Установено е масово измиране, непознато на учените
pixby.com

Експертите смятат, че около две трети от всички видове са изчезнали преди 33 милиона години

Големи промени на Земята започват преди почти 33 милиона години, в самия край на еоцена.

Средната температура на въздуха спада много и ледниците започват да се придвижват към екватора на планетата, съобщава Science lert.

Драматичните промени в климата са довели до изчезването на много видове на азиатския континент. Доскоро обаче експертите смятаха, че това не е оказало влияние върху видовете, които са се срещали в Африка.

Американски учени провеждат проучване, което установява, че намерените вкаменелости са били погрешно интерпретирани.

Климатичните промени са засегнали бозайниците от Арабския полуостров и тези, които тогава са били на територията на Африка.

Експертите смятат, че около две трети от всички видове са изчезнали преди 33 милиона години. Това се дължи не само на промените в температурата на въздуха, но и на вулканичната дейност, която по това време е особено интензивна.

Създаването на последователност на вкаменелостите е достатъчно трудно. Това е заявил биологът Стивън Херитидж. Причината за това е, че много вкаменелости не са оцелели в продължение на милиони години, така че в историята има значителни пропуски.

Но ако се използват правилните инструменти от аналитичен характер, може да се получи достатъчно информация дори от малък брой кости.

източник: < href="https://blitz.bg/lyubopitno/ustnoveno-e-msovo-izmirne-nepoznto-n-uchenitenews845237.html" trget="blnk" rel="noopener">blitz.bg

Вижте още:

Последвайте ни във < href="https://www.fcebook.com/pg/svetovni.zgki" trget="blnk" rel="noopener">FcebookSource link

(Visited 3 times, 1 visits today)