Кои са най-строго пазените тайни на правителствата? 7 световни конспирации

[ad_1]


Снимка: pixby.com

Секретни зони, тайни заговори, НЛО… Правителствата по света имат своите строго пазени тайни.

Къде обаче истината се преплита с фалшивите новини и слуховете, едва ли ще разберем. Ето някои от конспирациите, подбрани от вестник < href="https://www.stnrtnews.com/" trget="blnk" rel="noopener">Стандарт:

Чърчил засекретил за 50 г. среща с НЛО

Британският премиер Уинстън Чърчил е разпоредил да се засекретят за 50 г. документите за срещата на самолет от Кралските военно-въздушни сили с мистериозен летящ обект. Заповедта е издадена с цел да не се всява паника сред населението.

Това изплува, след като британското министерство на отбраната предостави на националните архиви последния си пакет от свързани с НЛО документи през 00 г.

Сред 5000-те страници има писма, писани през 999 г. от правнука на военен от RF, който е бил телохранител на бившия премиер.Според автора на писмото – учен, чул историята от майка си, бодигардът твърдял, че по време на Втората световна война Чърчил засекретил срещата между самолет на RF и НЛО.

Твърди се, че британският премиер е обсъдил въпроса с американския генерал Дуайт Айзенхауер. Министерството на отбраната няма документация за този епизод. Документи за неидентифицирани летящи обекти отпреди 967 г. вече не съществуват.

Експериментите за мозъчен контрол на ЦРУ

В пика на Студената война ЦРУ провеждат тайни незаконни научни изследвания с хора. Известна като проект MK-ULTR, програмата подлага хора на експерименти с наркотици, като ЛСД и барбитурати, хипноза и (според някои доклади) радиологично и бактериологично оръжие.

През 973 г. директорът на ЦРУ Ричард Хелмс разпорежда унищожаването на всички документи от проект MK-ULTR. Но в края на следващата година New York Times съобщава за незаконните действия.

През 975 г. комитет, оглавяван от сенатора Франк Чърч, и комисия, оглавявана от Нелсън Рокфелер, разследва проекта. Те откриват, че в продължение на две десетилетия ЦРУ са похарчили почти $0 млн., набирайки учени от 30 университета, за да извършват експерименти върху хора без тяхно знание. Част от изследванията са изпълнени в Канада.

Някои историци твърдят, че целта на програмата е била създаване на система за мозъчен контрол, чрез която ЦРУ биха могли да програмират хора. През 953 г. Ричард Кондън драматизира тази идея в трилъра „Манджурският кандидат“ с участието на Франк Синатра. Подобни, в основата си странни идеи, са показани и във филма на Джордж Клуни „Мъжете, които се взират в кози“.

Зона 5

re 5 е тайна военна база на около 0 км северозападно от Лас Вегас. За нея се носят слухове за тайни експерименти с извънземни.

Но когато ветераните от ЦРУ, които проговарят, след като са освободени от клетвите си за поверителност, става ясно, че извънземните нямат нищо общо със Зоната. Те казват, че през 60-те години мястото е било тестов терен за шпионски самолети, като – и поставилия рекорд по скорост негов наследник SR-7 Blckbir.

Но някои продължават да вярват, че в зоната се крият тела на извънземни, подобни на тези в популярния филм „Денят на независимостта“.

Извънземни в СССР

През 967 г. съветски астроном призовава за „съвместни усилия на всички учени в света“ за определяне на естеството на НЛО. Феликс Зигел казва: „За съжаление, определени учени както в Съветския съюз, така и в САЩ, отричат самото съществуване на проблема, вместо да помагат за решаването му.“

Неговите притеснения са провокирани от 00 наблюдения на „светещ оранжев полумесец“, чиято „повърхност е само малко по-матова от тази на луната.“ Известно е, че полумесецът „отхвърля самолети, понякога с искри.“ Подобни подозрения в крайна сметка водят до изследване, поръчано от съветските власти през 978 г. за „паранормални феномени“.

Твърди се, че получените документи изяснявали сериозността, с която съветското правителство се е отнасяло към евентуалната извънземна инвазия.

Заговорът на ЦРУ да убие Кастро с черупка от мида

От 960 до 965 г. ЦРУ обмислят поне осем заговора за убийство на кубинския лидер Фидел Кастро. Според подготвен през 967 г. доклад, разсекретен 36 години по-късно, ЦРУ са обмисляли употребата на пури, замърсен въздух, отровни хапчета, гъби и пълна с отрова спринцовка като оръжия на заговора.

Друга идея е била да се постави талиева сол в обувките му, с надеждата брадата му да окапе. Но най-необикновен е бил планът да бъде убит Кастро с черупка на мида, която да се използва за примамка. Диктаторът бил любител на гмуркането и агентите на разузнаването обмисляли да поставят особено впечатляваща мида на риф, който Кастро посещавал редовно.

Надеждата била, че Кастро ще я вземе и с това ще задейства експлозив. Шефът по кубинските операции в ЦРУ Дезмънд Фицджералд дори купил две книги за карибските мекотели. Но в крайна сметка сложната схема била обявена за непрактична.

Тайните помещения на „Гранд Сентрал“

Всеки ден стотици хиляди хора пътуват до и от гарата „Гранд Сентрал“ в Ню Йорк.  Но „Гранд Сентрал“ има две тайни зони, които малцина някога ще видят.

