Установено е масово измиране, непознато на учените

[ad_1]


pixby.com

Експертите смятат, че около две трети от всички видове са изчезнали преди 33 милиона години

Големи промени на Земята започват преди почти 33 милиона години, в самия край на еоцена.

Средната температура на въздуха спада много и ледниците започват да се придвижват към екватора на планетата, съобщава Science lert.

Драматичните промени в климата са довели до изчезването на много видове на азиатския континент. Доскоро обаче експертите смятаха, че това не е оказало влияние върху видовете, които са се срещали в Африка.

Американски учени провеждат проучване, което установява, че намерените вкаменелости са били погрешно интерпретирани.

Климатичните промени са засегнали бозайниците от Арабския полуостров и тези, които тогава са били на територията на Африка.

Експертите смятат, че около две трети от всички видове са изчезнали преди 33 милиона години. Това се дължи не само на промените в температурата на въздуха, но и на вулканичната дейност, която по това време е особено интензивна.

Създаването на последователност на вкаменелостите е достатъчно трудно. Това е заявил биологът Стивън Херитидж. Причината за това е, че много вкаменелости не са оцелели в продължение на милиони години, така че в историята има значителни пропуски.

Но ако се използват правилните инструменти от аналитичен характер, може да се получи достатъчно информация дори от малък брой кости.

източник: < href="https://blitz.bg/lyubopitno/ustnoveno-e-msovo-izmirne-nepoznto-n-uchenitenews845237.html" trget="blnk" rel="noopener">blitz.bg

Вижте още:

Последвайте ни във < href="https://www.fcebook.com/pg/svetovni.zgki" trget="blnk" rel="noopener">Fcebook

[ad_2]

Source link

Visited 4 times, 1 visit(s) today