края на 1980 и началото на 1990 г. диагноза ХИВ била равносилна на смърт. Някои лекарства можели да намалят или поне забавят болестта, но нищо не било в състояние да я спре. Веднъж заразил се, пациентът знаел, че краят е близо и няма да отнеме много време преди да си отиде от този свят.

Когато през 1995г. Тимъти Браун  бил диагностициран с болестта ХИВ, медикаментите, които можел да приема, само щели да удължат живота му, не и да го спасят. Браун добре понасял лечението, но през 2005г. се влошил и бил диагностициран с левкемия.

Химиотерапията направила иначе влошената му имунна система още по-слаба и открита за инфекции и той се разболял от пневмония. После се появил сепсис и докторите осъзнали, че ако не спрат, химиотерапията ще го убие. Точно тогава д-р Геро Хътът решил да пробва с процедура, която никой друг не е опитвал преди.

Докторът дал на Браун трансплант на стволова клетка за лекуване на левкемията, но вместо да избере съвместим донор, той подбрал такъв с мутация CCR5 – рядко генетично разстройство, което прави клетките на конкретния човек устойчиви срещи ХИВ. Не само, че трансплантът подействал, ами допринесъл двойно – излекувал левкемията и… удивително, но премахнал ХИВ от организмът на Тимъти.

Тимъти Браун бил заразен с Хив и левкемия – две болести, известни със своя смъртоносен ефект, а сега той е напълно здрав. Не е взимал никакви антивирусни лекарства от деня на процедурата и макар всичко това да е било много рисковано, явно си е заслужавало, защото до ден днешен той е известен като първият човек, излекуван от ХИВ.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

 Благодарим Ви! 

Visited 532 times, 1 visit(s) today