Девет етажа надолу има бункер, известен като M-4. Според слухове, по време на Втората световна война той е бил охраняван с разпореждане за стрелба „на месо“ поради опасения от саботаж, докато влаковете на гарата са се използвали за превозване на войски до и от Ню Йорк.

Под елегантната гара е и Trck 6, който не присъства на никоя карта на влаковите маршрути. Trck 6 е построен за богати пътници, които пристигат с частни влакове и има товарен асансьор, който се издига до гаражното ниво на хотел „Уолдорф Астория“.

Най-често пътник на Trck 6 е бил президентът Франклин Делано Рузвелт, който е носел скоби на краката и е използвал инвалидна количка заради паралич. Частният влак на Рузвелт включвал вагон, специално преработен така, че да побира лимузината му „Пиърс-Ароу“. Когато той влизал в Манхатън от Хайд Парк, би могъл да излиза с лимузината от влака директно в товарния асансьор и да влиза в хотела. Тайният вход не е позволявал на тълпата да вижда, че президентът не може да ходи.

Подслушването на Ленън

Джон Ленън със сигурност е създавал проблеми. Борил се срещу войните, защитавал е каузата на мира. ФБР го слагат в списъка на лицата под наблюдение преди националната среща на Републиканската партия през 97 г. (която те смятат, че той би могъл да прекъсне), прекратяват визата му и започват процедура по депортиране.

По време на президентските избори през 97 г. ФБР следи появите по телевизията на Ленън и концертите му. И дори наблюдава дейността на дъщерята на Йоко Оно от предишния й брак. Ленън не прави нищо подозрително, така че ФБР приключват разследването си един месец след преизбирането на Никсън.

След убийството на Ленън през 980 г. историкът Джон Уайнър води 4-годишна юридическа битка, за да принуди ФБР да публикува документите за него по закона за свободен достъп до информация. И печели. Сведенията подробно са представени в документалния филм от 006 г. „САЩ срещу Джон Ленън“.

Потьомкинските села

Григорий Потьомкин е руски благородник от XVIII век, който интригантства в царския дворец, унищожава враговете си в степите и ухажва руската царица Екатерина Велика. За обиколката на Екатерина из новите руски придобивки в Крим през 783 г. Потьомкин иска да й покаже империята в най-добрата й светлина. За да я впечатли, разпорежда картонени фасади на красиви градове да бъдат изградени по бреговете на реките.

При спирането си там тя е трябвало да бъде посрещната от полкове амазонски стрелци и заря, изписваща нейните инициали. Затова цели селища от крепостни селяни били местени от място на място и обличани в претенциозно облекло, за да демонстрират несъществуващ просперитет (по-късно това хвърлило тези региони в масов глад).

Изследвания са доказали, че историята донякъде е недостоверна, но легендата си е останала. „Потьомкинско село“ означава фалшива конструкция, сътворявана от жестоки режими, за да измами собствените си граждани.

източник: < href="https://profit.bg/klstsii/koi-s-ny-strogo-pzenite-tyni-n-prvitelstvt-7-svetovni-konspirtsii/?fbcli=IwR0r0qewUMfFC3RlpWh8-CZJ4kCYCqh6CnSnPGz74FlJMMwln3tGc" trget="blnk" rel="noopener">profit.bg

Вижте още:

< href="http://svetovnizgki.com/%0%b%0%be%0%b%%8%0%bf%0%b8%%80%0%b0%%86%0%b8%%8f-%%85%0%b8%0%b-%0%b5-%%80%0%b0%0%b7%%80%0%b0%0%b%0%be%%8%0%b%0%b0-%0%b%0%b0-%%8%0%b5%0%b%%80%0%b5/" trget="blnk" rel="noopener">Конспирация – ХИВ е разработка на секретните служби на САЩ? 

< href="http://svetovnizgki.com/%%87%0%b5%%80%0%b%0%be%0%b%0%b8%0%bb-7-%%8%0%b5%0%be%%80%0%b8%0%b8-%0%b%0%b0-%0%b%0%be%0%b%%8%0%bf%0%b8%%80%0%b0%%86%0%b8%0%b8%%8%0%b5-%0%b7%0%b0-%0%b/" trget="blnk" rel="noopener">ЧЕРНОБИЛ: 7 теории на конспирациите за НАЙ-ЖЕСТОКАТА ядрена авария в света

< href="http://svetovnizgki.com/%0%bf%%83%0%b%0%bb%0%b8%0%b%%83%0%b%0%b0%0%b%0%be-%0%b%%8%0%b-%%84%0%b0%0%b%%8%0%b8-%0%b%0%b3-%%8%0%b5%0%be%%80%0%b8%%8f-%0%b%0%b0-%0%b%0%be%0%b/" trget="blnk" rel="noopener">Теория на конспирацията: COVI-9 е проект, който цели да постави човечеството на колене

< href="http://svetovnizgki.com/%0%bf%0%bb%0%be%%8%0%b%0%be%0%b7%0%b5%0%bc%%86%0%b8%%8%0%b5-%0%bf%0%bb%0%b0%0%b%0%b8%%80%0%b0%%8-%0%bf%%8%%8%0%b5%%88%0%b5%%8%%8%0%b%0%b8%0%b5/" trget="blnk" rel="noopener">„Плоскоземците“ планират пътешествие до края на Земята, за да докажат коварна конспирация

Последвайте ни във < href="https://www.fcebook.com/pg/svetovni.zgki" trget="blnk" rel="noopener">Fcebook

[ad_2]

Source link

Visited 16 times, 1 visit(s) today